Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
hmmm tak sobie czytalem i czytalem (bo lubie czytac i zaintrygowany polukalem po sieci (God thanks for google i sobie znalazlem: http://www.mczuba.com/ - kolega oskarkowy potwierdzil - to ten jegomosc bardzo zyciowo zaradny probuje swych sil w fotografii nie calkiem prawymi i rycerskimi metodami...
a ze lubie czytac... i raczej ciekawym swiata, to ow jegomosc mial najzwyczajniej pod sloncem pecha... bo dosyc czesto korzystam z uslug: (admin bardzo wielkie sorry za reklame - niemniej podaje to jako przyklad) - http://www.tasko.net/
zagadka brzmi: czy to ja jestem upierdliwy czy podobienstwo stron raczej uderzajace ... coz najwyrazniej ktos nie uczy sie na WLASNYCH mimo wszystko bledach...
i co wy na to? pozdrawiam
ps - nie wiem jak was, szanowni uzytkownicy CB - ale mnie najbardziej rozbawil watek o prawach autorskich na dole strony autora... taaaaaa fantazje to ow jegomosc ma...
"Joomla! jest wolnym oprogramowaniem udostępnianym na warunkach licencji GNU/GPL" - jak się domyślam - obie strony powstały przy użyciu tego samego oprogramowania.
"Joomla! jest wolnym oprogramowaniem udostępnianym na warunkach licencji GNU/GPL" - jak się domyślam - obie strony powstały przy użyciu tego samego oprogramowania.
niby masz racje przyjacielu... choc gdzies tam "inside" male cos podpowiada ze cos jest nie do konca "halo"...
choc moge sie mylic... jednak chetnie wyslucham - poczytam innych uzytkownikow CB - jesli sie myle... a pewnie rowniez moge - przyjme do wiadomosci...
nie wiem gdzie haczyk, na moj gust to nie to samo...
poza tym nie jestem ekspertem kryminologii z zakresu czegos "free", prawie "free", badz tylko do pewnego momentu "free"... pisze, ze na pierwszy rzut oka strony z tasko i strony goscia z debicy to to samo... byc moze uzyto kodu (tak to sie nazywa?) ktory umozliwa tworzenie takowych stron... niemniej czy nawet kolorystyka musi byc ta sama?.... - nie upieram sie... ot tak tylko niewinnie pytam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
prawde powiedziawszy nie wiem o co chodzi w twoim przykladzie... wytlumacz prosze...
ps. powiem ze jak tworzylem swoja strone, to dluuugo bujalem po sieci by przypadkiem nie "zahaczyc" jakims jej elementem o czyjs pomysl... bo chyba na tym polega gra "fair play" prawda? czy sie myle? - pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez gokyu; 10473.
Powód: Automerged Doublepost
niby podobne, dwoch roznych autorow, w zrodle strony nie zauwazylem sladow "free"... hmmm...
To dodam jeszcze parę linków:
gawryl.pl, bereza.pl, jakubszyma.pl
ps. powiem ze jak tworzylem swoja strone, to dluuugo bujalem po sieci by przypadkiem nie "zahaczyc" jakims jej elementem o czyjs pomysl... bo chyba na tym polega gra "fair play" prawda? czy sie myle? - pozdrawiam
Sporo tych elementów zahacza... Są np. linki, zakładka z napisem "kontakt", itp. itd. Ba, samą galerię też już gdzieś widziałem Grunt to nie popadać w przesadę.
Omawiane strony zapewne powstały w oparciu o ten sam szablon. Najprościej, żebyś spytał w tym sklepie, skąd mają szablon i wszystko się wyjaśni.
Hehe, zapewne parę milionów stron jeszcze Ci zostało do przejrzenia. Czy może przejrzałeś wszystkie??
Hehe, zapewne parę milionów stron jeszcze Ci zostało do przejrzenia. Czy może przejrzałeś wszystkie??
Za Tomkiem.
hahaha tak dobry jak czak noris nie jestem by "przeczytac caly internet"... niemniej - owszem, zgadzam sie - nie popadac w przesade, ale nie tracmy tez z pola widzenia tego malutkiego szczegoliku, jakim jest tendencja do "sciagania skad sie da" innych pomyslow przez "fotografika" z Debicy... ot i tyle...
zagadka brzmi: czy to ja jestem upierdliwy czy podobienstwo stron raczej uderzajace ... coz najwyrazniej ktos nie uczy sie na WLASNYCH mimo wszystko bledach...
i co wy na to? pozdrawiam
ps - nie wiem jak was, szanowni uzytkownicy CB - ale mnie najbardziej rozbawil watek o prawach autorskich na dole strony autora... taaaaaa fantazje to ow jegomosc ma...
IMO jesteś upierdliwy i nie jesteś ... trochę czepiasz się ... kościół OK, ale dzwony nie teges ... ja trochę Joomlę znam ... nietrudno o plagiat na "mało" przerobionych szablonach, ale autor często pozwala używać ich bez modyfikacji ...
tempaltka ms_web1 jest bezpłatną templatką dla Joomli do zastosowań niekomercyjnych
--------------------------------------------------------------------------
pytanie podstawowe brzmi: czy jest to w obydwóch przypadkach niekomercyjne wykorzystanie templatki
| http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |
IMO jesteś upierdliwy i nie jesteś ... trochę czepiasz się ... kościół OK, ale dzwony nie teges ... ja trochę Joomlę znam ... nietrudno o plagiat na "mało" przerobionych szablonach, ale autor często pozwala używać ich bez modyfikacji ...
tempaltka ms_web1 jest bezpłatną templatką dla Joomli do zastosowań niekomercyjnych
--------------------------------------------------------------------------
pytanie podstawowe brzmi: czy jest to w obydwóch przypadkach niekomercyjne wykorzystanie templatki
no i tu wydaje mi sie, ze odpowiedz na to pytanie znamy obydwaj... i chyba sie nie mylimy - pozdrawiam
masz rację, źle to zapisałem a właściwie nie dopisałem, mea culpa, absolutnie nie miałem na myśli domyślnie nielegalnego wykorzystania templatki
| http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |
A skąd wiesz, czy właściciele tamtych stron nie zapłacili? "Contact us by e-mail, if you want to use it on a commercial website."
Jak masz podejrzenia - pisz do autora szablonu. Nie bardzo rozumiem, w czym my tu możemy pomóc...
o ile za chlopakow z tasko jestem pewny ze nie sa z fakturami "na bakier" to za "kolezke" z Debicy zlamanego grosza bym nie dal... z pelna premedytacja to mowie - bo posluze sie zajefajnym sloganem wykorzystywanym czesto przez naszych przenajswietszych politykow: "W MOIM ODCZUCIU..." i tak dalej i tak dalej
ok - watek raczej nie wniesie niczego nowego - jak dla mnie - admin mozesz go zamknac...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zamieszczone przez ripek
Kolega to lubi rozdrapywać stare i przykre dla wielu osób wątki ?
UWIELBIAM... sprawiac by pamietano o wszelkiej masci popaprancow ktorym udowodniono mniej badz bardziej wyrafinowane zlodziejstwo... a to chyba szlachetne z mojej strony - bo ku przestrodze innym ktorzy juz, juz by chcieli "przykombinowac"... czyz nie?
Ostatnio edytowany przez gokyu; 10473.
Powód: Automerged Doublepost
Komentarz