Wątek polityczny

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • iREM
    Uzależniony
    • 2005
    • 951

Zamieszczone przez Kubaman
    iREm no a ja się tyle napisałem o rzeczowej dyskusji. Gdzie ja napisałem, że mi Kaczyński pasuje? I to nie ja ale Tomek wymienił poprzedników jako przykłady negatywne (choć sie zupełnie zgadzam. Z tym że Kwaśniewski był człowiekiem obeznanym z polityką międzynarodową, co - poza pijaństwem u ruskich, całkiem nieźle wykorzystywał). A ty mi tu inputujesz raz dwa trzy różne poglądy, których nie mam ani nie dałem powodu do takiego podejrzenia.

Powtórzę - chcesz pokazać głupotę i miernotę Leppera - nie stosuj jego metod w rozmowie

Dobra, macie i może rację - to nie inteligencja, ale przebiegłość. Ale powiem Wam, że gdy słucham rozmów Leppera w TokFM, gdzie często bywa - to aż mnie ciarki przechodzą, bo czasem nie sposób się zorientować, że się znim zgadzam. Dopiero myśl - to on, powoduje refleksję. Jest cwany i rzeczowy, traktowanie go przez elity jak chłopiny a la Kononowicz dało mu sznsę znaleźć się tam gdzie dzisiaj jest.
    No kurczę! Bardzo się cieszę, że choć raz mamy podobne zdanie! Bardzo mi miło. Za leperowskie metody - sorry, ale nie wynika to z cwaniactwa tylko z nadmiaru emocji. Poza tym troszkę wyjechałem poza dzisiejszą dyskusję, pamiętając Twoje poprzednie wypowiedzi. Przepraszam raz jeszcze. Serio, cieszę się że choć tu mamy podobne zdania. :-)
    A tak z czystej ciekawości - kto lubi Rokitę? Bo ja wprawdzie sympatyzuję bardziej z PO, ale tam też jest niezły podział. Tuskowi trochę odbija...
    Ostatnio edytowany przez iREM; 3293.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• Przemoc
      Początki nałogu
      • 2005
      • 319

To jest chyba taka nasza specyfika, że w "normalnych" czasach nie stać nas na wydanie z siebie godnego reprezentanta, awansujemy na prezydentów cwaniaków i ludzi, którzy obiektywnie się do tego nie nadają.
      Osobiscie nigdy nic do Kaczyńskiego nie miałem, z wieloma jego pogladami się zgadzam jednak tą prezydenturę oceniam jako kompletnie nie udaną.
      L.K. idzie od wpadki do wpadki, otoczył się miernymi ludzmi, wazeliniarzami, którzy nikt nie potrafią powiedzieć mu prawdy w oczy, jest to prezydentura amatorska.

Zastanawia mnie, jak to będzie wyglądało gdy władzę weźmie dzisiejsza opozycja, pamiętajmy, że oprócz reprezentacji prezydent dysponuje także prawem weta, a to potężna broń. Ciekawi mnie czy L.K. pozwoli nowej władzy realizować swoje pomysły, czy razem z bratem będą wszystko blokować.
      Pozdrawiam

PrzemoC

Komentarz

• rysiaczek
        Uzależniony
        • 2005
        • 897

Zamieszczone przez Nemeo
        Spytaj rysiaczka.
        Gwoli wyjasnienia (skoro przy tablicy): nie bronie Leppera, Giertycha, Rydzyka czy kogolwiek innego - Ci ludzie sa mi calkowicie obojetni (ze wskazaniem na: nie chce ich widziec i slyszec - polityka jest mi obca, nie sa odpowiedni do funkcji, jakie sa im powierzone). Bronie wartosci religijnych, ktorymi zaczeliscie sie wycierac.:rolleyes:

