Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Chciales powiedziec lokatorskiego/spoldzielczego? A co w tym zlego? jak ktos przez 30 lat regolarnie placil dzierzawe to moim zdaniem po tylu latach mu sie nalezy.
A taki sku*wysyn co nie płaci kilka lat, i teraz zaczyna nagle regularnie placic, zeby kupic mieszkanko za złotówke to sie mu należy?
Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.
Takiemu sie nie nalezy i mysle, kazdy wniosek bedzie indywidualnie rozpatrywany. Tzn. mam taka nadzieje.
Musze Cie zmartwić bo nie... mój ojciec pracuje w społdzielni w moim mieście i... nic na to nie można zrobić chociaz żal oddawać mieszkanie takiemu szmaciarzowi. Tu własnie jest niedorobienie tej ustawy. Gdyby to odemnie zalezało z 40% ludzi z mojego bloku bym wywalił na zbity ryj. A dlaczego? Przykład, rodzina, patologia jak cholera, starzy alkoholicy, dziewczyna w wieku 18 lat zachodzi w ciąze, synek jest łysy i ma swastyke na łapie, ojciec dziecka mieszka z nimi oczywiscie. I sie okazało, ze zadłuzenie ponad 10k zł ( dziesięc tysiecy złotych ) i nie mozna eksmitować to zaraz sie wycwanili i wymienili okna i już 'teoretycznie płacą'. I to mnie najbardziej boli, ze osoby, ktore najmniej zasługuja na takie mieszkanie własnie je dostaną.
A tak wogóle to zauważyłem wzrost debilizmu w naszym społeczeństwie, i to zaczyna byc jakims zjawiskiem powszechnym. Ale do rzeczy, facet, jeden z moich sąsiadów ma ponad 2k zł emerytury, żona pracuje w UM i też zarabia z 3k.... i wszystko niby ładnie. Ale odpierdzielili sobie chałpe, remonty w trzy **** i wogóle, a jarać fajki beda na klatce, bo po co maja sobie smrodzić w chałpie. Kolejny przykład tej samej rodziny, abonament kablowki kosztuje z 45 zł, a on będzie kradł bo mu szkoda. Nawet własne gówno zje.
A to niektóre rzeczy... są i lepsze cukierki.
Chciales powiedziec lokatorskiego/spoldzielczego? A co w tym zlego? jak ktos przez 30 lat regularnie placil dzierzawe to moim zdaniem po tylu latach mu sie nalezy.
A ja Ci powiem co zlego
Inny lokator tez placil regularnie czynsz przez X lat, ale postanowil uregulowac prawo wlasnosci wczesniej i zaplacil za wykup mieszkania nie 100-300zl tylko 100.000, ot w czym problem...
A ja Ci powiem co zlego
Inny lokator tez placil regularnie czynsz przez X lat, ale postanowil uregulowac prawo wlasnosci wczesniej i zaplacil za wykup mieszkania nie 100-300zl tylko 100.000, ot w czym problem...
Złotówa to tylko początek, jakieś spisanie umówy, notariusz to się robi ładna sumka. Ja nie pamiętam jak to było jak moi rodzicy płacili coś tam za wykup. Ale to było przez dobre kilka lat i to niemało.
Ciekawe jak to jest później ze sprzedażą takiego mieszkania. Wydać 2k za 'prywatyzacje', a zgarnąć ze 100k.... to różnica jednak jest.
I teraz chyba mnie poprzecie, że osoba która wymysliła tą ustawe musiała być niedorozwinięta umysłowo i mieć z 10k miesięcznie.
A ja Ci powiem co zlego
Aha, tu Cie boli. Ja placilem to inni niech tez placa tyle samo a najlepiej to niech zaplaca wiecej. To takie polskie...
Złotówa to tylko początek, jakieś spisanie umówy, notariusz to się robi ładna sumka.
Ale to i tak bedzie kilkadziesiat razy mniej niz normalnie sie placilo (do tej pory)
Zamieszczone przez DoMiNiQuE
Aha, tu Cie boli. Ja placilem to inni niech tez placa tyle samo a najlepiej to niech zaplaca wiecej. To takie polskie...
Taak, mam 18 lat i wybulilem mnostwo kasy zeby sobie wykupic mieszkanie Bez jaj, nie wygralem jeszcze w totka
A co do placenia wiecej, nie, niech zaplaca tyle, ile to mieszkanie jest warte, ni mniej ni wiecej, w koncu oplaty na czynsz z reguly ida na utrzymianie administracji (tanie panstwo), fundusz remontowy, inwestycje itd, wiec niby jakim cudem mialoby to jeszcze isc jako 'skladka' na pozniejsze wykupienie mieszkania Nie uwazasz ze to jest tak: a wykupil sobie wczesniej bogaty frajer, dobrze mu tak, i niech jeszcze placi wyzsze podatki?
