kamerzysta podglądacz

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marekb
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2273

kamerzysta podglądacz

co robicie, gdy na siłe wciska się wam na plener (w innym dniu) kamermistrze a najgorzej że za pośrednictwem młodych.Na moje protesty młodzi odpowiadają że oni tylko się z ciekawości przyglądać się będą, a na weselu pytań miałem o technice itp z 30.... bo jeden z nich "... tylko tak amatorsko i czasem sobie weżmie nikona D80 ale żeby śluby robić to nie, nie bo jest ich tylko dwóch i nie da sie wszystkiego naraz dobrze robić..."

Wchodzę przed chwilą na ich strone i wielki napis OFERUJEMY RóWNIEż USłUGI FOTO.. klikam na to i ...: " otwieramy nową rewolucyjną dziedzinę fotografii ...i cos tam o rewelacyjnych pomysłach itp.

co o tym sądzicie..??
  • MacGyver
    Cenzor
    • 2006
    • 7043

Najwyraźniej chcą się chłopaki "na krzywy ryj wkręcić" na darmowe szkolenie :-) Powiedz może młodym ze "kibice" przeszkadzają Ci się skupić i nie życzysz sobie tych kamerzystów.

P.S. Może jakiś link do ich stronki ? To może być zabawne :-D
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Max_im
      Uzależniony
      • 2006
      • 668

moim zdaniem możesz nie zgodzić się z taką sytuacją (to był plener?)
      można powiedzieć że Cię to rozprasza
      ".......abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa." A Mroczek

Komentarz

• marekb
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2273

to ma być plener, a tu link

Komentarz

• pmagdalena
          Początki nałogu
          • 2007
          • 260

a ja bym powiedziała że nie mozesz współpracowac z kims jeszcze bo to bardzo ci w pracy przeszkadza jak ktos za plecami pstryka foty i wolałbys umówic sie z nimi na osobne dni

Komentarz

• MacGyver
            Cenzor
            • 2006
            • 7043

Zamieszczone przez marekb
            ...a tu link
            No, "marketing" to chłopaki mają opanowany :-)
            Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• ligus
              Dopiero zaczyna
              • 2007
              • 30

Nie daj się wrobić w darmowe korepetycje dla konkurencji
              Canon 1D MarkIII i kilku ulubieńców: 400/2.8 IS + 135/2.0 + 35/1.4 + ...

Komentarz

• ryszard_ochódzki
                Początki nałogu
                • 2007
                • 255

Na moje doświadczenie to trzeba gadać z młodymi.

O tym, że zestawienie i kamery i zdjęć jest szkodliwe, że ani jedno ani drugie nie będzie wtedy dobre, etc etc.

Poza tym trzeba zaznaczać, że podchodzisz do klienta indywidualnie i, że kaza sesja koszyuję Cię sporo wysiłku i pracy bo to jest faza kreacji.

Ostatecznie otwarcie należy mówić o konkurencji i prawach autorskich.
                Mordo Ty moja !

Komentarz

• Skipper
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1112

wiesz Marku nie zeby byl zlosliwy bo rozumiem ze jak ktos wchodzi komus w interes to denerwuje... ale z drugiej stony czepianie sie gosci tylko o to ze robia poza filmami zdjecia, w sytuacji kiedy poza zdjeciami produkuje sie ciastka to tak troche jakby przygadywal kociol garnkowi bo cukiernik przyjdzie i powie ooo cwaniaczek wkrecil sie ze zdjeciami to jeszcze tort bedzie wciskal
                  Ostatnio edytowany przez Skipper; 6441.