@Nemeo nie przystoja do Ciebie takie zagrywki. Albo totalnie zostalem niezrozumiany przez Ciebie, albo Twoj poziom wypowiedzi spadl do piwnicy (mam nadzieje na to pierwsze). Jezeli masz jeszcze jakies uwagi co do mojego _gubienia_rozumu_ to na PM prosze. Nie psuj skadinad dobrego watku.
        Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• Kubaman
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4709

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
          co prawda nie wiem czy Tomek się cieszy (bo i z czego niby?) ale temat nie wzbudza we mnie żadnych emocji. Ot, kolejna próba reanimowania zdechłej inicjatywy łączącej postkomunistów z częścią byłej Solidarności skupionej wokół Unii Wolności, próbująca stworzyć coś "ponad podziałami" a de facto stanowiąca przedłużenie pewnych polityczno-biznesowych powiązań pierwszej połowy lat 90tych. Ostatnie wybory pokazały jakie szanse ma taki układ - Demorkaci.pl nawet nie zawalczyli.
          www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• mario1275
            Początki nałogu
            • 2005
            • 420

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
            To wolisz cyniczną i prostacką politykę bez godności? Co za demokratyczne czasy...
            jeżeli uważasz że polityka np USA, Niemiec czy Francji jest prostacka i bez godności to tak - taka bym wolał. A cynizm jest związany chyba organicznie ze słowem polityka.

Jak to było? :"Czy lepiej być patriotą idiotą czy kosmopolitą naimitą?"

a ja zapytam inaczej - czy lepiej być obywatelem kraju którego politycy są sprawni (mimo że cyniczni) czy są patriotami idiotami? Ja wolałbym żeby politycy tak urządzili kraj i jego stosunki z zagranicą żebym będąc patriotą mógł być dumny ze swojego kraju i nie musiał się wstydzić rozmawiając ze znajomymi z zagranicy.
            www.modelownia.pl

Komentarz

• Tomasz Golinski
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 8623

Nic nowego Platforma już straciła poparcie Olechowskiego, a że z Kwaśniewskim? Cóż, Olechowski był agentem Wywiadu, więc nic w tym dziwnego.
              30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
              Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• DoMiNiQuE
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 3548

Az wyc sie czlowiekowi chce jak sobie pomysli w jakim kraju przyszlo mu zyc

Komentarz

• Skipper
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1112

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos....html?skad=rss
                  cóz.. Szejkoiwie tez finansuja meczety

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• popmart
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1721

jak dobiorą sie do II filaru, a zapowiada się .... to juz naprawde przechyli czare goryczy ....

Polska spełnia wszystkie kryteria państwa wyznaniowego ... bleee

-materialne uprzywilejowanie kleru w porównaniu z innymi grupami społecznymi
                    -uprzywilejowanie jednej instytucji wyznaniowej w porównaniu z innymi instytucjami działającymi w państwie (m.in. poprzez finansowanie z budżetu państwa)
                    -dostosowanie praw stanowionych przez władze państwowe do interesów instytucji wyznaniowej (m.in. poprzez podejmowanie decyzji państwowych zgodnych z doktrynami religii państwowej)
                    Ostatnio edytowany przez popmart; 3267.

Komentarz

• DoMiNiQuE
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 3548

Zamieszczone przez Skipper
                      cóz.. Szejkoiwie tez finansuja meczety
                      Za nasze pieniadze? Ktos tu ostatnio (chyba nawet w tym watku) probowal mi wmowic, ze nie jesmy Panstwem wynaniowym. Wlasnie widac

Edit:
                      Doleje troche oliwy do ognia

Zamieszczone przez L. Kaczynski
                      Chrześcijański czy katolicki system wartości jest jedynym powszechnie przyjętym systemem wartości w naszym kraju i nie ma on alternatywy
                      Zenada!

zrodlo: http://wiadomosci.onet.pl/1385431,240,1,kioskart.html
                      Ostatnio edytowany przez DoMiNiQuE; 223.

