watek o kradziezy fotografii -c.d.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gokyu
    Coś już napisał
    • 2007
    • 65

watek o kradziezy fotografii -c.d.

witam - niedawno przegladajac wasze forum natknalem sie na watek o kradziezy czyichs fotografii i przedstawiania ich jako swoich: http://www.canon-board.info/showthre...ografia+slubna

hmmm tak sobie czytalem i czytalem (bo lubie czytac i zaintrygowany polukalem po sieci (God thanks for google i sobie znalazlem: http://www.mczuba.com/ - kolega oskarkowy potwierdzil - to ten jegomosc bardzo zyciowo zaradny probuje swych sil w fotografii nie calkiem prawymi i rycerskimi metodami...

a ze lubie czytac... i raczej ciekawym swiata, to ow jegomosc mial najzwyczajniej pod sloncem pecha... bo dosyc czesto korzystam z uslug: (admin bardzo wielkie sorry za reklame - niemniej podaje to jako przyklad) - http://www.tasko.net/

zagadka brzmi: czy to ja jestem upierdliwy czy podobienstwo stron raczej uderzajace ... coz najwyrazniej ktos nie uczy sie na WLASNYCH mimo wszystko bledach...

i co wy na to? pozdrawiam

ps - nie wiem jak was, szanowni uzytkownicy CB - ale mnie najbardziej rozbawil watek o prawach autorskich na dole strony autora... taaaaaa fantazje to ow jegomosc ma...
    Ostatnio edytowany przez gokyu; 10473.
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

"Joomla! jest wolnym oprogramowaniem udostępnianym na warunkach licencji GNU/GPL" - jak się domyślam - obie strony powstały przy użyciu tego samego oprogramowania.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• gokyu
      Coś już napisał
      • 2007
      • 65

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
      "Joomla! jest wolnym oprogramowaniem udostępnianym na warunkach licencji GNU/GPL" - jak się domyślam - obie strony powstały przy użyciu tego samego oprogramowania.
      niby masz racje przyjacielu... choc gdzies tam "inside" male cos podpowiada ze cos jest nie do konca "halo"...

choc moge sie mylic... jednak chetnie wyslucham - poczytam innych uzytkownikow CB - jesli sie myle... a pewnie rowniez moge - przyjme do wiadomosci...

pozdrawiam

Komentarz

• Zielony
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2928

gokyu, a co powiesz na to??? RAZ , DWA
        sigpic

Komentarz

• mattnick
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1735

To co powiesz o takich stronach jak ta ?? http://www.freecsstemplates.org/

lub ta www.sixshootermedia.com
          30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
          CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• gokyu
            Coś już napisał
            • 2007
            • 65

Zamieszczone przez Zielony
            gokyu, a co powiesz na to??? RAZ , DWA
            niby podobne, dwoch roznych autorow, w zrodle strony nie zauwazylem sladow "free"... hmmm...
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            Zamieszczone przez mattnick

nie wiem gdzie haczyk, na moj gust to nie to samo...

poza tym nie jestem ekspertem kryminologii z zakresu czegos "free", prawie "free", badz tylko do pewnego momentu "free"... pisze, ze na pierwszy rzut oka strony z tasko i strony goscia z debicy to to samo... byc moze uzyto kodu (tak to sie nazywa?) ktory umozliwa tworzenie takowych stron... niemniej czy nawet kolorystyka musi byc ta sama?.... - nie upieram sie... ot tak tylko niewinnie pytam
            Zamieszczone przez mattnick

prawde powiedziawszy nie wiem o co chodzi w twoim przykladzie... wytlumacz prosze...

ps. powiem ze jak tworzylem swoja strone, to dluuugo bujalem po sieci by przypadkiem nie "zahaczyc" jakims jej elementem o czyjs pomysl... bo chyba na tym polega gra "fair play" prawda? czy sie myle? - pozdrawiam
            Ostatnio edytowany przez gokyu; 10473. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Tomasz Golinski
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 8623

Zamieszczone przez gokyu
              niby podobne, dwoch roznych autorow, w zrodle strony nie zauwazylem sladow "free"... hmmm...
              To dodam jeszcze parę linków:
              gawryl.pl, bereza.pl, jakubszyma.pl

ps. powiem ze jak tworzylem swoja strone, to dluuugo bujalem po sieci by przypadkiem nie "zahaczyc" jakims jej elementem o czyjs pomysl... bo chyba na tym polega gra "fair play" prawda? czy sie myle? - pozdrawiam
              Sporo tych elementów zahacza... Są np. linki, zakładka z napisem "kontakt", itp. itd. Ba, samą galerię też już gdzieś widziałem Grunt to nie popadać w przesadę.

Omawiane strony zapewne powstały w oparciu o ten sam szablon. Najprościej, żebyś spytał w tym sklepie, skąd mają szablon i wszystko się wyjaśni.
              30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• Zielony
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2928

Zamieszczone przez gokyu
                Hehe, zapewne parę milionów stron jeszcze Ci zostało do przejrzenia. Czy może przejrzałeś wszystkie??

