Strony internetowe do rejestracji

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mathom
    Początki nałogu
    • 2007
    • 428

Zamieszczone przez akustyk
    nic tylko zakladac firme i wykrwawiac sie, zeby wykarmic ZUS, US i zeby miec na kromke chleba i maslo
    Wykrwawić się, żeby mieć na ZUS

zasadniczo, to wymog rejestracji jest po pierwsze w celach nadzoru (ktos o Tobie juz wie) i w celach "billingowych" dla US i ZUS-opodobnych reliktow socjalizmu. a ta decyzja Sadu Najwyzszego uderza w portale niedochodowe, bo daje bata na uwalanie kogo tylko sie rzewnie podoba. znajac upodobania partii sprawujacych wladze (i nie oszukujmy sie: chodzi tu o wszelkie partie u wladzy, nie tylko obecnych totalitarystow) bedzie to co najmniej naduzywane
    Oczywiście, że będzie, a przede wszystkim ucierpi wymiana wolnej myśli. Jak dla mnie genialny sposób na wprowadzenie nowego porządku internetu. Co do rejestracji, to nie wiem czy prowadziłeś kiedyś działalność, ale takowa i tak jest zarejestrowana w całej masie "organów". Poza tym to już jest koncesjonowanie Internetu, gdzie strony są, jakby nie patrzeć jego głownym elementem.

jesli przez "nie tylko w naszym kraju" masz na mysli takie USA, to sorry, ale nie jest to dla mnie wzor. ja chyba bardziej identyfikuje sie z faktyczna demokracja, a nie imperializmem pod plaszczykiem demokracji.
    zreszta, poki co bardziej interesuje mnie to co sie dzieje w tym kraju, a nie trendy na zewnatrz. a to co sie dzieje w Polsce, nie zasluguje na oklaski. tyle chcialem powiedziec

W żadnym wypadku nie biorę tego za wzór, zauważ jednak jakie kraje mają bezpośredni wpływ na politykę (w szerokim rozumieniu) w Polsce i jak tamte wynalazki są wdrażane u nas. Oczywiście nie tylko wpływy stricte polityczne, ale także, a może głównie kapitałowe.
    FF + L
    Moje stocki
    Wyszukiwarka publikacji zdjęć wg autora

Komentarz

• akustyk
      gajowy
      • 2004
      • 12226

Zamieszczone przez mathom
      Wykrwawić się, żeby mieć na ZUS
      nie, nie... nie stosujmy naduzyc semantycznych. "ZUS" i "miec" w jednym zdaniu bez przeczenia - to sie tak nie da. ZUS nie jest po to, zeby placic i cos z tego wynikalo. jak to powiedzial Korwin-Much-che: "ZUS jest organizacja przestepcza, ale stanowczo nie zorganizowana". zdecydowanie w tym wypadku sie nie mylil

Co do rejestracji, to nie wiem czy prowadziłeś kiedyś działalność, ale takowa i tak jest zarejestrowana w całej masie "organów". Poza tym to już jest koncesjonowanie Internetu, gdzie strony są, jakby nie patrzeć jego głownym elementem.
      tylko, ze jesli taka osoba jak ja prowadzi bloga, zeby pokazac swoje zdjecia i nie generuje w ten sposob zyskow umozliwiajacych utrzymanie, to to jest zupelnie inny przypadek. nie zebym mial z tego powodu praktyczne obawy o bycie podciagnietym pod ww. ustawe, ale teoretycznie podchodze w tym momencie pod pojecie "przestepca".

ustawa wymaga poprawki i mocnego zastanowienia nad tym jak traktowac media internetowe
      www albo tez flickr

Komentarz

• mathom
        Początki nałogu
        • 2007
        • 428

nie zebym mial z tego powodu praktyczne obawy o bycie podciagnietym pod ww. ustawe, ale teoretycznie podchodze w tym momencie pod pojecie "przestepca".
        Posiadając komputer też jesteś traktowany jako przestępca, bo przecież możesz mieć na nim piracki soft itd. itp. niestety większość wyborców nie widzi problemu w ograniczaniu ich praw
        FF + L
        Moje stocki
        Wyszukiwarka publikacji zdjęć wg autora

Komentarz

• akustyk
          gajowy
          • 2004
          • 12226

Posiadając komputer też jesteś traktowany jako przestępca, bo przecież możesz mieć na nim piracki soft itd. itp. niestety większość wyborców nie widzi problemu w ograniczaniu ich praw
          tylko ze te przepisy akurat mowia o powodztwie cywilnym. a to inna bajka

poza tym, poki co blogoslawionym Jaroslawowi i Lechowi, wielkim duchem choc malym cialem wladcom IV RP nie udalo sie zmienic w polskim ustawodawstwie domniemania niewinnosci. nie twierdze, ze mozemy spac spokojnie, bo zakompleksieni politycy z zapedami totalitarnymi lubia miec pelna kontrole nad poddanymi... 8)
          www albo tez flickr

Komentarz

• Alzail
            Uzależniony
            • 2005
            • 574

a przyszło mi do głowy jeszcze coś takiego, mianowicie co jak postawimy sobie stronę na zagranicznym serwerze? Ten bzdurny przepis będzie działał tak czy siak?
            350D

Komentarz

• adamek
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2265

o to główny kłopot tej ustawy

USTAWA
              z dnia 26 stycznia 1984 r.
              Prawo prasowe.
              (Dziennik Ustaw z 7 lutego 1984 r.)

