studniówka - czyli co, jak i za ile..?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • schabu
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1352

Calliactis - masz całkowitą rację

ja też dostałem propozycję pracy na studiówce i się zastanawiam czy to w ogóle przyjąć. jak klasa będzie chciała mi się targować na 600 PLN to ja dziękuje - wolę inne zlecenie przyjąć, czy nawet poczytać forum bo czegoś nauczyć się można. to jest prawie tydzień roboty, więc jakby nie patrzeć to za mniej niż 1200 PLN nie opłaca się robić, jeżeli ma się działalność. podatki trzeba zapłacić, sprzęt zamortyzować itd. dlatego pewnie podam cenę jak za ślub
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• Adam Kasprzak
      Początki nałogu
      • 2007
      • 278

Właśnie finalizuję studniówkę.
      Trochę się sfrajerzyłem, bo dałem ludziom galerię*internetową z wszystkimi zdjęciami z water-markiem, mieli sobie wybrać zdjęcia, wypełnić formularz online...
      No i czekałem jakieś 3 tygodnie, aż te 16 osób (1 mała klasa - prywatne liceum) wybierze po 5 zdjęć.

Całość u mnie wygląda tak: 30zł/osobę w tym CD i 5 zdjęć 15x21. Na CD dodatkowo pokaz zdjęć w .mov. Dodatkowo możliwość wywołania u mnie zdjęć od 10x15 do 21x30. Powiem, że część osób garnęła się na 21x30, nawet po kilkadziesiąt sztuk...

Ogólnie bardzo pozytywnie, oprócz zamrożonych pieniędzy (moją zasadą jest,*że biorę dopiero pieniądze, jak klient dostaje zdjęcia do ręki).
      Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• 777
        Uzależniony
        • 2006
        • 536

gdzies mozna zobaczyc te zdjecia
        tak z ciekawosci pytam
        6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Komentarz

• Adam Kasprzak
          Początki nałogu
          • 2007
          • 278

cała galeria jest zahasłowana :P
          Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• marekb
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2273

lepiej jeden slub, przynajmniej nie gonisz za wszystkimi bo tylko jedna para ważna... Też mialem ofertę podać i podałem chyba troche zaporowo, ale trza się cenić a nie żeby potem mój kierowca co ciastka rozwozi zarabiał więcej na godzinę

Komentarz

• Adam Kasprzak
              Początki nałogu
              • 2007
              • 278

jeżeli wszyscy będą zaniżać ceny, to ludzie się*przyzwyczają i tych normalnych, którzy chcą*żyć a nie głodować po prostu odstawią na bok.
              Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• 777
                Uzależniony
                • 2006
                • 536

ladne zdjecie
                u mnie bylo o wiele gorsze swiatlko , pokazalbym kilka ale nie wiem co na to osoby ktore na nich beda:/

Pozdrawiam

Komentarz

• Adam Kasprzak
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 278

no ja z pokazywaniem zdjęć nie miałem problemu Ciemno tam było,*że aż strach. Większość (akurat nie te na stronie) było na ISO800, do tego 50/1.4 @ 1.4-2.0 i lampa od sufitu. Robiłem na 2 body - 5D i 400D i powiem, że jak zmieniłem aparat z 5D na 400D to oko się*gubiło w wizjerze i nie wiedziałem gdzie patrzeć! Straszne różnica... Ale kilka na te 500 wybranych wyszło właśnie z 400tki.
                  Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• schabu
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1352

ja właśnie podałem cenę ślubną i dziewczynom pasuje, no ale to cała klasa musi się zgodzić. może młodsi młodsi będę mniej narzekać płacąc tyle kasy niż Państwo Młodzi

edit: patrzę na tą galerię Adam i kurde zapomniałem że fajne dziewczyny mogą być hehe. oczywiście nie mówię o tych dziewczynach z 4 zdjęcia
                    Marek - a jednak są pozytywne aspekty kawalerstwa, więc jak chcesz to mogę Cię na to studniówkę zabrać ja też się z Tobą chętnie wybiorę - zawsze przy okazji możemy się potem napić browarka przy papierosie
                    Ostatnio edytowany przez schabu; 6995.
                    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• Adam Kasprzak
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 278

druga Pani od prawej z 4 rządzi kwintesencja nauczycielki od fizy...
                      Nie no oczywiście, że trafiają się ładne dziewczyny (nawiasem mówiąc, kilka jest chętnych na headshots czy zdjęcia typu fashion )
                      Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• marekb
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2273

schabu mnie ponoć przebił gostek z : www.foto-mix.com.pl ....;(

PS. sprzedam wszystkie paści canona i rezygnuję z robienia chautury, przyjmę wszelką oficjalną pomoc społeczna, a ze Schabem zawsze siemogę napić... dobiłeś mię tym kawalerstwem...

Komentarz

• 777
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 536

Zamieszczone przez marekb
                          no taka niestety jest prawda
                          coraz rzadziej docenia sie dobra fotografie
                          inna sprawa ze wiem jak wiele osob podchodzi do sprawy-mowie o uczniach
                          liczy sie cena a jakos to jakby mniej wazne
                          przeciez i tak co 2 osoba wezme ze soba powershota czy cos i sama sobie zrobi zdjecie jakie tam chce

Pozdrawiam

Komentarz

• Adam Kasprzak
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 278

Ała, ale z drugiej strony, każdy wybiera fotografa takiego, na jakiego go stać. Niektórzy są lepsi, niektórzy gorsi. Jedni siebie cenią, bo robią dobre zdjęcia, dobrym sprzętem a inni stawiają na minimalkę*(XXXD + kit) i tyle. Tak samo jest z hotelami, są takie, gdzie pokój kosztuje 25/noc i łazienkę masz na korytarzu, a ze ścian odpada farba, a są takie, gdzie się płaci 1000/noc i ma się*śniadanko, widok na morze, full service na telefon...

Zależy kogo na co stać.

Nie ma co rozpaczać z powodu kawalerstwa, ale jak to faktycznie Ci doskwiera, nie wiem, czy focenie ślubów to najlepszy pomysł Nie no żartuję
                            Ostatnio edytowany przez Adam Kasprzak; 12065.
                            Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• marekb
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 2273

w d*pie ma wszystkie studniówki... jak nie masz ze 100-200 osób to robisz pańszczyznę i sam sie psujesz bo żeby zarobić to kaszane odstawiasz...jeśli sie mylę to iech mnie poprawi ktoś...??

Komentarz

• 777
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 536

no ciezko mi nie przyznac racji....

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...