Jaki serwer dla strony www?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • focus
    Bywalec
    • 2006
    • 182

jakieś 270 zeta za 3GB, słabo wygląda nawet w porównaniu z nazwa.pl

jak oceniacie stabilność i szybkość reakcji na Wasze problemy
    zaczynam kręcić się pomiędzy dwoma. Nie wiem dlaczego , ale mam wrażenie, że:
    insane.pl (mało znana, jak dla mnie - chyba mało klientów, mniej pracowników pomocnych userowi )
    nazwa.pl - więcej klientów, większe doświadczenie, szybsza reakcja na problem, być może większa stabilność

Komentarz

• mkwiek
      Uzależniony
      • 2006
      • 862

Wydajny i szybki serwer, dobra domena znaleziona w 10 sek. Błyskawiczne wsparcie z każdej strony. Wejdź po domeny | hosting | e-marketing.

Mam od ponad roku - jestem bardzo zadowolony. Dobra firma, własne rozwiązania a nie gotowce typu direct admin czy c-panel. Dogodne opłaty
      I am FX

Komentarz

• tasia
        Bywalec
        • 2007
        • 206

możecie polecać inne ale home zawsze będzie naj... najszybszy, najstabilniejszy, najlepszy support - mam home.pl od kilku lat!! warto...
        Canonierzy! Nadszedł czas działania
        >> Canon-FOTO-Klub <<

Komentarz

• Tasma
          Bywalec
          • 2005
          • 134

Ja od roku korzystam z nazwa.pl. Szczerze powiedziawszy nie wiem jak dziala tam support bo nigdy nie mialem potrzeby. W tym czasie raz przez kilka godzin nie mialem dostepu do panelu administracyjnego (o czym poinformowali wczesniej). Nie bylo ani jednej awarii.
          Jednym slowem polecam.
          Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580

Komentarz

• Krzychu
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 3611

Zamieszczone przez Tasma
            Ja od roku korzystam z nazwa.pl. Szczerze powiedziawszy nie wiem jak dziala tam support bo nigdy nie mialem potrzeby. W
            Ja z supportu jak miałem kilka pytań dotyczących konfiguracji serwera i odpowiedź dostawałem natychmiast. Przypadku żeby coś nie działało nigdy nie było...
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            Zamieszczone przez tasia
            możecie polecać inne ale home zawsze będzie naj... najszybszy, najstabilniejszy, najlepszy support - mam home.pl od kilku lat!! warto...
            najdroższy zapomniałeś dodać ;-)
            Ostatnio edytowany przez Krzychu; 475. Powód: Automerged Doublepost
            Pozdrowienia,
            KZ
            KZ Aviation Photography

Komentarz

• focus
              Bywalec
              • 2006
              • 182

home.pl najdroższa...no tak już to jest
              mogliśmy wybrać Penaxa, Minoltę bo pewnie taniej, ale jak widać decyzje zapadły inne

ja jeszcze tylko nad nazwa.pl się zastanawiam

Komentarz

• pawelxx
                Coś już napisał
                • 2007
                • 96

Witam.
                Z doswiadczenia Ci powiem ze home.pl nadaje sie nie male firmowe strony i tyle.

Ja mam 2 serwery w nazwa.pl i w sumie jest na nich ponad 40 stron.

home.pl - serwery w home.pl strasznie maja poprzycinana wydajnosc (na konto) - i serwer chodzi dobrze tylko do czasu jak jest bardzo mala liczba odwiedzin.
                Ponadto jakis wymagajacych skryptow tez nie polecam stawiac na home.pl

Ogoleni trzeba jasno powiedziec- home jest straaaasznie przereklamowane i tyle !

Jesli ktos poszukuje serwera gdzie maja stac strony generujace taki ruch ponizej sredinego to polecam nazwa.pl zas jesli wiekszy ruch tylko zakup serwera VPS lub dedykowanego gdzeis w Niemczech czy Holandii.

Komentarz

• sal
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1122

Zamieszczone przez dj_zibi
                  http://www.ovh.pl/produkty/300gp.xml ja będę dalej polecał OVH IMO mają bardzo tania a wszystko działa duzo lepiej niz np home.pl
                  W jakim sensie "działa dużej lepiej"?
                  Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• amroz
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 772

ja korzystam z tej firmy: http://www.netlook.pl/
                    nie mam żadnych problemów od prawie trzech lat. kilku moich znajomych tez tam strony zakładało i wszystko ok. Polecam!

Komentarz

• dj_zibi
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 541

Zamieszczone przez sal
                      W jakim sensie "działa dużej lepiej"?
                      Mam podobne doświaczenie jak pawelxx, dodatkowo IMO obsługa w home.pl jest duzo słabsza od OVH. Kilka razy znajomy dzwonił do nich i byly lekkie problemy.
                      Moja strona

Komentarz

• sal
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 1122

Zamieszczone przez dj_zibi
                        Mam podobne doświaczenie jak pawelxx, dodatkowo IMO obsługa w home.pl jest duzo słabsza od OVH. Kilka razy znajomy dzwonił do nich i byly lekkie problemy.
                        Kiedy ja szukałem hostingu (a także w ubiegłym roku, kiedy myślałem o zmianie providera), całe mnóstwo ludzi narzekało na OVH.
                        Kolejna sprawa - czy OVH oferuje taką samą funkcjonalność jak home.pl?
                        Z ciekawości - możesz podać urla do tego "wymagającego i mocno obciążającego" serwisu posadzonego na OVH? (pawelxx pisał o problemach z wydajnością w home.pl)
                        Chciałbym sobie to porównać z jakimiś stronami które siedzą w home.pl
                        Dzięki.

Komentarz

• mkwiek
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 862

home.pl się nie sprawdza. pamiętam jak wiele miał problemów z nimi Piotr - admin forum nikona.
                          I am FX

Komentarz

• sal
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 1122

Zamieszczone przez mkwiek
                            home.pl się nie sprawdza. pamiętam jak wiele miał problemów z nimi Piotr - admin forum nikona.
                            Nie sprawdza się w jakich zastosowaniach?
                            Bo jakoś nie zauważyłem, żeby mi coś postawione na home.pl nie działało.
                            Dlaczego z góry zakładasz, że każda strona WWW to musi być coś wielkości forum Nikona albo CB?
                            Nie za bardzo rozumiem jakie mogą być problemy z normalną stroną ulokowaną w home.pl.

Komentarz

• guest1
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 164

ja od 2 lat korzystam
                              webd.pl
                              ceny przy tym koncie WEBD Extra takie sobie da sie wytrzymac
                              www.marekpaluch.pl
                              www.fotoptaki.art.pl

Komentarz

• mkwiek
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 862

Zamieszczone przez sal
                                Nie sprawdza się w jakich zastosowaniach?
                                Bo jakoś nie zauważyłem, żeby mi coś postawione na home.pl nie działało.
                                Dlaczego z góry zakładasz, że każda strona WWW to musi być coś wielkości forum Nikona albo CB?
                                Nie za bardzo rozumiem jakie mogą być problemy z normalną stroną ulokowaną w home.pl.
                                Sposób w jaki potraktowano Piotra i problem jego forum mi się nie spodobał. Home.pl nie podeszło do tego w taki sposób w jaki oczekiwano od firmy na takim poziomie. Tyle. Więc ja ich nie polecam do czegokolwiek poza wykupieniem domeny.
                                I am FX

Komentarz

Pracuję...