ME w kopaną u nas! -))

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kubaman
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4709

miszaqq, nie dość, że zostałem oszołomem, to jeszcze odbiegasz od tematu. Gdybyś w pierwszym poście napisał, że ściana wschodnia ucierpi kosztem np. podkarpacia (nota bene leżącego w ścianie wschodniej :LOL: ) to można by rozmawiac. Jednak napisałeś
    Zamieszczone przez miszaqq
    na ME2012 skorzystaja 4 miasta (slownie: cztery) w ktorych odbeda sie mecze, reszta kraju zas ta cala zabawe im sfinansuje lub jak kto woli zasponsoruje, kosztem slabszego rozwoju infrastruktury
    Tak nie jest, co widać słychać i czuć.

Punkt drugi:
    napisałem, że w polsce z funduszy wyrównujących szanse korzysta kilkanaście województw i Warszawa, im tych pieniędzy nie może zabrać. Nie znaczy to, że pośród tych kilkunastu województw nie może być przetasowań, ale w takim razie o kogo ci naprawdę chodzi? Wszak jedni biedni i drudzy biedni. No chyba, że myślisz TYLKO o Lublinie, bo to cię np. najbardziej dotyczy. Ale wtedy nie napisałes otwarcie, tylko ubrałes w opowiastki o czterech miastach rozwijających się kosztem biednych.

P.S> jeśli mnie pamięć nie myli to najuboższe w Polsce są Warmińsko Mazurskie i Lubuskie. Lubuskiemu do ściany wschodniej daleko, do Poznania, Wrocławia i autostrad bliżej.
    www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Viracocha
      Uzależniony
      • 2004
      • 853

A mnie bardziej martwi to:
      Kultura.onet.pl – to serwis zawierający ciekawe informacje na temat wydarzeń kulturalnych, nowych książek, sztuki w najlepszym wydaniu oraz repertuar teatrów w Polsce. Odwiedź serwis Kultura na Onecie

Komentarz

• nastier
        Uzależniony
        • 2005
        • 686

Zamieszczone przez Kubaman
        P.S> jeśli mnie pamięć nie myli to najuboższe w Polsce są Warmińsko Mazurskie i Lubuskie. Lubuskiemu do ściany wschodniej daleko, do Poznania, Wrocławia i autostrad bliżej.
        chyba myli, bo z tego co ja pamietam najubozszym wojewodztwem w calej Unii jest lubelszczyzna wlasnie

fotoblog

Komentarz

• Kubaman
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4709

faktycznie
          ale drugie jest podkarpackie, a to na pewno zyska sporo.
          www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• miszaqq
            Uzależniony
            • 2006
            • 678

"jesteśmy z Ukrainą na wspólnej drodze, i na tej drodze będziemy się posuwać"
            J. Kaczyński - premier RP

tylko kto zagra w jakiej roli ? bo patrzac pod katem historii polski to pewnie znowu ojczyznie zrobia (za przeproszeniem) kolo d***, no coz taka juz jej rola, srodkowo-europejskiej kurtyzany, daje komu moze
            EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• Viracocha
              Uzależniony
              • 2004
              • 853

Zamieszczone przez miszaqq
              "jesteśmy z Ukrainą na wspólnej drodze, i na tej drodze będziemy się posuwać"
              J. Kaczyński - premier RP

tylko kto zagra w jakiej roli ? bo patrzac pod katem historii polski to pewnie znowu ojczyznie zrobia (za przeproszeniem) kolo d***, no coz taka juz jej rola, srodkowo-europejskiej kurtyzany, daje komu moze
              Teraz to IMO przegiąłeś

Komentarz

• muflon
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 6763

O przepraszam, akurat w kontekście kto był częściej posuwany, to kwestia co najmniej dyskusyjna Powiedzmy że w najlepszym wypadku to ta sama (żeby nie było OT ) liga :-D
                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Skipper
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1112

Zamieszczone przez Kubaman
                  miszaqq, widzę że musisz sobie troszkę poużywać na swojej ojczyźnie. Proszę bardzo. Ale dlaczego nie pomyślisz, zanim napiszesz?

Lubelszczyzna, być może i straci. Ale na przykłąd przyśpieszenie budowy autostrad to inwestycje wielo-wojewódzkie, które będą miały z samymi czterema miastami mało wspólnego. Na przykład A4 do granicy z Ukrainą ma w końcu prawdziwą szansę aby powstać. Podkarpackie tak zawsze politykom wisiało, że nie było na nią praktycznych szans. Dlatego moi koledzy z Krosna dojeżdżają do mnie do Kraka z fabryki w Krośnie (160km) w trzy godziny z narażeniem życia. W zimie nie wspominam, bo rekordy to i 6 godzin. Oni skorzystają na EURO2012. W Krakowie np. dzisiaj czytałem o planach przyśpieszenia i zmaterializowania rozbudowy lotniska, terminalu komunikacyjnego i budowy nowej drogi do portu lotniczego.

