Kalendarz fotografii na 2008 rok

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Diodak
    Uzależniony
    • 2005
    • 696

Kalendarz fotografii na 2008 rok

Witam wszystkich,

w ubiegłym roku ktoś z forumowiczów zaproponował abyśmy stworzyli kalendarz naszych fotografii. Były już pewne plany i warto jest zrealizować.

Jest początek roku, a to dobry czas żeby coś zacząć robić. Potrzebne będą zdjęcia i od tego powinniśmy zacząć. Później porozmawiamy o wybieraniu zdjęć które ostatecznie znajdą się w kalendarzu, o wyglądzie stron, kosztach druku i wielkości nakładu. Miło będzie jesli stworzymy ten projekt razem.

Zaczynamy zbieranie zdjęć.

Witryna projektu znajduje się tutaj.

Tyle na wstępie, tak to widzę i liczę na dyskusję, pomysły i pomoc... nie, nie chcę być tu szefem .
    Ostatnio edytowany przez Diodak; 2436.
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm
  • stdanielo
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1081

Pomysł bardzo fajny, tylko jak na mój gust to akcję powinniśmy zacząć gdzieś w połowie listopada, żeby wszystko było gotowe przed końcem roku, teraz to już może trochę późnawo na kalendarz.
    www.kondereszko.pl
    https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• Tomasz1972
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3042

Zamieszczone przez stdanielo
      Pomysł bardzo fajny, tylko jak na mój gust to akcję powinniśmy zacząć gdzieś w połowie listopada, żeby wszystko było gotowe przed końcem roku, teraz to już może trochę późnawo na kalendarz.
      Teraz mamy 2007 a kalendarz ma być na 2008

Komentarz

• SimOn!
        Początki nałogu
        • 2005
        • 371

... teraz to już może trochę późnawo na kalendarz.
        Na 2008 rok
        podpis...

Komentarz

• stdanielo
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1081

sorry bystry jestem jak woda w klozecie ) ale przynajmniej się ktoś odezwał

EDIT
          i jeszcze coś mi się zpochrzaniło i mój post mi się nie wyświetlił i dwa razy poszło, chyba czas iść spać
          Ostatnio edytowany przez stdanielo; 2610.
          www.kondereszko.pl

Komentarz

• muflon
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 6763

No, jak już Diodak się za to wziął, to nie ma że boli, musi wypalić :-D Chętnie coś tam podeślę, choć pewnie będzie monotematycznie ... mam dwie uwagi:

- anonimowość nie ma sensu, wiadomo kto z grubsza jakie fotki robi, a najlepszymi ludzie z reguły się chwalą i tak na forum
            - proponuję limit 2-3 zdjęć na użytkownika

Na temat wyboru, ideologii wyboru, tego "co właściwie chcemy" się nie wypowiem, bo jak rozumiem koncepcja jest taka, żeby nad tym zastanowić się później Chodzi mi po głowie taka myśl.. żeby oprócz wstawiania fotek, dać ludziom możliwość komponowania kalendarzy z tych, które już są - i głosowania nad tymi kompozycjami ;-)
            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• mkwiek
              Uzależniony
              • 2006
              • 862

dobrze że Diodak już się za to zabiera , bo czasu wbrew pozorom nie zostało dużo
              I am FX

Komentarz

• root
                Bywalec
                • 2006
                • 146

o, fajnie, że ktoś wziął mój pomysł pod uwagę (:

a mi się wydaje, że początek roku to najlepszy pomysł. niech to będą aktualne zdjęcia ( w sensie z roku 2007 ). wydaje mi się, że czym świeższe zdjęcia tym lepiej.

btw. służę pomocą. tylko chciałbym wiedzieć wcześniej w czym mógłbym pomóc ;P
                :}

Komentarz

• stdanielo
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1081

Zamieszczone przez root

a mi się wydaje, że początek roku to najlepszy pomysł. niech to będą aktualne zdjęcia ( w sensie z roku 2007 ). wydaje mi się, że czym świeższe zdjęcia tym lepiej.
                  Zgadzam się z tobą tylko mi się lata popieprzyły
                  www.kondereszko.pl

Komentarz

• Diodak
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 696

Zamieszczone przez root
                    o... znalazł się sprawca zamieszania .