Komentarz

• mattnick
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1735

czy Adminem tej świątyni ma zostać Rydzyk ??
                        30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
                        CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• Skipper
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1112

Nic nowego Platforma już straciła poparcie Olechowskiego, a że z Kwaśniewskim? Cóż, Olechowski był agentem Wywiadu, więc nic w tym dziwnego.
                          widzisz nie ma Cie to nie odpowiesz... ale dzis rano w tvn24 Olechowski jak najbardziej potwierdziłswoje poparcie dla PO a ze był agentem...

powiem Ci tematyka agentów tego typu jest dla mnie odrobine smieszna...
                          nie był ubekiem tylko agentem wywiadu gospodarczego... jest pewna grupa agentów o ktorej na całym swiecie mówi sie z szacunkiem tylko w Polsce ma to dziwną konotacje...
                          jak wiadomo powszechnie ponad połowa reporterów i fotoreporterów wojennych jest w jakis sposob powiązana z agencjami bezpieczeństwa państw ktore reprezentują i chyba to nie jest nic złego a tym bardziej dziwnego biorac pod uwage iż maja oni dostep czesto do takich źródeł informacji do ktorych etatowi agenci nigdy nie uzyskaliby dostepu... dla tego tak jak to miało ostatnio w przypadku Wołoszańskiego miejsce robienie z czegos takiego tragedi jest... no smieszne po prostu wcale ale to wcale nie byłbym ździowiony gdyby pewnego dnia okazało sie ze nieodżałowany Ryszard Kapuściński okazał sie jakimś wspołpracownikiem wywadu i nie byłoby to nic nagannego w końcu to człowiek ktory posiadał ogroną wiedze do ktorej czesto tylko on miał dostęp, dlatego operowanie w tak negatywnym kontekscie informacją o czyjejś nieukrywanej działaności wywiadowczej Tomku nie ma sensu w zadnym kraju.... niestety poza Polską

To wolisz cyniczną i prostacką politykę bez godności?
                          jeżeli pod pojęciem cyniczną masz na mysli wyrachowaną i skalkulowaną na zimno wdązeniu do celu to tak...

jeżeli pod pojęciem prostacką masz na mysli skuteczna i praktyczną to tak...

jeżeli pod pojęciem z godnoscia masz na mysli znów bycie "pawiem i papugą" to dziekuje juz to przerabialismy...
                          Ostatnio edytowany przez Skipper; 6441.

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• Nemeo
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1757

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos....html?skad=rss
                            Właśnie to przeczytałem, jakim prawem publiczne pieniądze są rozpier....alane na jakieś świątynie kapiące złotem.
                            Po co dawać kasę na służbę zdrowia, biednych czy na walkę z bezrobociem.
                            Może w PIS-owskiej wersji pisma świętego, Jezus mówi zabieracie biednym i budujcie mi świątynie na każdym rogu.
                            Ostatnio edytowany przez Nemeo; 1784.

Komentarz

• popmart
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1721

jak tak dalej pójdzie to nasza agentura będzie najśmieszniejsza na świecie ...

w Polsce bycie agentem wywiadu nawet III RP uznawane jest z haniebne ... cóż co kraj to obyczaj ... niedługo będą tam same matoly bo kto normalny będzie chciał pracować z nadzieją że za 15 lat stanie się to dlaniego wielkim wstydem ....

Jeśli ktoś próbuje udowodnić że wywiady innych krajów są szlachetne i takie praworządne to jest zwykłym idiotą ... wszystkie mordują, oszukują wykorzystują i niszczą ludzi tylko nasz ma być świętszy od wszystkich świętych ...
                              Ostatnio edytowany przez popmart; 3267.

Komentarz

• DoMiNiQuE
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 3548

Mnie w tej chwili najbardzie zastanawia co Tomasz G bedzie mial do powiedzenia w obronie tego wspanialego pomyslu. Osobiscie wierze w niego i wiem, ze czyms nas zaskoczy

Komentarz

Pracuję...