Grunt to nie popadać w przesadę.
                Za Tomkiem.
                sigpic

Komentarz

• gokyu
                  Coś już napisał
                  • 2007
                  • 65

Zamieszczone przez Zielony
                  Hehe, zapewne parę milionów stron jeszcze Ci zostało do przejrzenia. Czy może przejrzałeś wszystkie??

Za Tomkiem.
                  hahaha tak dobry jak czak noris nie jestem by "przeczytac caly internet"... niemniej - owszem, zgadzam sie - nie popadac w przesade, ale nie tracmy tez z pola widzenia tego malutkiego szczegoliku, jakim jest tendencja do "sciagania skad sie da" innych pomyslow przez "fotografika" z Debicy... ot i tyle...

pozdrawiam

Komentarz

• joshua
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 128

Zamieszczone przez gokyu
                    zagadka brzmi: czy to ja jestem upierdliwy czy podobienstwo stron raczej uderzajace ... coz najwyrazniej ktos nie uczy sie na WLASNYCH mimo wszystko bledach...

i co wy na to? pozdrawiam

ps - nie wiem jak was, szanowni uzytkownicy CB - ale mnie najbardziej rozbawil watek o prawach autorskich na dole strony autora... taaaaaa fantazje to ow jegomosc ma...
                    IMO jesteś upierdliwy i nie jesteś ... trochę czepiasz się ... kościół OK, ale dzwony nie teges ... ja trochę Joomlę znam ... nietrudno o plagiat na "mało" przerobionych szablonach, ale autor często pozwala używać ich bez modyfikacji ...

tempaltka ms_web1 jest bezpłatną templatką dla Joomli do zastosowań niekomercyjnych

-----------------------------------------------------------------------------
                    Free Joomla! Template "ms_web1" Template 'ms_web1'
                    for Open Source CMS Joomla! 1.0.x and Mambo 4.5.x

FREE for private and non-commercial websites.
                    Contact us by e-mail, if you want to use it on a commercial website.
                    E-mail: \n [email protected]

--------------------------------------------------------------------------

pytanie podstawowe brzmi: czy jest to w obydwóch przypadkach niekomercyjne wykorzystanie templatki
                    Ostatnio edytowany przez joshua; 3688.
                    | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Komentarz

• gokyu
                      Coś już napisał
                      • 2007
                      • 65

Zamieszczone przez joshua
                      IMO jesteś upierdliwy i nie jesteś ... trochę czepiasz się ... kościół OK, ale dzwony nie teges ... ja trochę Joomlę znam ... nietrudno o plagiat na "mało" przerobionych szablonach, ale autor często pozwala używać ich bez modyfikacji ...

tempaltka ms_web1 jest bezpłatną templatką dla Joomli do zastosowań niekomercyjnych

-----------------------------------------------------------------------------
                      Free Joomla! Template "ms_web1" Template 'ms_web1'
                      for Open Source CMS Joomla! 1.0.x and Mambo 4.5.x

FREE for private and non-commercial websites.
                      Contact us by e-mail, if you want to use it on a commercial website.
                      E-mail: \n [email protected]

pytanie podstawowe brzmi: czy jest to w obydwóch przypadkach niekomercyjne wykorzystanie templatki
                      no i tu wydaje mi sie, ze odpowiedz na to pytanie znamy obydwaj... i chyba sie nie mylimy - pozdrawiam

Komentarz

• Tomasz Golinski
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 8623

A skąd wiesz, czy właściciele tamtych stron nie zapłacili? "Contact us by e-mail, if you want to use it on a commercial website."

Jak masz podejrzenia - pisz do autora szablonu. Nie bardzo rozumiem, w czym my tu możemy pomóc...

Komentarz

• joshua
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 128

masz rację, źle to zapisałem a właściwie nie dopisałem, mea culpa, absolutnie nie miałem na myśli domyślnie nielegalnego wykorzystania templatki
                          | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Komentarz

• ripek
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1486

Kolega to lubi rozdrapywać stare i przykre dla wielu osób wątki ?
                            Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• gokyu
                              Coś już napisał
                              • 2007
                              • 65

A skąd wiesz, czy właściciele tamtych stron nie zapłacili? "Contact us by e-mail, if you want to use it on a commercial website."

Jak masz podejrzenia - pisz do autora szablonu. Nie bardzo rozumiem, w czym my tu możemy pomóc...

o ile za chlopakow z tasko jestem pewny ze nie sa z fakturami "na bakier" to za "kolezke" z Debicy zlamanego grosza bym nie dal... z pelna premedytacja to mowie - bo posluze sie zajefajnym sloganem wykorzystywanym czesto przez naszych przenajswietszych politykow: "W MOIM ODCZUCIU..." i tak dalej i tak dalej

ok - watek raczej nie wniesie niczego nowego - jak dla mnie - admin mozesz go zamknac...
                              Zamieszczone przez ripek
                              Kolega to lubi rozdrapywać stare i przykre dla wielu osób wątki ?

UWIELBIAM... sprawiac by pamietano o wszelkiej masci popaprancow ktorym udowodniono mniej badz bardziej wyrafinowane zlodziejstwo... a to chyba szlachetne z mojej strony - bo ku przestrodze innym ktorzy juz, juz by chcieli "przykombinowac"... czyz nie?
                              Ostatnio edytowany przez gokyu; 10473. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

Pracuję...