MArketing

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • darpla
    Bywalec
    • 2004
    • 184

MArketing

OStatnio przeczytałęm artykuł na temat Canona EOS 300D i to było pogrążenie tego sprzętu.Wyrażano się o nim w samych negatywach.Przedstawiono same wady i niedociągnięcia, które wg moich obserwacji nie są zawsze prawdziwe choćby to, że aparatem steruje się mało intuicyjnie i żę jest za czuły.

Oto cytat autora artykułu: Wszystkie zdjęcia jakei zrobiłem EOSE 300D nadawały się do kosza.
    Najpierw powinieneś gościu nauczyć się posługiwać tym sprzętem a potem się wypowiadać,

Wydaje mi się , że wydawnictu ktoś opłaca to,żeby zostały napisane takie a nie inne opinie.

Tak samo jak zamieszczane w czasopismach opisy sprzętu określonej marki. Tak dla przykładu w magazynie grudniowym Foto 36 stron było na temat sprzętu Olympusa.
    Marketing!!
    http://darcreation.w.interia.pl

EOS 300D, EFS 18-55mm, EF 75-300 mm
  • maku
    Uzależniony
    • 2004
    • 563

Ktoś mi niedawno tłumaczył że artykuły na temat sprzętu są w sporej części artykułami sponsorowanymi. I czytając takie jak ten na który trafiłeś trudno w to nie uwierzyć.

Komentarz

• fi5h
      Coś już napisał
      • 2005
      • 51

ale taka jest prawda zwlaszcza w czasopismach.

Nie ma super idealnego testu ktory moglby jednolicie wypowiedziec sie na temat aparatu.
      jeden test tez nie jest wiarygodny, warygodne moze byc 1000 osob z ktorych wiecej niz polowa potwierdzi ze faktycznie aparat ma istotne wady.

Najlepiej takie info to zbierac na jakiejsc niesponsorowanej stronie ale nie fanklubie ktorejs marki co tylko potrafi o sprzecie powiedziec w superlatywach.

Tu tez nie jestesmy stronniczy jako posiadacze canonow, bo nie jeden opluwa inne marki nie wiedzac nic kompletnie na ich temat

Ja co prawda mam dostep do praktyczie wszystkich aparatow (cyfrowek zwlaszcza) i tez nie sadze by moje wypowiedzi byly w 100% trafne na temat danego aparatu, bo poprostu tak sie nie da a mnie nikt nie sponsoruje

Komentarz

• pejot
        Bywalec
        • 2004
        • 204

Oto cytat autora artykułu: Wszystkie zdjęcia jakei zrobiłem EOSE 300D nadawały się do kosza.
        To bardziej świadczy o fotografującym, niż o sprzęcie....
        www.browarelefant.pl

Komentarz

• Anonymous
          Bywalec
          • 2004
          • 117

...

Komentarz

• pejot
            Bywalec
            • 2004
            • 204

To tak jakbym ja napisał "Wątróbka jest w smaku do d..., ale jak ją odpowiednio długo przeżuwać, to okazuje się, że jest cacy"

To trochę tak jakby pisała to niezbyt kompetentna osoba... sam sobie zaprzecza... Zdaje sobie sprawę z tego, że może tym artykułem wpłynąć na masę niedoświadczonych ludzi, którzy wezmą to sobie do serca i potem, mało, że zrezygnują z kupna tego modelu, to jeszcze będą szerzyć plotki typu "canon 300d? do kosza!", ale nie, musi się wyżyć... Wewnętrzne niechęci powinno się w tym momencie schować dla siebie, a podejść do sprawy obiektywnie... chyba że dużo płacą

p.s. Proszę Viteza*, może wątek do hydeparku przenieść? To bym się rozwiną myślowo bardziej

*) tudzież inny moderator
            www.browarelefant.pl

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez pejot
              *) tudzież inny moderator
              Chyba hazan przeniosl :O , zdziwilem sie

Komentarz

• Czacha
                fotograf
                • 2004
                • 4868

zdziw sie 2gi raz... :P
                https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez Czacha
                  zdziw sie 2gi raz... :P
                  Swieto jakies?

Komentarz

• Pszczola
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1760

Tłusty czwartek przeciez... ;-)
                    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Czacha moj ty paczusiu

Komentarz

• Pszczola
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 1760

He, he...
                        EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Czacha
                          fotograf
                          • 2004
                          • 4868

:P
                          https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

Pracuję...