sprzedaż zdjęcia na okładkę CD zespołu, ZA ILE?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Loram
    Początki nałogu
    • 2005
    • 325

sprzedaż zdjęcia na okładkę CD zespołu, ZA ILE?

Witam

Jako, że do tej pory nie miałem takiej propozycji to nie mam pojęcia ile za to krzyknąć ;-) Zespół jest dość ubogi w fundusze, więc szaleć nie ma co. Ot taka kapela bluesowa, grająca po niezłych lokalach w Krakowie. Chcą użyć mojego zdjęcia jako tło do okładki ich płyty CD

Miał już ktoś z Was podobną propozycję? Ile za takie cuś można krzyknąć ?

pozdr.
    Michał
    MichalRamza.pl / FOTOGALICJA.PL

O mnie...
  • 3SA
    Coś już napisał
    • 2006
    • 64

Uprzedzam od razu, że nie znam cenników, ale trochę wiem jak to wygląda od podszewki bo sam gram w zespole i robię zdjęcia. Myślę, że to zależy od nakładu. Jeśli do 500szt. i płyty będą sprzedawane okazyjnie na koncertach to uważam, że dla takich kapel 100-200zł za fotę może być aż dość. Inaczej sprawa wygląda gdy zespół wydaje się w jakiejś wytwórni, która ma rozwiniętą dystrybucję.
    ...

Komentarz

• Loram
      Początki nałogu
      • 2005
      • 325

3SA, dzięki za odpowiedź.

O mnie...

Komentarz

• LepP
        Coś już napisał
        • 2007
        • 80

Zamieszczone przez 3SA
        Uprzedzam od razu, że nie znam cenników, ale trochę wiem jak to wygląda od podszewki bo sam gram w zespole i robię zdjęcia. Myślę, że to zależy od nakładu. Jeśli do 500szt. i płyty będą sprzedawane okazyjnie na koncertach to uważam, że dla takich kapel 100-200zł za fotę może być aż dość. Inaczej sprawa wygląda gdy zespół wydaje się w jakiejś wytwórni, która ma rozwiniętą dystrybucję.
        Bo nie ma cenników. Jak to bluesowa kapela to niestety na 99% chłopaki na płcie nic nie zarobią, a wtopią mase oszczędności (taki kraj), więc nie ździeraj. Weź stówkę i poproś dodatkowo płytę z dedykacją. Pozdrawiam!
        LepP
        5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM

Komentarz

• Bahrd
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 3053

Zamieszczone przez LepP
          Bo nie ma cenników. Jak to bluesowa kapela to niestety na 99% chłopaki na płcie nic nie zarobią, a wtopią mase oszczędności (taki kraj), więc nie ździeraj. Weź stówkę i poproś dodatkowo płytę z dedykacją. Pozdrawiam!
          Jakieś tam cenniki są: http://canon-board.info/showpost.php...36&postcount=2
          EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• 3SA
            Coś już napisał
            • 2006
            • 64

LepP, zapomniałem dodać cydzysłowu i dobrze gadasz, stówa i płyta to idealne rozwiązanie.
            ...

Komentarz

• muflon
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 6763

Dokladnie tak jak napisal 3SA - jesli to jest kapela, ktora sama sie wydaje, mniej znana (chocby i dobra - a jak tak to nawet lepiej, trzeba promowac dobra, niekomercyjna muzyke ;-)) - "stowka plus piwo". Jesli zas czesc wielkiej, przemyslowej machiny dystrybucyjnej - co najmniej "cennik" ZPAF
              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Loram
                Początki nałogu
                • 2005
                • 325

No właśnie tak rozkminiałem żeby im powiedzieć ze 100 i nie więcej. Dzięki za rady.

O mnie...

Komentarz

• 3SA
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 64

nie ma sprawy, 5zł hehe

powodzenia!
                  ...

Komentarz

• LepP
                    Coś już napisał
                    • 2007
                    • 80

Zamieszczone przez Bahrd
                    Miałem na myśli jak to w praktyce wygląda, a swoją drogą ciekawa lektura. za okładkę płyty z nakładem do 10tys ponad 1200zł. Niestety stawki zupełnie nie dopasowane do realiów. Teraz 10tys sprzedaja tylko tzw gwiazdy.
                    LepP
                    5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM

Komentarz

• Zielony
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2928

Krzyknij im 100-150zł plus CD plus wejściówki na koncerty w razie czego
                      Gdyby w razie rozrośli do sławy międzynarodowej to zawsze będziesz mógł wnukom opowiadać, że kiedyś im opchnąłeś zdjęcie za 150 zeta
                      sigpic

Komentarz

Pracuję...