firewall
Problem z przeglądaniem forum
Zwiń
X
-
-
To ja mam inny problem. Przy przeglądaniu n-ej odpowiedzi w danym wątku (klikam z newposts) poprzednie mam czasami w trybie 'strona jest ładowana' i leci ten bar... I tak do usranej śmierci. Muszę dać jeden reload, aby zobaczyć wszystkie wypowiedzi. Dzieje się to niezależnie od przeglądarki i systemu operacyjnego :/Komentarz
-
HA! No to wszystko jasne. Service pack do XP? Znana sprawa. Wbudowany w nim firewall blokuje wieeeeleee aplikacji i mnostwo osob na niego narzeka. A narzekaja bo nie umieja skonfigurowac i wola przeinstalowac system i nie instalowac nowego service packa.Zamieszczone przez makuJedyne co mam to standardowa zapora która weszła razem serwispakiem.
Wybor nalezy do ciebie:
a) grzebanie w systemie i skonfigurowanie tej zapory porzadnie, tak by ci i forum dobrze dzialalo i Neat i inne programy (hard way
)
b) reinstalka i bez upgrade do tego najnowszego service pack (easy way
)
Komentarz
-
Też to zauważyłem - ale tu akurat odpowiedź jest prostaZamieszczone przez salTo ja mam inny problem. Przy przeglądaniu n-ej odpowiedzi w danym wątku (klikam z newposts) poprzednie mam czasami w trybie 'strona jest ładowana' i leci ten bar... I tak do usranej śmierci. Muszę dać jeden reload, aby zobaczyć wszystkie wypowiedzi. Dzieje się to niezależnie od przeglądarki i systemu operacyjnego :/
Ten początkowy komunikat "strona jest ladowana" to osobny div umieszczony powyżej "właściwego" tekstu wątku i znikający po załadowaniu całości. Jeśli jesteś niecierpliwy (i masz wolny sprzęt) to widząc ten progressbar możesz przewinąć stronę nieco niżej i zobaczyć ładujące się posty 
BTW. kolejny div (dobrze że chociaż nie przezroczysty
), kolejny bajer.. kolejna rzecz sprawiająca że otwarcie 10 postów w mojej Mozilli to kilkanaście sekund zamiast jednej
Komentarz
-
Niestety u mnie się w ogóle nie ładują i muszę _zawsze_ robić reload (kiedy tylko pojawi mi się ten...'feature'). I generalnie nie ma to nic wspólnego z szybkością komputera/łącza/whatever :/Zamieszczone przez muflonJeśli jesteś niecierpliwy (i masz wolny sprzęt) to widząc ten progressbar możesz przewinąć stronę nieco niżej i zobaczyć ładujące się posty
Komentarz
-
No ja swoim Windowsem i Linuxem 'adminuję' chyba nieźle, ale nie przypominam sobie, abym był administratorem forum :> A do tego teraz jestem chory i wracam do łóżkaZamieszczone przez VitezSal, podobno niezly z ciebie admin... jak naprawisz to daj znac jak 8)
Komentarz
-
= Fajny WinowsZamieszczone przez makuA co to jest "FW"?
Chodzi zapewne o fire wall-a.EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000Komentarz
Komentarz