Proponuję nowy watek Paparazzi, na zasadzie " Wasze najlepsze zdjęcie roku...". Chodzi o to by pokazać zdjęcia takie jak robią własnie tacy fotografowie z za płotu, krzaka itp. osób znanch, sytuacji których nie wolno fotografować bez pozwolenia itp. Niech ktoś kto ma takie fotki wykonane przez siebie, wrzuca je w ten wątek i opatrzy odpowiednim opisem, może byc ciekawa zabawa. Co wy na to?
Paparazzi
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
chodzi o zabawę a nie o pieniądze, przecież sam dokonujesz wyboru co i kogo chcesz fotografowaćKomentarz
-
.......sytuacji których nie wolno fotografować bez pozwolenia itp[Quote]
No,do tego to bym nie zachęcał.Już widzę jak ktoś prezentuje na forum np.zdjęcia Tarczy antyrakietowej..
Pozdrawiam:-)
Komentarz
-
no ale jak sie trzeba poświęcić by na teren bazy wojsowej wejść i zrobić takie zdjęcie,
. Jak nie to nie.
Komentarz
-
-
A ja przy okazji podpytam czy wie ktos gdzie mozna znalezc serial o paparazzich emitowany jakis czas temu w TVP2?Komentarz
-
-
Przykra i ze skutkiem śmiertelnym. Prócz samobójstwa, które popełnił sam desperat – poważnie poparzeni zostali funkcjonariusze policji i AT, którzy chcieli uratować mu życie. (Szacunek za odwagę.) Wszystko na najwyższym piętrze wieżowca, więc sytuacja o tyle bez szans, że lokalna straż nie dysponowała nawet tak długą/wysoką drabiną. (Więc stała bezradna na dole.) A pożar (mieszkanie zalane benzyną) podpalił sam sprawca zamieszania. Wszystko działo się w ułamkach sekund i kiedy zaczynałem fotografować całą akcję – nie przypuszczałem, że rozegra się w taki sposób właśnie. (W całym tym dymie i ogniu – samobójca wykorzystuje moment i skacze funkcjonariuszom przez ramię i jednocześnie przez okno. Zawisa na linie a cała reszta walczy już tylko o życie, bo mieszkanie płonęło całe.)Komentarz
-
Maciej Zakościelny na wystawie kotów z ówczesną partnerką.
Warszawa, 19.03.2006
Drugie - mniej dokładne ujęcie:
http://www.pbase.com/vitez/image/69499669
Poluję na Wojewódzkiego z siatkami zakupów bo mieszka dwie kamienice ode mnie i już dwa razy go widziałem wracającego z zakupów ale bez aparatu byłem.Komentarz
-
radvenom.com - szacunek za ujęcie. To nie jest paparazzi foto, ale zawodowa reporterka. Zdjęcie do nagrody, ale w poważnej kategorii. Jeszcze raz - duży szacun za oko i kadr. Drastyczność pomijam, sam zawodowo muszę robić podobne klimaty.
Vitez....albo nic nie powiemKomentarz
-
Himi: Dziękuję za opinię.
Mam cały cykl – sekunda po sekundzie, ale przyznam, że taka fotografia nie jest mi pisana. Rejestrując całe to zdarzenie nie było czasu na myślenie. Pamiętam tylko, jak waliło mi wtedy serce, bo adrenalina na widok wyskakującego z okna człowieka idzie w górę jak diabli. Potem zachowałem się jak prawdziwa hiena, bo sprzedałem cały reportaż jakiemuś tam wydawnictwu (mniejsza o to, – komu) i gdzieś tak po 2 tygodniach zdałem sobie sprawę, że drugi raz czegoś takiego nie powtórzę. (Nawet, jeżeli miałaby się zdarzyć taka okazja.) Nagroda należy się tak naprawdę tym ludziom, którzy narażają swoje życie, aby ratować takich szaleńców. Osobiście nie popieram takiej fotografii, ale tamten moment był silniejszy ode mnie. A sprzęt miałem pod ręką i zadziałał instynkt. Z jednej strony jest to unikatowe ujęcie, ale na konkurs wstydziłbym się wysłać coś takiego…Komentarz
-
Stary, naprawdę zrobiłeś doskonałe zdjęcie.
Bywasz na WPP? Tam takie foto ma wysoką (o)cenę
Serducho wali niemal zawsze w takich sytuacjach. Co do sprzedaży - nic zdrożnego. Nie namawiam na ten zawód, ale to, co widzę doskonale cię predestynuje. To tyle, jeszcze raz szacunek.Komentarz
-
Też nie widzę nic zdrożnego. Ani w sprzedaży, a ni w publikacji.
Bo wiadomo, że takie zdjęcie nie pójdzie w reklamie.
Zresztą - na tej fotografii pokazany jest cały dramatyzm sytuacji - i gościu skaczący z okna i antyterrorysta skradający się...
tak jak pisałeś (a w fotografii podpis ma znaczenie) Ci ludzie ryzykują swoim życiem. My jesteśmy po to, by to także pokazać.
Uważam, że zdjęcie jest dobre i wartościowe.
I czemuż by go nie wysłać na konkurs?Komentarz
-
Ślij, taki na przykład Wielkopolska Press Foto byś mógł pozamiatać - właśnie się skończyła tegoroczna edycja.Komentarz

Komentarz