KLUB CANONA
Zwiń
X
-
-
Mellan, popieram twoją propozycję wszystkimi kończynami. Gdyby okazało się to przydatne, jestem w stanie zorganizować konsultacje z dobrym radcą i adwokatem (ten drugi współobsługuje m.in spółke Euro 2012 [mam nadzieję, że nie są to jeszcze negatywne referencje
])
"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350Komentarz
-
no najlepiej to do p. Magdy Lokajczyk w Canon Polska uderzyć.. może coś to da.. generalnie dobrze by było coś na wzór NKP zorganizować.. może koledzy z żółtej strony mocy coś by podpowiedzieli...5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
chętnie byw spróbował wspomóc inicjatywę klubową
BTW Pani Magda tu nawet zawitała na chwilę ...... i nic
moje 0,03zł
* wartoby zacząć u Podstaw czyli PR Manager CP
* jak z używaniem nazwy Canon
* czy formalizacja będzie polegała na Oficjalnym Klubie Canona ?
* ARTURS dobrze pisze, NKP przetarło już szlaki i mogliby pewnie podzielić sie wiedzą
kilka funkcjonalności Klubu ?
* może łatwiej byłoby załatwić wejście na trybuny dla fotografów ?
* Oficjalna Galeria na serwerku Canona ? coś na kształt pentaxa, http://www.pentaxphotogallery.com/home na ten przykładKomentarz
-
pierwsza sprawa: nalezy odpowiedziec po co taki klub ma istniec? dopiero jasny cel powołania klubu [ jakiś szumny i szczytny
a nie bo mamy wszyscy canony
] i statut pokaże firmie Canon że to coś powaznego jest...
co sądzicie?nx100Komentarz
-
Tylko żebyście się nie zdziwili. Hazan już raz walnął głową w mur: http://canon-board.info/showthread.php?t=20336no najlepiej to do p. Magdy Lokajczyk w Canon Polska uderzyć.. może coś to da.. generalnie dobrze by było coś na wzór NKP zorganizować.. może koledzy z żółtej strony mocy coś by podpowiedzieli...Komentarz
-
Bo to trzeba z prawdziwymi szefami załatwiać a nie z pod wykonawcami, przecież widzimy , że dla CP, klienci, to zło konieczne. Każda inna firma jak by powstało takie forum, to sama szukała by współpracy.Tylko żebyście się nie zdziwili. Hazan już raz walnął głową w mur: http://canon-board.info/showthread.php?t=20336Komentarz
-
Dla CP Polska Klienci segmentu foto to zło. Jakbyśmy chcieli założyć klub użytkowników kserokopiarek to pewnie pełne wsparcie i ryza papieru na drogę ;-)
A na poważnie to konieczne jest ustalenie jasnego celu powstania klubu/stowarzyszenia, żeby nie robić sztuki dla sztuki.Komentarz
-
Świetnie!!!! jestem ZAAA! popieram pomysł i pozdrawiam.Przemyslalem sprawe i doszedlem do wniosku, ze moge sie tym zajac. :-D
Poczawszy od listopada bede juz dostepny w kraju i bede mial sporo czasu na przygotowanie i zajecie sie tym pomyslem. Mysle, ze warto.
Mam za soba rozne doswiadczenia w pracy spolecznej i organizacyjnej. W latach 89-90 dzialalem w zwiazkach zawodowych. Bylem czlonkiem komietu organizacyjnego regionu 'Pobrzeze', a potem v-ce przew. komisji zakladowej i czlonkiem KK pracownikow 'Ruchu'. Z funkcji tych odszedlem na wlasna prosbe w zwiazku ze sprawami rodzinnymi.
W latach 93-96 bylem dyrektorem osrodka medytacyjnego w Szczecinie (spolecznie). Wielokrotnie organizowalem warsztaty dla czlonkow i sympatykow osrodka z kraju i zagranicy. Organizowalem tez otwarte prelekcje i wyklady nauczycieli medytacji w miejscach publicznych, m.in. w zamku ksiazat pomorskich w Szczecinie. Wiazalo sie to z organizowaniem reklamy w mediach (wywiady i anonse radiowe, plakatowanie, mailing).
Mam znajomego prawnika i moge skonsultowac z nim aspekty prawne i forme w jakiej klub moglby dzialac. Bede sie z nim widzial na poczatku listopada.
Jesli dostane 'zielone swiatlo' z forum, moge zajac sie ta inicjatywa 
Co o tym sadzicie?
p.s. przepraszam za brak polskich fontow (pisze z pracy)Ładne ciałko,gorące stopki i ostre oko:-P
Johann Wolfgang GoetheKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Oj, VitezTylko żebyście się nie zdziwili. Hazan już raz walnął głową w mur: http://canon-board.info/showthread.php?t=20336
Jedno niepowodzenie nie swiadczy o niczym. Probowac, probowac i jeszcze raz probowac, to nie kosztuje wiele, a moze dac efekty. Zreszta nie tylko CP istnieje jako potencjalny darczynca.
Chciec znaczy moc.
Wielokrotnie spotykalem sie z postawa 'i tak sie nie uda', a udawalo sie :-D
Choc jestes postacia przez wielu odbierana jako kontrowersyjna, ogrom pracy jaki poswiecasz w moim odczuciu bardzo pozytecznej pracy spolecznej na rzecz forum jest cenna rzecza. Jesli mialbys czas i checi bardzo chetnie bym Cie widzial w gronie czlonkow-zalozycieli stowarzyszenia. To bardzo by pomoglo sprawie.
Nie ma co sie spinac. Cel z grubsza jest jasny i nie ma sensu bic piany.
Chcemy sobie pomoc wzajemnie, a poprzez wspolnote sprzetowa jest nam blizej. Szerzej napisze jak uda mi sie ustalic cos konkretniejszego z administratorem. Dzis mam zamiar nawiazac korespondencje.C-F-K - foreverKomentarz
-
Statuty, ustawy, stowarzyszenia to i pewnie walne zebrania i stanowisko prezesa i kilku zastępców. Siedziba i inne takie to pewnie i jakieś koszta. Ja jestem za bardziej spontanicznymi rozwiązaniami. Wydaje mi się, że mają większą szansę powodzenia. :-DNie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.Komentarz
-
statut kolegów od nikonów można poczytać tu https://www.nikonklub.pl/library/dok...Statut_NKP.docKomentarz
Komentarz