Czy sa tu inwestorzy? (GPW)

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Parteq
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1159

Czy sa tu inwestorzy? (GPW)

Witam,

Pewnie na tylu canonierow jest i ktos kto przy okazji interesuje sie gielda.
    Jestem ciekaw czy faktycznie jest nas wielu, no i jakie macie spojrznenie na nasze spolki? Jak glugo inwestujecie i jakie macie doswiadczenie?
    No i jeszcze lepiej - jaki macie portfel i ile jestescie na +/-? :-)

Moze zaczne,
    raptem rok na gpw,
    w tej chwili MNI,14ZACH,ATS
    no i +20%

Przyznaje sie, jestem leszczem,
    ale nie o ilosc, ale zarobrk i doswiadczenie pytam ;-)
    No i zeby nie bylo ze nie zwiazane z foto - udalo Wam sie zysk z gieldy przeznaczyc na sprzet foto? Bo ja zbieram na cos stalego w zakresie 80mm :-)

Pozdrawiam,
    Parteq

ps: przeszukalem forum, ale nie znalazlem podobnego watku, jesli zle szukalem - prosze moderatorow o wyciecie tego watku i info z linkiem do starego na pw do mnie.
    Z gory wielkie dzieki!

Portrety | Slubne | Facebook | Warsztaty
  • minek
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1386

Nie bój, nie bój, Tomasz zaraz to zamknie.

Komentarz

• alx_80
      Bywalec
      • 2006
      • 192

... a moze sa jakies spolki fotograficzne na GPW to moze nie zamknie watku

ps. tez gram amatorsko z roznym skutkiem: BIO JPT
      a forum o GPW najlepsze na jest na www.parkiet.com

Komentarz

• CoNic
        Bywalec
        • 2006
        • 185

Serio? Kiedyś widziałem wyliczenie, że żeby opłacało się wejść na giełdę, trzeba mieć kapitał w wysokości ok. 400 000 złotych. Wyliczenie to uwzględniało czas, który trzeba poświęcić, żeby analizować na bieżąco sprawozdania finansowe, a nie bawić się w "naiwną spekulację". Kasę trzymam w funduszach inwestycyjnych o agresywnym portfelu i jest to naprawdę dobre rozwiązanie.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany samodzielnym inwestowaniem to polecam autorów typu Ritchie i Copoland. Ich publikacje uświadamiają ile czasu trzeba poświęcić, żeby naprawdę zarabiać na giełdzie :smile:
        Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł

Komentarz

• Parteq
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1159

Zamieszczone przez alx_80
          ... a moze sa jakies spolki fotograficzne na GPW to moze nie zamknie watku

ps. tez gram amatorsko z roznym skutkiem: BIO JPT
          a forum o GPW najlepsze na jest na www.parkiet.com
          A widzisz, dobre pytanie, ale chyba takich nie ma,
          a przynajmniej ja nic o tym nie wiem ;-)

Siedzialem jakis czas w Bio,
          ciekawy walorek, choc ostatnio malo doceniany,
          chyba przez te ilosc akcji ;-)
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          Zamieszczone przez CoNic
          Serio? Kiedyś widziałem wyliczenie, że żeby opłacało się wejść na giełdę, trzeba mieć kapitał w wysokości ok. 400 000 złotych. Wyliczenie to uwzględniało czas, który trzeba poświęcić, żeby analizować na bieżąco sprawozdania finansowe, a nie bawić się w "naiwną spekulację". Kasę trzymam w funduszach inwestycyjnych o agresywnym portfelu i jest to naprawdę dobre rozwiązanie.
          [..]
          Hm, im wiekszy kapital tym wiekszy zarobek i ryzyko,
          fundusze to bardzo dobra sprawa, ale nie dadza tej adrenaliny co przyciecie w ciagu dnia +10% i wiecej.
          No oczywiscie strata -10% dziennie tez bywa.. :-)

Pozdrawiam,
          Parteq
          Ostatnio edytowany przez Parteq; 489. Powód: Automerged Doublepost

Portrety | Slubne | Facebook | Warsztaty

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez Parteq
            ps: przeszukalem forum, ale nie znalazlem podobnego watku, jesli zle szukalem - prosze moderatorow o wyciecie tego watku i info z linkiem do starego na pw do mnie.
            Z gory wielkie dzieki!
            Bo nie to forum przeszukiwales :-|

"Canon-Board.info - forum użytkowników aparatów marki Canon"

"Hydepark - Rozmowy o wszystkim i o niczym - byle by byly choc troche zwiazane z fotografia"

Zamykam. Aha i edytuje ci stopke bo spamersko wyglada: http://canon-board.info/announcement.php?f=27&a=13

Jesli sie nie zgadzasz to Hazan przyjmuje zazalenia:
            http://canon-board.info/announcement.php?f=23&a=3 (Punkt 3 Zasad Porzadkowych)

Komentarz

Pracuję...