Mamy też problem doś że dresy czychają na aparaty, to z pod sklepów co ledwo na nogach stoją będa sobie urządzac polowenie na nas. Kurcze ten napewno setunie do aparatu nosi widac, że dobry fotograf.
DSLR zasilany alkoholem :)
Zwiń
X
-
-
Przyjmujesz:a teraz taki maly reality-check:
zalozmy, ze jestesmy producentem sprzetu i mamy do wyboru wyprodukowanie aparatu, do ktorego uzytkownik sam sobie bedzie, za przeproszeniem: "lał", a z drugiej strony, mozemy mu ozenic ten zwykly, dodatkowy akku Lion za 2 miesiace (jak stwierdzi, ze potrzebuje zapasowego zasilania) i nowy za 2 lata (jak ten pierwszy akku sie zestarzeje) - kazdy po jakies 50 USD.
co wybieramy?
- że ogniwo paliwowe jest niezniszczalne
- że będzie w cenie dwu czy kilku akumulatorków.
Moim zdaniem niesłusznie.650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0Komentarz
-
Picie metanolu? Zdecydowanie odradzam jeśli chce się widzieć."Jeśli zdjęcie jest nie dość dobre, to znaczy, że nie podszedłeś wystarczająco blisko"Komentarz
-
"Leczenie zatrucia metanolem:
* Pierwsza pomoc wg licznych źródeł[2][3]
* Jeśli osoba zatruta jest przytomna:
o wywołać w dowolny sposób wymioty;
o podać ok 100 ml etanolu 40% (zapobiega dalszemu wchłanianiu się metanolu);
o zabezpieczyć funkcje życiowe;
o wezwać pogotowie ratunkowe;
"
czyli metanol zapijać wódą?:P50D 10-22 50 f1.8 24-75 f2.8 70-300 580 EX IIKomentarz
-
Komentarz
-
smiej sie, smiej, ale jak moja mama lyknela jakiegos plynu z gliceryna (albo glicerolem - nie wiem, z chemi bylem cienki jak barszcz) to w szpitalu rowno musiala tankowac procenty. przychodzila 2x na dobe pielegniarka z piecdziesiatka spirytu i walila tekstem: "no to zdrowie ordynatora", a moja staruszka tak przelezala 4 dni na totalnej bance 8)
cala rodzina do dzisiaj sie trzesie z tej historiiKomentarz
-
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. PłażewskiKomentarz
-
A poza tym gliceryna nie jest szkodliwa, jest słodka. Powszechnie używana w przemyśle spożywczym i kosmetycznym. Może chodziło o glikol (etylenowy).Komentarz
-
zebym ja to wiedzial. pamietam, ze trzeba bylo alkohol tankowac, zeby wiazalo to swinstwo i wyplukalo z organizmu. a rzecz bylo w butelce (od mineralki), ktora brat przyniosl z auta. jak to sie zwalo - naprawde nie pamietamKomentarz
-
Glikol jest w "Borygo" (różne płyny do chłodnic).
Powoli wychodzi off-topic motoryzacyjno-medyczny.
Co nie zmienia faktu, że zatrucie glikolem może być groźne w skutkach. http://pl.wikipedia.org/wiki/Zatruci...lem_etylenowym
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. PłażewskiKomentarz
-
-
to ja tai trochę offtopic pokazę
nie dslr ale fotograf zasilany alkoholem
Tzn. tak teoria mówi
o praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj sięKomentarz
-
coooz... po zmiekczeniu alc. bardziej elastyczny sie zrobil i skok mu sie wydluzyl

(a malo co i bylby wygral nagrode Darwina ]:->
)
...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
Komentarz
-
mam wrażenie że na nogach ma laczki co dodaje pikanterii skokuDobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgiKomentarz
-
...ano ma laczusie... (jest o tym w tekscie, ale trzeba go najpierw przeczytac
) 
A wracajac do tematu - ktos cos wie o dacie pojawienia sie tego ustrojstwa do naszych canonierek?
Sprzet przydatny bardzo, kiedy lazi sie z dala od cywilizacji przez dzionkow kilka(nascie/dziesiat)
...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
Komentarz
Komentarz