Wtedy internetu w Polsce po prostu nie było.

A neistety każda władza jak próbuje zmienić prawo prasowe, to próbuje to robić bez JAKIEJKOLWIEK konsultacji z dziennikarzami... co jest późneij obśmiewane przez nich w prasie/telewizji/radiu/internecie itp.

Skutkuje to tym, że ciągle działamy wg ustawy z 1984 roku.
              Miłego dnia
              adam jastrzębowski
              cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
              tu tu

Komentarz

• akustyk
                gajowy
                • 2004
                • 12226

Zamieszczone przez adamek
                A neistety każda władza jak próbuje zmienić prawo prasowe, to próbuje to robić bez JAKIEJKOLWIEK konsultacji z dziennikarzami...
                poprawilem, zeby podkreslone bylo to co jest tu kluczowe.

propaganda to bardzo wazny skladnik wladzy, ktora "musi" dzialac w uwarunkowaniach demokratycznych. a media rzadowe to dobre media, zas antyrzadowe zawsze byly i beda "czyrakiem na dupie", a nadaktywna praca w nich latwa droga do grobu delikwenta badz jego rodzine.

wszelkie podobienstwa do ksiazek historycznych gnojacych III Rzesze sa nieprzypadkowe
                www albo tez flickr

Komentarz

• -Wolf-
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 93

Zamieszczone przez Alzail
                  a przyszło mi do głowy jeszcze coś takiego, mianowicie co jak postawimy sobie stronę na zagranicznym serwerze? Ten bzdurny przepis będzie działał tak czy siak?
                  Z tego co mi dziś kumpel tłumaczył, strona będąca na zagranicznym serwerze podlega pod przepisy prawne państwa, na terenie którego jest ten serwer czyli przepis nie będzie działał. Ja mam zamiar z tego skorzystać i prawdopodobnie przeniosę galerię na jakiś zagraniczny serwer.
                  Canon 100D + 18-55 IS STM + Sigma 70-300 DG APO MACRO

Komentarz

• Alzail
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 574

to już jakiś plus...
                    350D

Komentarz

• akustyk
                      gajowy
                      • 2004
                      • 12226

Zamieszczone przez Alzail
                      to już jakiś plus...
                      ze kretynskie prawo pozbawi potencjalnych dochodow polskich providerow, a tym samym zmniejszy przyplywy budzetu z podatkow?

ja nie twierdze, ze chodzi tu o jakies ogromne kwoty, bo w koncu internet to w Polsce wciaz (po "tylko" 15 latach od wprowadzenia za Odre) dobrobyt dla tych kilku procent "wyksztalciuchow"... ale co by nie mowic, dochodzimy do sytuacji paradoksalnej, w ktorym prawo moze sluzyc jako bicz na duze podmioty i przepedza podmioty male
                      www albo tez flickr

Komentarz

• Alzail
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 574

ze kretynskie prawo pozbawi potencjalnych dochodow polskich providerow, a tym samym zmniejszy przyplywy budzetu z podatkow?

ja nie twierdze, ze chodzi tu o jakies ogromne kwoty, bo w koncu internet to w Polsce wciaz (po "tylko" 15 latach od wprowadzenia za Odre) dobrobyt dla tych kilku procent "wyksztalciuchow"... ale co by nie mowic, dochodzimy do sytuacji paradoksalnej, w ktorym prawo moze sluzyc jako bicz na duze podmioty i przepedza podmioty male
                        nie no bez przesady, nie wierze że jakaś znaczna grupa użytkowników serwerów będzie się przenosić, to prawo istnieje już ponad 20 lat i nie sądze że akurat teraz po orzeczeniu sądu wszyscy zaczną je przestrzegać...
                        350D

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

I po krzyku:

"w Prawie prasowym istnieje definicja prasy, która mówi o publikacji periodycznej, która nie tworzy zamkniętej jednorodnej całości, ukazującej się nie rzadziej niż raz do roku, opatrzonej stałym tytułem albo nazwą, numerem bieżącym i datą.(...)nie każda strona internetowa i nie każdy blog spełnia powyższą definicję."

Komentarz

Pracuję...