Jestem ciekawy czy to przejdzie, bo jeśli tak, to byłoby SUPER.
Silesia
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Tagi: Brak
-
-
Komentarz
-
-
Biorac pod uwage Slaskie zapedy ambicyjne do bycia narodem niemieckim, proponuje oddzielenie sie Slaska od Polski i utworzenie IV Rzeszy
Komentarz
-
DoMiNiQuE, nie myl pojęć ... zapędy i ambicje do bycia "Republiką Śląską" a nie "narodem niemieckim i IV Rzeszą"
... powiedzmy, że znam się na żartach
i uznam to za głupi bo głupi ale jednak żarcik :wink:
... a tak na marginesie to chciałbym widzieć polską gospodarkę gdyby tak się stało
Komentarz
-
No i rzeczywiscie tak myslą POlacy o śląsku !! A rzeczywistośc jest całkiem inna !! Żadnego wcielenia do niemiec nikt z nas nie chce !! Chcemy aby "POLSKA" traktowała nas normalnie a nie jak "czarnych" !!
Moris ma rację !!
DoMiNiQuE, nie myl pojęć ... zapędy i ambicje do bycia "Republiką Śląską" a nie "narodem niemieckim i IV Rzeszą"
... powiedzmy, że znam się na żartach i uznam to za głupi bo głupi ale jednak żarcik
... a tak na marginesie to chciałbym widzieć polską gospodarkę gdyby tak się stało
-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk
uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.plKomentarz
-
Tylko zeby za 5 lat nie bylo ze chcecie być oddzielnym Państwem ;DCanon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Komentarz
-
Panowie, ja oczywiscie zartowalem. Prosze mi sie tu nie unoscic
Jednak prawda jest, ze wielu slazakow na kazdym kroku przypomina o dawnych granicach, niemieckim pochodzeniu itp. odlaczeniu Slaska od Polski. Dla mnie to jest conajmniej chore. Zreszta wystarczy poczytac sobie niektore komentarze pod tym art.
Komentarz
-
z lekko przymrużonym okiem, ale powiem, że nie wiem gdzie faktycznie byłaby Polska gospodarka gdyby nie trzeba było płacić tych miliardowych danin na związki zawodowe górników i kolejarzy, no i na dofinansowywanie kopalni, restrukturyzację środowiska i inwestycje komuniakacyjne itp. itd.Komentarz
-
Może zacznij od początku, jak przez 50 lat / gdy przemysł na Śląsku był rentowny / cała kasa z przemysłu płyneła prosto do Warszawki.z lekko przymrużonym okiem, ale powiem, że nie wiem gdzie faktycznie byłaby Polska gospodarka gdyby nie trzeba było płacić tych miliardowych danin na związki zawodowe górników i kolejarzy, no i na dofinansowywanie kopalni, restrukturyzację środowiska i inwestycje komuniakacyjne itp. itd.
Komentarz
-
ja bym zapytał gdzie była by warszawka gdyby nie śląsk i wielkopolska - A co, jestem za odłączeniem Wielkopolski - może jakieś małe powstanko ??
(te Wielkopolskie sie udają
)
A poważnie - patrząc na mapę to własciwie zawsze podział wydawał mi się cokolwiek sztuczny a takie inicjatywy jak najbardziej są pozytywne (kiedyś pojawił się projekt połączenia Ostrowa N. Skalmierzyc i Kalisza - niestety upadł ze względu na małostkowość polityków)Ostatnio edytowany przez mario1275; 1090.Komentarz
-
-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk
uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.plKomentarz
-
... prawie dokładnie o to mi chodziło Kubaman.
Ale na ten temat można by było długo i bardzo żarliwie, więc pozwólcie że się wyłączę z dyskusji, bo nie mam ochoty na bana.
Komentarz
-
Komentarz