BOR zagląda pod dekielki.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LemonR
    Bywalec
    • 2005
    • 234

BOR zagląda pod dekielki.

Witam
    Czy BOR zawsze w rutynowej kontroli prasy zagląda pod dekielki od obiektywów, każe uruchomić aparat i zrobić kontrolne zdjęcie, operatorom kamer każe uruchomić sprzęt i zagląda w wizjer ? Czy poprostu pokręciło ich od czasów ostatnich wyborów prezydenckich bo wcześniej takich numerów nie było a ten teraz mnie normalnie położył.
    Jedno co się nie zmieniło to to, że dokładność kontroli spada wraz z każdą kolejną sprawdzaną osobą.
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

Ale co oni właściwie chcą sprawdzić? Sprawdzają BF/FF i szumy?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Driver
      Zablokowany
      • 2005
      • 786

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
      Ale co oni właściwie chcą sprawdzić? Sprawdzają BF/FF i szumy?
      To czy kamera to kamera a nie atrapa w postaci "pudełka" a w srodku "coś"

Komentarz

• Routlaw
        Uzależniony
        • 2005
        • 983

70-200 f2,8 to już może być wyrzutnia rakiet z małej odległości z kaczora nic by nie zostało
        14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Komentarz

• Alzail
          Uzależniony
          • 2005
          • 574

lol to moze z 600-ki by wystrzelil rakiete w sejm ?
          350D

Komentarz

• Bagnet007
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1344

To może by tak zrobić zbiórkę na 1200mm, i postarać się żeby nic z nich nie zostało ?

Komentarz

• maxbmx
              Początki nałogu
              • 2006
              • 364

Cel... Pal!
              Moje zdjęcia
              RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Komentarz

• M@riusz
                Początki nałogu
                • 2006
                • 348

Zamieszczone przez LemonR
                Witam
                Czy BOR zawsze w rutynowej kontroli prasy zagląda pod dekielki od obiektywów, każe uruchomić aparat i zrobić kontrolne zdjęcie, operatorom kamer każe uruchomić sprzęt i zagląda w wizjer ?
                Nie zawsze - ale mają takie uprawnienia. Mogą również rozkręcić Ci sprzęt na drobne, żeby sprawdzić co ma w środku.

M@riusz
                Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Komentarz

• Oakhallow
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 258

Oj niestety zaglądają. Robić zdjęć jeszcze mi nie kazali nigdy, ale dekle i osłony musze odkręcać regularnie. I co dziwne to najczęściej tam gdzie by sie człowiek nie spodziewał. Do MONu wchodzi sie za pokazaniem legitki na wartowni, ale na imprezy MSZtu to juz pelne przetrzepanie torby.
                  Można się zbuntować, robić problemy, pyskować, ale to tworzy jedynie niemiłą atmosfere, opóźnia kolejkę. A jak jesteś miły, to zapamiętują i za drugim lub kolejnym razem, jak się trafi na tego samego oficera to już przyjemniej.

Oakhallow

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18793

Zamieszczone przez LemonR
                    Witam
                    Czy BOR zawsze w rutynowej kontroli prasy zagląda pod dekielki od obiektywów, każe uruchomić aparat i zrobić kontrolne zdjęcie, operatorom kamer każe uruchomić sprzęt i zagląda w wizjer ? (...)
                    Nie wiem czy zawsze ale ja musiałem raz czy dwa udowadniać, że aparat to aparat i robi zdjęcia, a nie strzela.
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• swiderski
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 338

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                      Nie wiem czy zawsze ale ja musiałem raz czy dwa udowadniać, że aparat to aparat i robi zdjęcia, a nie strzela.
                      Dobrze, że nie przyczepili się do odgłosu migawki - robisz "kontrolne" zdjęcie i nagle wszyscy padają na ziemię przygnieceni przez BORowców
                      350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Komentarz

• mancat
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 153

hehehe, w przypadku 350-ki rzeczywiście mogliby dojść do wniosku, że to pistolet z tłumikiem ;-).

Komentarz

• podzo

A jak by tak wziąść zenita foto snajpera ciekawe co by bor powiedział

Komentarz

• lukep
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 387

W!

Na slynnym wystapieniu Kaczora w gdanskiej stoczni, podeszli borowcy i zabronili w trzech przypadkach robic fotki wogole. Tak to juz jest. Takie czasy. Kaczor wie ze to co on by chcial zrobic innym, i jemu moze sie przydazyc?? ;>

Zdrowko

Komentarz

• liquidsound
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1956

Nie trzeba boru. Przypomnialo mi sie ,jak kiedys poszedlem pod kurie zobaczec sp Karola Wojtyle aka Jap Pawel 2, policjant kazal zrobic mi kontrolne zdjecie...glupim jaskiem, w dodatku analogiem.
                              1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
                              Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

Pracuję...