Jak uczy historia - PSa uzywali już w III Rzeszy

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Avadra_K
    Uzależniony
    • 2006
    • 580

Jak uczy historia - PSa uzywali już w III Rzeszy

Jak w tytule, odsyłam do linku:

(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie )

- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał - . "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
  • Zigi
    Uzależniony
    • 2005
    • 532

Zamieszczone przez Avadra_K

Jak w tytule, odsyłam do linku:

http://wiadomosci.onet.pl/1419972,69,item.html
    Jak uczy historia techniki retuszu zdjęć są sporo starsze niż programy komputerowe. Natomiast co ciekawe często dzięki np odpowiedniemu manipulowaniu kanałami w tychże programach dziś można to odkryć.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Komentarz

• Tomasz Golinski
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 8623

Jakoś mnie to nie dziwi. Bardziej dziwne jest to, że kogoś to dziwi Jeden retusz, dość subtelny w porównaniu z tym z sąsiedniego wątku a drugie to nędzna sklejanka (jakoś tak razi mnie ten efekt).

Ale fajnie byłoby poczytać jakieś całościowe opracowanie o retuszu w propagandzie.
      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• adamek
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2265

Przede wszystkim nei tylko retusz, a sam sposób filmowania/fotogrfowania.
        np fotografowie/filmowcy Rzeszy MUSIELI filmować Hitlera trochę z dołu - tak by nie było widać nikczemnego bądź co bądź wzrostu.
        Miłego dnia
        adam jastrzębowski
        cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
        tu tu

Komentarz

• Tomasz Golinski
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 8623

Hitler i tak był gigantem przy Franco
          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
          Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• iREM
            Uzależniony
            • 2005
            • 951

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
            Hitler i tak był gigantem przy Franco
            przy kaczynskim sie chowa :-P
            Wszystko można zrobić lepiej.
            www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• zaslav
              • 2006
              • 3

To jeszcze nic. Czytalem wywiad z radzieckim fotografem ktory uwiecznił moment zatknięcia czerwonej flagi na gmachu Reichstagu 9 maja 1945r (zdjecie zrobiono kilka dni później, flage "skompletowano" z obrusow - takie udawane było) - okazało się, że żołnierz miał 2 zegarki na reku. trzeba było jeden wyretuszować.
              A hitem było zdjęcie Chruszczowa i chyba Cyrankiewicza. Cyrankiewicz miał kapelusz na głowie, Chruszczow nie - więc przed publikacją w prasie Chruszczowowi pospiesznie dorobiono kaplelusz. Następnego dnia w gazetach pojawilo się zdjęcie Chruszczowa z dwoma kalpeluszami - jeden w ręku a drugi na głowie.

Komentarz

Pracuję...