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• marekb
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 2273

dobrze Rysiu prawisz. Nie jestem pewien, ale mam wrażenie, że ci filmowcy tzn reżyser i operator (bo jeden rządził operatorem co ma kręcić) jakis gratis obiecali młodym bo młoda kilka razy powtarzała żebyśmy sie w poniedziałek (czyli dziś )umówili się konkretnie bo trzeba zadzwonić do video. Qrna, dobrze że to ci z video mają sie do nas dostosować, nie odwrotnie
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                    Zamieszczone przez Skipper
                    wiesz Marku nie zeby byl zlosliwy bo rozumiem ze jak ktos wchodzi komus w interes to denerwuje... ale z drugiej stony czepianie sie gosci tylko o to ze robia poza filmami zdjecia, w sytuacji kiedy poza zdjeciami produkuje sie ciastka to tak troche jakby przygadywak kociol garnkowi bo cukiernik przyjdzie i powie ooo cwaniaczek wkrecil sie ze zdjeciami to jeszcze tort bedzie wciskal
                    to ja ci powiem teraz, że tak jak z ciastkami zaczynałem to nie chodziłem po innych zakładach i bezczelnie podpatrywałem tylko sam zrobiłem mini laboratorium i (zaczynałem od galaretki w cukrze ) przez 6tygodni siedziałem i robiłem setki prób aż w końcu wyszły super. po 2 latach gość z konkurencji podkupił mi 3 kobiety z produkcji i zaczął robić identyczne.
                    Każdy ma prawo otwierac jaki chce interes,ale jesli sam dochodziłem przez kilka miesięcy do pewnych technik, wiele darmowych plenerów i pomysly owszem czasem zdarza się podpatrzone ale ze zdjęc na stronach i tego nikomu nie bronię.Natomiast jak pracuje (nie uważam się za jakiegos super foto i wiem że Kjoannie, czy Jarkowi G. do pięt nie dorastam) nie zamierzam nikomu pokazywać. Poza tym kłamstwa w stylu,że oni sie nie zajmują i nie zamierzają foto robić bo nie da się wszystkiego naraz i w kółko pytania jaki czas, jaka przysłona, jak to mozliwe, że bez lampy - potraktowali mnie jak frajera.
                    Ostatnio edytowany przez marekb; 4878. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Skipper
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1112

Marku ale ja tego nie krytykuje a kazdy sie uczy cale zycie nie wmowisz mi ze nigdy nie zaczerpnales inspiracji do ciastek od innych bo to by byla po prostu wg mnie glupota... uczyc sie trzeba cale zycie i od kazdego jesli tylko widzisz ze cos lepszego robi chlopcy chcieli sie pouczyc a byc moze tylko pogadac i tyle, a robienie z tego problemu jest cokolwiek bez sensu, nie mniej jednak kazdy ma inna percepcje wiec... scierac sie nie zamierzam i dla mnie to EOT tylko dalem Ci przklad tego co moglby powiedziec jakis cukiernik sprawdzajac Twoja oferte fotograficzna bo chlopcy to moga widziec zupelnie inaczej jak Ty to przedstawiasz

Komentarz

• marekb
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2273

Skipper, co innego gotowy produkt podpatrzyć i robić podobny a co innego wchodzić i zaglądać co cukiernik dodaje, na jakich maszynach robi i ile i jak piecze...To są tajemniece i nie wiem czy wiesz ale jest chyba takie pojęcie jak przestępczośc przemysłowa czy cuś...Owszem czasem mnie jakies ciastko konkurencji zainspirowało ale do technologii produkcji dochodzę sam. Tak samo jest i w foto. Nigdy nie goniłem za fotografem i nie podglądałem jak i czego używa, jak i czy ustawia młodych. Człowiek czyta , popełnia błędy, traci setki godzin,a inny pasożyt ma mieć to kawe na ławe...??

Skipper gostki chcieli przyjechać, pogadać ...?? 50km w jedną stronę...??

Komentarz

• Skipper
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1112

ale przeciez nie wylamywali Ci rak bys im powiedzial Marku qrcze troche dystansu

Komentarz

• Max_im
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 668

uczyć się można zawsze ale taka obecność deprymuje (przynajmniej mnie)
                            co prawda, gdyby młodzi powiedzieli, że chcą mieć film z pleneru
                            wyglądałoby inaczej
                            ".......abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa." A Mroczek

Komentarz

• marekb
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 2273

Zamieszczone przez Skipper
                              ale przeciez nie wylamywali Ci rak bys im powiedzial Marku qrcze troche dystansu
                              no nie, ale delikatnie mówiąc nie byli szczerzy a z drugiej strony muszę jakos delikatnie młodym wytłumaczyć coby niesmak nie zostawić

Komentarz

Pracuję...