Silesia

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Nemeo
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1757

Silesia

Jestem ciekawy czy to przejdzie, bo jeśli tak, to byłoby SUPER.

• MacGyver
    Cenzor
    • 2006
    • 7043

Ale jak przejdzie, to czy aby na pewno Sosnowiec się załapie ?
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Nemeo
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1757

Zamieszczone przez MacGyver
      Ale jak przejdzie, to czy aby na pewno Sosnowiec się załapie ?
      Sosnowiec się załapie, ale nadal na terenie Sosnowca będa obowiązywać paszporty.

Komentarz

• MacGyver
        Cenzor
        • 2006
        • 7043

Czyli wzorem przedwojennego Gdańska to będzie taka "Wolna Dzielnica Sosnowiec" ;-)
        Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• DoMiNiQuE
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 3548

Biorac pod uwage Slaskie zapedy ambicyjne do bycia narodem niemieckim, proponuje oddzielenie sie Slaska od Polski i utworzenie IV Rzeszy

Komentarz

• Moris
            Początki nałogu
            • 2005
            • 302

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
            Biorac pod uwage Slaskie zapedy ambicyjne do bycia narodem niemieckim, proponuje oddzielenie sie Slaska od Polski i utworzenie IV Rzeszy
            DoMiNiQuE, nie myl pojęć ... zapędy i ambicje do bycia "Republiką Śląską" a nie "narodem niemieckim i IV Rzeszą"

... powiedzmy, że znam się na żartach i uznam to za głupi bo głupi ale jednak żarcik :wink:

... a tak na marginesie to chciałbym widzieć polską gospodarkę gdyby tak się stało
            | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | BLOG |

Komentarz

• ecki74
              Początki nałogu
              • 2006
              • 289

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
              No i rzeczywiscie tak myslą POlacy o śląsku !! A rzeczywistośc jest całkiem inna !! Żadnego wcielenia do niemiec nikt z nas nie chce !! Chcemy aby "POLSKA" traktowała nas normalnie a nie jak "czarnych" !!

Moris ma rację !!

DoMiNiQuE, nie myl pojęć ... zapędy i ambicje do bycia "Republiką Śląską" a nie "narodem niemieckim i IV Rzeszą"

... powiedzmy, że znam się na żartach i uznam to za głupi bo głupi ale jednak żarcik

... a tak na marginesie to chciałbym widzieć polską gospodarkę gdyby tak się stało
              -owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Komentarz

• ripek
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1486

Tylko zeby za 5 lat nie bylo ze chcecie być oddzielnym Państwem ;D
                Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• DoMiNiQuE
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 3548

Panowie, ja oczywiscie zartowalem. Prosze mi sie tu nie unoscic Jednak prawda jest, ze wielu slazakow na kazdym kroku przypomina o dawnych granicach, niemieckim pochodzeniu itp. odlaczeniu Slaska od Polski. Dla mnie to jest conajmniej chore. Zreszta wystarczy poczytac sobie niektore komentarze pod tym art.

Komentarz

• Kubaman
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 4709

z lekko przymrużonym okiem, ale powiem, że nie wiem gdzie faktycznie byłaby Polska gospodarka gdyby nie trzeba było płacić tych miliardowych danin na związki zawodowe górników i kolejarzy, no i na dofinansowywanie kopalni, restrukturyzację środowiska i inwestycje komuniakacyjne itp. itd.
                    www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Nemeo
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1757

Zamieszczone przez Kubaman
                      z lekko przymrużonym okiem, ale powiem, że nie wiem gdzie faktycznie byłaby Polska gospodarka gdyby nie trzeba było płacić tych miliardowych danin na związki zawodowe górników i kolejarzy, no i na dofinansowywanie kopalni, restrukturyzację środowiska i inwestycje komuniakacyjne itp. itd.
                      Może zacznij od początku, jak przez 50 lat / gdy przemysł na Śląsku był rentowny / cała kasa z przemysłu płyneła prosto do Warszawki.

Komentarz

• mario1275
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 420

ja bym zapytał gdzie była by warszawka gdyby nie śląsk i wielkopolska - A co, jestem za odłączeniem Wielkopolski - może jakieś małe powstanko ?? (te Wielkopolskie sie udają)

A poważnie - patrząc na mapę to własciwie zawsze podział wydawał mi się cokolwiek sztuczny a takie inicjatywy jak najbardziej są pozytywne (kiedyś pojawił się projekt połączenia Ostrowa N. Skalmierzyc i Kalisza - niestety upadł ze względu na małostkowość polityków)
                        Ostatnio edytowany przez mario1275; 1090.
                        www.modelownia.pl

Komentarz

• ecki74
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 289

Zamieszczone przez mario1275
                          ja bym zapytał gdzie była by warszawka gdyby nie śląsk i wielkopolska - A co, jestem za odłączeniem Wielkopolski - może jakieś małe powstanko ?? (te Wielkopolskie sie udają)
                          I to stwierdzenie mi się spodobało !!
                          -owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Komentarz

• Moris
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 302

Zamieszczone przez Nemeo
                            Może zacznij od początku, jak przez 50 lat / gdy przemysł na Śląsku był rentowny / cała kasa z przemysłu płyneła prosto do Warszawki.
                            ... prawie dokładnie o to mi chodziło Kubaman.

Ale na ten temat można by było długo i bardzo żarliwie, więc pozwólcie że się wyłączę z dyskusji, bo nie mam ochoty na bana.
                            | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | BLOG |

Komentarz

• Zielony
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2928

Dokładnie. Jeszcze parę postów tego typu i pewną wojenkę tutaj mamy.
                              A co za tym idzie - pralnia, szwalnia, bany, bany, bany...
                              Generalnie myślę, że pomysł nie przejdzie.
                              Warszawa na to nie pozwoli; bo niezmiernie mocno by im dupę żal ścisnął, że Śląsk ma lepiej.
                              sigpic

Komentarz

Pracuję...