Zamieszczone przez root
                    btw. służę pomocą. tylko chciałbym wiedzieć wcześniej w czym mógłbym pomóc ;P
                    Wsparciem, wymyślaniem najlepszych rozwiązań bo problemy pewnie będą... zrobimy burzę mózgów .

Zamieszczone przez muflon
                    No, jak już Diodak się za to wziął, to nie ma że boli, musi wypalić :-D
                    hehe usmiecham się jak coś takiego czytam ... dzięki.

Chętnie coś tam podeślę, choć pewnie będzie monotematycznie ... mam dwie uwagi:

- anonimowość nie ma sensu, wiadomo kto z grubsza jakie fotki robi, a najlepszymi ludzie z reguły się chwalą i tak na forum
                    Może i tak być... ktoś jest przeciw?

Chodzi mi po głowie taka myśl.. żeby oprócz wstawiania fotek, dać ludziom możliwość komponowania kalendarzy z tych, które już są - i głosowania nad tymi kompozycjami ;-)
                    Jakoś to rozwiążemy, mam pare pomysłów na wygląd stron, będziemy miksować jak już będą foty.

Fotki będzie można zacząć przysyłać pod koniec tego tygodnia... może już w piątek skończymy php z Kuchatkiem.
                    Ostatnio edytowany przez Diodak; 2436.
                    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Chętnie coś tam podeślę, choć pewnie będzie monotematycznie ... mam dwie uwagi:

A ja mialem taki sprytny pomysl by z toba sie dogadac ze wyslesz zdjecie kota a ja samolotu, podobnie z Jarkiem - on zdjecie kota a ja slubne

Komentarz

• Nemeo
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1757

Tematyka kalendarza będzie różna, tzn. każdy miesiąc, zdjęcie z innej bajki, czy raczej będzie to raczej kalendzarz tematyczny np. koty.

Komentarz

• root
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 146

(...) mam dwie uwagi:

Na temat wyboru, ideologii wyboru, tego "co właściwie chcemy" się nie wypowiem, bo jak rozumiem koncepcja jest taka, żeby nad tym zastanowić się później Chodzi mi po głowie taka myśl.. żeby oprócz wstawiania fotek, dać ludziom możliwość komponowania kalendarzy z tych, które już są - i głosowania nad tymi kompozycjami ;-)
                          a mi wydaje się, że anonimowość jest wskazana. tak jak piszesz, że z GRUBSZA i tak wiadomo kto jakie zdjęcia robi. weź pod uwagę też tych, którzy tego nie wiedzą (:

co do drugiego pomysłu to jestem jak najbardziej za. nie ma sensu przesyłania 10 czy 15 zdjęć.

pomysł z komponowaniem kalendarzy też jest jak najbardziej dobry (:

Zamieszczone przez Vitez
                          A ja mialem taki sprytny pomysl by z toba sie dogadac ze wyslesz zdjecie kota a ja samolotu, podobnie z Jarkiem - on zdjecie kota a ja slubne
                          koncepcja całkiem niezła (((:

Zamieszczone przez Nemeo
                          Tematyka kalendarza będzie różna, tzn. każdy miesiąc, zdjęcie z innej bajki, czy raczej będzie to raczej kalendzarz tematyczny np. koty.

moim zdaniem tematyka powinna być różna. kalendarzy o kotach, kurach, lwach i innych jest mnóstwo.
                          :}

Komentarz

• mungo
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 535

Publikacje w kalendarzu możliwa od lat 18?

Zaczątek portfolio: link

Komentarz

• Nemeo
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1757

Zamieszczone przez mungo
                              Publikacje w kalendarzu możliwa od lat 18?
                              A może zrobimy taki kalendarz, który będzie przeznaczony dla osób od 18 lat.

Komentarz

Pracuję...