To znaczy z jakim
Ciekaw jestem jak chcesz uzasadnic taki przepis, przeciez na Ciebie nie najezdzam, podobnie jak na ludzi ktorzy na tym skorzystaja, przeciez to nie oni to wymyslili i wprowadzili w zycie
I jak w tym kraju z takim podejsciem ma sie cokolwiek zmienic na lepsze...
Dobra, tylko dlaczego osoby, które nie powinny dostać takiego mieszkania na własność mają taką możliwość? No właśnie to jest TEN kraj i przez TAKIE podejście niektórych ludzi nic się nie zmieni. Może mieszkasz w domku jednorodzinnym, jeśli tak to fajnie. Ale ja mieszkam w blokowisku i chciałbym trzymać poziom gdziekolkiek to jest, i czy za metr kwadratowy płaci się 1000 zł w Jastrzębiu czy 15000 zł w centrum Krakowa.
Tylko, że w rodzinach patologicznych, dzieci... no młodzież w wieku od 14 lat co ma wynieść z domu? Biorą przykład od ojca, który nieźle kombinuje. Bierze pakiet z kopalni i ściemnia żonie przez ponad rok, że chodzi do pracy. I ja się nie dziwie, że w windzie jest naszczane, ściany są popisane, analfabetyczni nazińci malują swastyka na odwrót. Takie są realia. I dlatego nie chce, żeby jakiś pijak miał możliwość wykupienia mieszkania, które jest własnością spółdzielni za bezcen tylko dlatego, że jakiś fircyk w gajerze co wozi się betą 7 i zarabia ponad 10k miesieczny, wymyślił sobie tak kretyńską ustawe żeby ludzie głosowali.
Ale mnie nawet nie chodzi o to, ze te mieszkania beda mogly wykupic zwykle menele itp, tylko na milosc boska gdzie tu jest to prawo i sprawiedliwosc
Jeden placi ciezkie pieniadze odkladane przez lata a inny to co uciulal przez ostatnie 3miesiace, efekt niby ten sam ale dojscie do niego inne.
No i jeszcze super pomysl zeby tym, ktorzy kupili wczesniej ew. oddawac 'nadplate' z funduszy remontowych....wiadomo jak to sie skonczy-1 wielka kupa gruzow...
Prawo i sprawiedliwość skończyło się po ostatnim spocie wyborczym i ogłoszeniu nowego Prezydenta. Ja się ciesze, że to ostatni rok w tym bajzlu..
A jeszcze bardziej genialnym pomysłem było wprowadzanie myślnika w nazwach dwuczłonowych. Za przeproszeniem banda niewiadomo kogo siedzi w klimatyzowanym pomieszczeniu i sobie myslą ' dzisiaj zmienimy to '. I padło na nazwy.... w samym Jastrzębiu to miało kosztować kilka milionów. I na co? Każdy jest polonistycznym onanistą, że nazwa Jastrzębie Zdrój tak wali po oczach jak słowo 'rzułty'.
Sniper na kogo bedziesz głosować?
I dlatego nie chce, żeby jakiś pijak miał możliwość wykupienia mieszkania, które jest własnością spółdzielni za bezcen tylko dlatego, że jakiś fircyk w gajerze co wozi się betą 7 i zarabia ponad 10k miesieczny, wymyślił sobie tak kretyńską ustawe żeby ludzie głosowali.
Ale życie właśnie niestety na tym polega. Mnie szlag trafiał jak widziałem jak mi przed oczami przejeżdżał Glemp w BMW X-7 uśmiechnięty, Miller to samo itp...
dwadzieścia aut, środkiem drogi na sygnale za moje podatki - a na tych ludzi nie głosowałem, czarnych też nie lubię, no i co? I nic...albo masz w sobie tyle przedsiębiorczości, rozumu i samozaparcia że będziesz się potrafił w życiu jakoś ustawić żeby zarabiać albo nie. Myślisz że kogoś obchodzi to że jakiś cwel kupi sobie mieszkanie za 3 zł podczas gdy Ty musiałeś dać powiedzmy 300 000 zł ?
Nikogo to nie obchodzi. Tak samo jak mało kogo obchodzi że ludzie w Afryce umierają z głodu...niestety. To jest życie a nie "co dzisiaj podać Panie Prezesie, na którą godzinę zamówić masaż, którą L-kę dzisiaj Pan kupi Panie Prezesie" Sorry jeśli w którymś momencie na Ciebie najechałem - to nie było celowe. Wydaje mi się tylko, że masz jeszcze trochę naiwne podejście do życia.
Komentarz