NETIA - konkurencja dla TP
Zwiń
X
-
-
no nie wiem, zmieniałem umowę ze 3 razy + drobne zmiany usług NIGDY nie miałem żadnych problemów .... widać nie jestem pieniaczem .... bez problemu można wyegzekwować standardowe postępowanie ... nie wiem z czym ludzie mają takie kłopoty .
jeśli chcesz coś ponad standard lub wściekasz się bo musisz coś zrobić lub gdzieś pójść aby uzyskać skutek to raczej nie mój problem ....Ostatnio edytowany przez popmart; 3267.Komentarz
-
czy np standardowa rezygnacja z uslugi to cos ponad standard?? Pierwsza moja rezygnacja to rezygnacja z internetu z zachowaniem telefonu. Niby wszystko pieknie i standardowo. Przez 7 kolejnych miesiecy przychodzily faktury zawierajace abonament za neostarde. Po 3 miesiacach w ktorych nie placilem za neostrade wreszcie ją wyłączyli ale razem z telefonem (z powodu zalegajacych oplat). Przez 4 miechy sie bujalem z baranami.
Jak sie przeprowadzilem i standardowo zamowilem zalozenie telefonu w nowym miejscu to tez niby wszystko bylo ok tylko ze pierwsza fakture dostalem po pol roku chodzenia tlumaczenia i wysylania pism. Faktura przyszla - 1200zł. Przez ten czas nie moglem zamowic neostrady bo w ich systemie pod moim numerem numeru widniała zupełnie inna osoba.
Generalnie moglbym tu pisac i pisac o przypadkach wlasnych i znajomych/rodziny.
Ciekaw jestem jaka mi sprawia niespodzianke jak teraz rozwiaze umowe.Komentarz
-
Dzwoniąc na 9393 dowiedzialem sie, ze po zlozeniu wypowiedzenia umowy w związku ze zmianą regulaminu do kwietnia nie będę mógł skorzystać z żadnej oferty promocyjnej w zakresie NEO. Jesli to prawda to warto rezygnowac z NEO tylko aby przejeść na Netie a nie aby skorzystać ze świeżej promocji w TP.A co do tematu: właśnie obdzwonilem 9393 i przygotowuje się do ofensywy
. Tak sie zlozylo ze juz dwa razy w ciagu trzech lat rozwiazywalem z tpsa jakąś umowę i było to potężne wyzwanie.
Teraz mam nadzieje że bez zbednych wizyt w tp uda mi sie przesiasc na Net24. Bedzie taniej i szybciej. Mam tylko nadzieje ze Netia wie co robi i technicznie jest przygotowana na ogromny przyrost liczby klientow w dosc krotkim czasie.Ostatnio edytowany przez mobzd; 5652.Komentarz
-
czemu zwlekałeś aż 7 miechów zamiast wziąć dokumenty w łapę i odrazu zjawić się w punkcie TP i siedzieć tam aż nie załatwisz ? Masz rezygnację z umowy z datą , masz rachunki po tej dacie !!! Masz załatwione na miejscu i rklamację MUSZĄ uwzględnić .... idziesz siadasz i nie wstajesz dopuki miła pani tego nie załatwi i tyle !
jakoś znam 2 rodzaje przypadków tych którynm ciągle coś nie wychodzi i tych którym wychodzi zawsze .... dziwne ...Komentarz
-
NO ja mam u siebie radiówkę i powoli mnie już do pasji zaczyna doprowadzać.
Mam 60KB ale niestety tylko 5KB uploadu
za 50zł.
Więc biorąc sobie Net24 mam nadzieje, że będzie o wiele lepiej.
Kolega jeden właśnie wczoraj wziął Neo a drugi będzie miał NETIE i zapytam jakie maja ping do onet.pl.
Khm u mnie średni wyszedł na chwilę obecna z jakiś 30 pingów na 65ms
Jeszcze jedno.
Proszę nie wierzyć we wszystko co mówią na 9393:-P Jeszcze jakieś 2 tygodnie temu kumplowi, który interesował się netem powiedzieli, że będą przyspieszać z netem x 2 w tej samej cenie i że podniosą limit z 25 na 35GB jakoś tak.
Co sie okazało 13ego stycznia, że była to wielka ściema i prędkości na chwilę obecna nie zmieniają.
Ostatnio edytowany przez borkomar; 2642.5D +Komentarz
-
-
bylem i w telepunkcie i w ich centrum na Sw. Barbary w Warszawie, rozmawialem nawet z kierowniczka tego centrum i dostalem od niej PISEMNE zapewnienie ze reklamacja zostala przyjeta i usluga zostanie odlaczona w cigu nastepnych 24 godzin. Po nastepnej fakturze znow tam poszedlem ale okazalo sie ze juz nie ma mozliwosci osobistego spotkania z kierownikem i reklamacje sa tylko przyjmowane przez operatorów a taki operator ma mozliwosc TYLKO przyjecia takiej reklamacji i przekazania do dzialu technicznego oraz... sratatata. Siedzenie tam na dupie przez caly dzien nic Ci nie da.Komentarz
-
zakladam, ze masz windowsa
wiec:
Start -> Uruchom -> CMD (albo command w starszych wersjach) -> i wpisujesz ping www.onet.plKomentarz
-
Komentarz