który komputer wybrac?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DoMiNiQuE
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3548

Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Wiesz DoMiNiQuE jeśli uprawiając tę sofistykę chcesz powiedzieć, że "Mac najlepszy jest i basta" to rozumiem ale jeśli rozmawiamy jak ludzie rozumni to wiemy że idealnych rozwiązań po prostu nie ma i takie stwierdzenia są wyłącznie uogólnieniem nie mającym żadnego praktycznego znaczenia.
    Do takich zastosowan o jakich mowi autor watku mak jest lepszy i basta. Tutaj nie ma w ogole o czym dyskutowac. No ale jak ktos nie ma z makami doswiadczenia to raczej tego nie zrozumie. Ty szukasz swietego grala a my tu rozmawiamy o komputerze do zastosowan graficznych. Jesli PS to tylko mak. Po co sie meczyc?

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18793

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
      Do takich zastosowan o jakich mowi autor watku mak jest lepszy i basta. Tutaj nie ma w ogole o czym dyskutowac. No ale jak ktos nie ma z makami doswiadczenia to raczej tego nie zrozumie. Ty szukasz swietego grala a my tu rozmawiamy o komputerze do zastosowan graficznych. Jesli PS to tylko mak. Po co sie meczyc?
      Ja niczego nie szukam. Dyskutujesz sam ze sobą .
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• sergi
        Początki nałogu
        • 2004
        • 413

Pytania do znawców komputerowców.
        Posiadam płyte ASUS K8N4-E Deluxe i jedynie 512MB RAM. Chcę dołożyć przynajmniej dodatkowe 1GB RAMu.
        Czy mając dwie kości 512MB i 1GB mogą wystąpić jakieś problemy w działaniu kompa? Czy lepiej jest mieć wszystkie kości takie same czyli np 3 x 512MB?
        5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
        :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
        :: Motywy wordpress

Komentarz

• McKane
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2015

Moga byc rozne te kosci.
          Problem natomiast moze wyniknac z niekompatybilnosci ramu z plyta przy czym da sie go wyeliminowac upgradem biosu.
          http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

A ja bym pchnal te 512 i kupil 2x1GB takie same.

Komentarz

• czajna
              Początki nałogu
              • 2005
              • 401

A ja też się podepne pod wątek, ponieważ trzeba będzie za niedługo zmienić komp (obecny się już sypie) złożyłem taki komplet:
              - Intel Core 2 Duo E6420 2,13 Gb LGA775 BOX
              - Abit AB9 PRO Intel P965 LGA775 (PCIE/DZW/LAN/SATA/RAID/DDR2)
              - Patriot 2GB (2x1GB) DDR2-800 LLK (Lowered Latency Kit) Dual Channel EP (Extreme Performance)
              - Seagate Barracuda 320GB SATA2 (ST3320620AS) NCQ
              - Galaxy GeForce 7900GS 256MB DDR3/256bit PCI-Express (1,2ns) (Cooler Master)
              - Pioneer DVR-112D
              - Alps 1.44 MB czarny
              - Be Quiet! Straight Power BQT E5 Dual Rail - 500W
              - CoolerMaster Mistique RC631 Czarny z Oknem

Doradzcie czy jest ok, ewentualnie co można by zmienić jednocześnie nie podnosząc za bardzo ceny całości (3300zł)... Z góry dzięki za pomoc komputerowcy-canonowcy...

Edit. A może dało by się na czymś zaoszczędzić??

Edit 2 i 3. Mała zmiana sprzętu po kosultacjach...
              Ostatnio edytowany przez czajna; 1760.

Komentarz

Pracuję...