Poza tym, Unia daje część pieniędzy na regiony szczególnie mocno odstające od średniej europejskiej (w Polsce chyba kilkanaście województw ) i tych funduszy nie ruszą i nie zabiorą do Warszawy, bo nie mogą.

Dziwi mnie to, piszę po raz któryś, że jak dostajemy szansę, to zajmujecie się szukaniem dziur i sikaniem na to w czym żyjecie, aby tylko pokazać kto ma głowę "wyżej gówna". A ja poczekam i jak będzie EURO i będą autostrady, to się z was pośmieję. W każdym razie mam i mogę mieć nadzieję. A jak nie będzie? Cóż, dzisiaj nie ma i żyję szczęśliwie. Może być tylko lepiej.
                  wyjątkowo sie z Tobą zgodze

pisanie iż ktos straci na Euro 2012 to paranoja... na ile sie nie myle najkrótsza droga do Lwowa i generalnie na Ukraine z Wawki biegnie przez Lublin wiec chcąc nie chcąc tez beda musieli w ten region zainwestowac przynajmniej w infrastrukture drogową, poza tym kasa zarobiona w trakcie Euro trafi w postaci podatków do budzetu a co za tym idzie bedą srodki na inne regiony...
                  ale przede wszystkim nalezałoby sie zając tym jak te inne regiony moga zarobic na fali euro 2012 i jak sie wypromowac by jak najwiecej na tym skorzystac... a nie marudzic co niestety jest typowo polskie...

choc czy te drogi pobudują to inna sprawa... bo niewiadomo jak zareagują ekolodzy
                  Ostatnio edytowany przez Skipper; 6441. Powód: Automerged Doublepost

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• blickwn
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 33

A to ci

Hmmm...
                    A może to tylko taki zbieg okoliczności...
                    Firma Apple rozważa kroki prawne przeciwko organizatorom Euro 2012 w Polsce i na Ukrainie - dowiedział się "Wprost".
                    blickwn

Komentarz

• mungo
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 535

Jak dla mnie to było identyczne z reklamą iPodów;p

Zaczątek portfolio: link

Komentarz

• Jerry99
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 225

nic z tego jabłko nie zrobi... musieli by oskarżyć kilka stacji tv które w podobny sposób wykonali swoje video-jingle...
                        == Jerry99 ==
                        aparat, p-5000, jabłka i aperture...
                        http://www.jwroblewski.com

Komentarz

• joshua
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 128

kilka elementów graficznych jest łudząco takie same
                          | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Komentarz

• Janusz Body
                            Moderator
                            • 2004
                            • 5757

Zamieszczone przez joshua
                            kilka elementów graficznych jest łudząco takie same
                            Nie jest. Obydwa filmiki są zrobione ta samą techniką to fakt. Tylko, że technika, sposób, rodzaj muzyki raczej nie podlega opatentowaniu. Można ten filmik oskarżać o naśladownictwo, co może nie jest najwyższego lotu, ale nie o plagiat. Naśladownictwo - zwłaszcza w fotografii - jest dość powszechne. Zobaczyłem zdjęcie, które mi się podoba i usiłuję je powtórzyć. Nie skopiować ale powtórzyć. Pojechać w to samo miejsce, użyć zbliżonej techniki (lub zupełnie różnej) i zrobić swoje zdjęcie. Styl to też naśladownictwo w pewnym sensie. Każdy ze stylów w malarstwie to pewien rodzaj naśladownictwa mistrza. Low-key to technika, sposób fotografowania, sposób przedstawiania rzeczywistości. Czy jeżeli ja zrobię zdjęcie w tej technice to będzie to plagiat bo modelka podobna i podobnie ubrana?

EDIT: Posiadając "drugi stopień umuzykalnienia" tj. rozróżniając walc wiedeński od walca drogowego (pierwszy to rozróżnienie grają czy nie) może nie powinienem się wypowiadać na temat muzyki ale.... jak dla mnie obydwie aranżacje są zdecydowanie różne choć "zbliżone tonalnie". To tak jak piosenki The Beatles - wszystkie są podobne czyli plagiatowali sami siebie???
                            Ostatnio edytowany przez Janusz Body; 194.

Janusz,
                            Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• Skipper
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1112

alez tu nie chodzi o dochodzenie jakis racji tylko o rogłos...

Apple wtopi bez dwoch zdan ale za to ile razy beda za to za darmoche we wszystkich mediach padac słowa apple i Ipod ?

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• Zielony
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 2928

Widzieliście co działo się wczoraj w Krakowie? Widzieliście ten arsenał maczet, kijów itd zarekwirowanych??
                                Podtrzymuję zatem zdanie, że w Polsce boiska powinni zaorać. I tyle.
                                Od lat nie potrafią sobie ci nieudacznicy (policja i ci wyżej) poradzić z tym marginesem. Bo nie daj Boże któryś kibol w łeb dostanie i skaleczy sobie łokieć lub kolanko Powinni ich wyciąć do pnia!
                                sigpic

Komentarz

Pracuję...