KLUB CANONA

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hazan
    Zasłużeni
    • 2004
    • 1719

KLUB CANONA

Tak mi chodzi po glowie jeden pomysl - Klub Canona.
    Club taki zrzeszal by wszystkich posiadaczy tej marki.
    Co by wam to dalo - no coz mysle ze jakby zebrala sie spora rzesza chetnych mozna
    by postarac sie o :

- zniki w labach
    - wlasne loga na aparaty
    - znizki w sklepach
    - lepsza pozycja wyjsciowa do kontaktow z Canon Polska

itp.

czekam na wasze opinie na ten temat
    Pozdrawiam
    Hazan
    Canon-board.info www.pytamy.pl
  • qiq
    Coś już napisał
    • 2004
    • 83

Re: KLUB CANONA

Hmmm, nie wiem czy ma to sens. Widzę w tym tylko honor członkostwa w takim klubie.
    - zniżki w labach - mam stały lab, wypróbowany, który nie knocimi wołania materiałów. Dla nich jestem stałym klientem i na razie starcza mi standardowa karta rabatowa, chociaż... każdt % się przyda
    - własne loga na aparatach - mnie nie kręci
    - zniżki w sklepach - materiały kupuję w hurtowni, miła obsługa, materiał od ręki, ceny niższe niż w NY-Camera w Niemczech.
    - lepsza pozycja wyjściowa do kontaktów z Canona Polska - jak mam Canony od 90-92 roku, jeszcze nie kontaktowałem się z CP. (A np w jakim celu?)
    pzdr
    Qiq
    ~~~~~~
    http://www.plonacypromyk.i365.pl
    EOS 10D, EOS 50e+BP, 4.0-5.6/75-300usm, 4.5-5.6/38-76 (tfu!), AL-1QF, 1.8/50,
    Benbo Trekker + Manfrotto 141RC

Komentarz

• hazan
      Zasłużeni
      • 2004
      • 1719

Re: KLUB CANONA

Zamieszczone przez qiq
      Hmmm, nie wiem czy ma to sens. Widzę w tym tylko honor członkostwa w takim klubie.
      - zniżki w labach - mam stały lab, wypróbowany, który nie knocimi wołania materiałów. Dla nich jestem stałym klientem i na razie starcza mi standardowa karta rabatowa, chociaż... każdt % się przyda
      - własne loga na aparatach - mnie nie kręci
      - zniżki w sklepach - materiały kupuję w hurtowni, miła obsługa, materiał od ręki, ceny niższe niż w NY-Camera w Niemczech.
      - lepsza pozycja wyjściowa do kontaktów z Canona Polska - jak mam Canony od 90-92 roku, jeszcze nie kontaktowałem się z CP. (A np w jakim celu?)
      Wiedze ze oceniles wszystko tylko z wlasnego punktu widzenia a :
      - nie wszyscy maja znizki w labach
      - znizki w sklepach imho sa realne
      - rozmowy c Canonem - chociaz by np: uzyczenie domeny forum.canon.pl i np : forum na pytania na ktore odpowiada serwis.

Ale oczywscie kazdy ma wlasne zadanie a ja jedynie staram sie poduwac pomysl
      Pozdrawiam
      Hazan

Komentarz

• Czacha
        fotograf
        • 2004
        • 4868

takie bajery jak naklejk, naszywki, czapeczki czy koszulki sa oki... ale w wiecej nie ma co sie bawic ;-) mieszkamy w innych miastach - i niby jak chcesz te znizki zalatwiac? ;-) zreszta... BGF juz ma znizki w jednym z labow... 50% ceny
        https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• hazan
          Zasłużeni
          • 2004
          • 1719

Zamieszczone przez Czacha
          takie bajery jak naklejk, naszywki, czapeczki czy koszulki sa oki... ale w wiecej nie ma co sie bawic ;-) mieszkamy w innych miastach - i niby jak chcesz te znizki zalatwiac? ;-) zreszta... BGF juz ma znizki w jednym z labow... 50% ceny
          Troche sie dziwie ze jest to takie niezrozumiale : sa laby internetowe i tam mozna zalatwic znizki. Zobacz na jakich zasadach dzialaja np : kluby samochodowe - mimo iz ludzie sa z calej polski zalatwiaja znizki u dilerow w poszczegolnych regionach.

Mysle ze trzeba popatrzec na ten pomysl bardziej otwierajac sie na mozliwosci a nie tylko szukac przeszkod - no ale jak mowilem nie bede nic na sile forsowal - jesli wiecej bedzie glosow takich jak twoj to oczywiscie nie ma sie co pchac w klub.
          Pozdrawiam
          Hazan

Komentarz

• Czacha
            fotograf
            • 2004
            • 4868

Wiesz.. szczerze to nie chce mi sie reklamowac Canona PL.. .bo niby za co? ;-) Canon jako firma jest oki... ale nie PL...

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez hazan
              sa laby internetowe i tam mozna zalatwic znizki.
              Ja jakos nie mam przekonania do labow internetowych... odbitki z nich sa OK, ale tylko OK. A poza tym ja nie robie (jeszcze?) odbitek 8) .

