Drukarki laserowe do domowego użytku

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zielony
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2928

Drukarki laserowe do domowego użytku

Witam, szukam odpowiedniej drukarki laserowej (monochromatycznej) do domowego codziennego drukowania.

Ktoś napotkał na jakiś ciekawy ranking albo testy obecnych modeli??
    Jak ktoś potrafi doradzić coś w tej kwestii to bardzo proszę.
    HP, Epson, Canon czy... ??

Przyznam, że zakup atramentowej HP Deskjet 5440 5 miesięcy temu można uznać, za wielką porażkę. A sprzedawca tak zachwalał
    Jak się okazało dostępne kartridże są o pojemności max 5ml (czarne) i po wydrukowaniu ~200 stron można się rozglądać za kupieniem nowego
    sigpic

• snow
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1145

Ja mam HP 6L. Ostatnio na allegro widziałem po 180zł

Komentarz

• jazzY
      Bywalec
      • 2005
      • 116

Polecam Allegro.. laserowe ściągniete z zachodu.. co prawda używane, ale z gwarancją i za śmieszne pieniądze.

Komentarz

• MacGyver
        Cenzor
        • 2006
        • 7043

Zdecydowanie stare HP-ki. Polecam zwłaszcza 6P, ale inne też są nie do zajeżdżenia. Oprócz wspomnianej 6P używam też 4L (ta to już z uwagi na rozdzielczość tylko do tekstów), która mimo swoich 12 lat wciąż działa wyśmienicie.
        Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• JSK
          Początki nałogu
          • 2006
          • 318

Mam HP LJ 3020. Niczego sobie. Najczęściej używam zamiast ksero. Od roku spisuje się znakomicie.

Komentarz

• skrzat
            Początki nałogu
            • 2004
            • 440

Ja kupiłem nowego z 24-miesięczną gwarancją Xeroxa 3117 za 270 zł i jestem zadowolony. W podobnej cenie są Minolty, Samsungi, Brothery i inne. Są dostępne na Allegro
            Można dokupić toner w butelce do dosypania i wtedy koszty wydruku spadają
            Startowy toner jest na ok. 1000-1500 stron (zależnie od producenta).
            Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

Komentarz

• ukasbadu
              Coś już napisał
              • 2005
              • 94

Ja jak kupowalem swoja drukarke to liczylem koszt wydruku strony przy 20 000 stron i najtaniej wyszedl mi Brother HL-1430. Jestem z drukarki bardzo zadowolony. Z pewnoscia teraz mozna kupic zdecydowanie nowszy model za zdecydowanie mniejsze pieniadze.
              , Tamron 17-50 2.8, + Sonnar 135 + Linux

Komentarz

• Zielony
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2928

Chyba wybór padnie na którąś z:

HP LJ 1018
                HP LJ 1020
                HP LJ 1022

Drukarka swoją drogą, a jak wygląda później sprawa z tonerami?
                Co się nie okaże, że z HP są np. najdroższe. Da rade je napełnić we własnym zakresie??

A jak tam EPSONy w tej działce?
                sigpic

Komentarz

• Harnash
                  Coś już napisał
                  • 2005
                  • 94

Zamieszczone przez Zielony
                  Chyba wybór padnie na którąś z:

HP LJ 1018
                  HP LJ 1020
                  HP LJ 1022

Drukarka swoją drogą, a jak wygląda później sprawa z tonerami?
                  Co się nie okaże, że z HP są np. najdroższe. Da rade je napełnić we własnym zakresie??

A jak tam EPSONy w tej działce?
                  Może i są najdroższe ale weź pod uwagę że w HP-kach wymieniasz toner wraz z bębnem oraz są łatwo dostępne zamienniki (nieoryginalne).

Komentarz

• mor_feusz
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1370

Ja tam mialem 4L, 2x6P, 2200 z duplexem i 2200 bez duplexu. Wszystkie nie do zajechania. sprzedawalam na alegro. i przez inne serwisy (jak emigrowalem). Teraz zaluje 2200 - drukarka wspaniala. Szybko i tanio to sie liczylo

Komentarz

• Zielony
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2928

A duplex to co to?? Decyzja jeszcze nie zapdała.
                      Oczywiście drukarka jest dla znajomego. Ja ją muszę tylko pomóc kupić no i wybrać najpierw
                      sigpic

Komentarz

• Mac
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 2063

Napewno nie warto kupować drukarki gdzie się dosypuje toner, bo wymiana bębna bywa mocno kosztowna. Miałem HP ale... zdecydowanie teraz preferuje Canona albo Samsunga. Mam gdzieś 1520ML i jest to dobra drukarka.
                        Duplex to możliwość drukowania dwustronnego, dobra rzecz tylko w tym, że kosztowna.
                        Dwie wymienione firmy produkują głowne podzespoły dla innych producentów albo całe drukarki.
                        EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• KuchateK
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 4895

Przyznam, że zakup atramentowej HP Deskjet 5440 5 miesięcy temu można uznać, za wielką porażkę. A sprzedawca tak zachwalał
                          Jak się okazało dostępne kartridże są o pojemności max 5ml (czarne) i po wydrukowaniu ~200 stron można się rozglądać za kupieniem nowego
                          Widzisz Jak byl bys wierny Canonowi to bys mial ladna atramentowke z duplexem i drukowaniem na cd oraz kartridzami o pojemnosci 30ml

Nigdy nie sluchaj sprzedawcow!

Co do laserowek to zdaje sie, ze tutaj HP tez wychodza najdrozej jesli chodzi o materialy do nich.

A mit HP o koniecznosci wymieniania bebnow jest tak samo durny jak mit o koniecznosci wymiany glowic w atramentowkach. Wpychaja tanie badziewie to sie psuje. Jakos w Canonach czy epsonach sie nie wymienia i tez dziala.
                          ...

Komentarz

• mor_feusz
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1370

A duplex to co to??
                            Moim zdaniem warto czasmi troche dolozyc zeby miec DUPLEX. DUPLEX = drukowanie obustronne. Czsami sie prezydsaje. Znajdz jakas drukarke i sprawdz czy jest opcja z duplexem. czesto drukowalem na obu stronach, strasznie przydatne do dokumentow

Komentarz

• Mac
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2063

Wierność Canonowi to ważna rzecz. Mam od kilku lat kopiarko-drukarkę Canona i działa bez zarzutu. HP też miałem ale to nie to i drogie materiały eksploatacyjne.
                              EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

Pracuję...