Zobacz na jakich zasadach dzialaja np : kluby samochodowe - mimo iz ludzie sa z calej polski zalatwiaja znizki u dilerow w poszczegolnych regionach.
              Wiesz... samochodem sie latwiej dostac na drugi kraniec Polski i tam zatankowac ze znizka niz aparatem

jak mowilem nie bede nic na sile forsowal
              Ja tam przeciw nie jestem, ale wiecej konkretow by trzeba. Poza tym mam niejasne przeczucie ze taki klub juz gdzies istnieje... w koncu troche ten Canon siedzi juz w naszym kraju

Komentarz

• mroczny
                Początki nałogu
                • 2004
                • 292

Witam,
                JA osobiście uważam, że pomysł jest conajmniej klawy, loga i czapeczki to może nie, ale taka oficjalna ekipa rzeczywiście stanowi podstawowy punkt przetargowy do negocjacji cen, może nie z Canon PL, ale ze sklepami, np. Fotojoker czy Mediamarkt. Coś należałoby z tym zrobić JESTEM ZA !!!
                NO, not one of the First Ones,
                I AM THE FIRST ONE !!!
                PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King

Komentarz

• Czacha
                  fotograf
                  • 2004
                  • 4868

Fotojoker? heh.. jako pracownik i tak mam znizki ;-)

Komentarz

• LukasS
                    Bywalec
                    • 2004
                    • 217

Zamieszczone przez Czacha
                    Fotojoker? heh.. jako pracownik i tak mam znizki ;-)
                    heh... jestes JEDEN - a nas ma byc wiecej... i nie kazdy pracuje w fotojokerze... lol

Jak dla mnie pomysl swietny, chociaz canona PL nie lubie (m.in. za ich kosmiczne ceny), jestem za, byle dla polepszenia/zblizenia stosunkow polskiego dystrybutora z jego przyszlymi i terazniejszymi klientami.
                    10D + Stuff

Komentarz

• Czacha
                      fotograf
                      • 2004
                      • 4868

Wiesz, caly problem z FJ jest taki ze nie jest to siec sklepow z dyrekcja poza granicami naszego panstwa.. Nie ma czegos takiego jak znizki dla grup zorganizowanych. W FJ nawet cen negcjowac nie mozna.. niestety ;-)

Znizek mozna szukac, ale w prywatnych sklepach... pytanie tyko, jaki sklep to zrobi biorac pod uwage iz grupowicze byli by z calego kraju... i na taki Bialystok przypadaja moze 3-4 osoby.. raczej to zaden interes dawac znizki tylu osobom... co innego zeby bylo ich 40 ;-)

Komentarz

• mroczny
                        Początki nałogu
                        • 2004
                        • 292

Tego to ja już nie kapczę. Dla sklepu przecież ważne jest, że pógłby się zareklamować, że obsługuje oficjalny klub Canon w Polsce, a jeżeli w danym mieście jest mało ludzi z tegoż klubu, to lepiej dla nich, bo mniej kasy stracą na tym dyskoncie dla klubowiczów. Proste i logiczne. Problem polega na tym, żeby to jakoś sprawnie zorganizować, a nie zrobić kwestionaruisz i zrzeczać członków na podstawie maila: "Cześć kupiłem/am Canona, chcę być w klubie" Moim zdaniem to powinno być trochę bardziej wyrafinowane, ale oczywiście to tylko sugestia, bo też ciężko będzie negocjować zniżki ze świadomością sprzedwacy, że każdy kto chce mże do klubu wejć i zniżkę otrzymać. Trochę lipna perspektywa 8) Ja sugeruję najpierw zapoznanie się z opnią wspaniałego polskiego przedstawiciela naszej firmy i wybadanie co on na to. Wiecie używanie Logo i Trademarks, takie bajery, no i oczywiście zawsze lepiej by było jakby za naszymi (znaczy za klubowiczami) stał producent, prawda? Możnaby wystosować maila i zobaczyć co się stanie. No i oczywiście nazwa Czekamy na propozycję. I mam prośbę do kolegi Czachy. Jak już zapewne wiesz nie każdy pracuje w fotojokerze, Mediamarkt czy innym fotolokomoto wybajerowanym sklepie, więc jak ci się nie podoba pomysł, to nie zniechęcaj innych, proszę. Ja nadal uważam że pomysł jest przedni i nie pozostawię go bez echa. Czekam na dalsze sugestie...
                        NO, not one of the First Ones,
                        I AM THE FIRST ONE !!!
                        PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King

Komentarz

• DariuszM
                          Coś już napisał
                          • 2004
                          • 94

a co wy kupujecie w takich fotojokerach czy media marktach żeby zniżka klubowa była jakoś istotna ?
                          Canon 10D, EF 50mm 1.8, EF 28-135 IS, EF 70-210mm 3.5-4.5 EF-S 18-55mm, SpeedLite 550EX, Lander L830, Jeep Bag
                          "...professionals only have a bigger trashcan."

Komentarz

• Czacha
                            fotograf
                            • 2004
                            • 4868

hehehe.. istotne pytanie

mroczny, ja nikogo nie zniechecam tylko przedstawiam ci realia - o znizkasz dla klubowiczow i innych "czlonkow" w FJ, MM oraz innych sieciach duzych sklepow mozesz zapomniec... Zejdz na ziemie.. po co masz sie potm rozaczarowac? ;-)

Poza tym, aby ktos chcial udzielic komus znizek, to musisz miec na pismie papierek z sądu ze nie jestes wyimaginowana instytucja, a naprawde nalezysz do jakiegos stowarzyszenia... a z tym jest duuuuuuzo bawienia sie... wiem bo od listopada do stycznia bylismy w fazie rejestrowania grupy fotograficznej... bo nikt nie da tobie czy mi znizki tylko dlatego ze powiesz "fan canona"...

Komentarz

• JaW
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 258

a co wy kupujecie w takich fotojokerach czy media marktach żeby zniżka klubowa była jakoś istotna ?
                              Oslonke przeciwsloneczna 58mm za 25 zlotych kupilem... i planuje jeszcze jedną, wiekszą - 72mm... Jakbym mial znizke klubowa, to ile bym zaplacil?
                              Bo wieksze zakupy to u TIP-a sie robi...
                              Pozdr - JaW
                              Moja galeria Fotojaw
                              Moje zdjęcia na plfoto
                              Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Komentarz

Pracuję...