historie z zycia wziete

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Krakers
    Początki nałogu
    • 2004
    • 467

historie z zycia wziete

jesli macie jakas ciekawa historie albo smieszna zwiazana z fotografia to sie podzielcie
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII
  • satriani
    Początki nałogu
    • 2004
    • 443

Kiedyś, kiedy się jeszcze opłacało jechać do Chechów po piwo, pojechałem ze znajomymi z plecakiem na stelażu właśnie po to piwo, wracamy jesteśmy na jakims dworcu i tak dla jaj mówię kumplowi żeby nam cyknął fotkę jak siedzimy z tymi naszymi piwami.
    Kumpel się oddalił a my pozujemy no i w tym momencie jeden plecak pier...... na ziemię, fota wyszła nieziemska, trzeba było widzieć to przerażenie w oczach wszystkich

Komentarz

• Krakers
      Początki nałogu
      • 2004
      • 467

Ja kiedys na komunie poszedlem na prosbe kolegi ajakze naladowalem akumulatory do lampy i wtrakcie kiedy katechumeni podchodzili po chostje siadly mi akumulatory ale nie w lampie tylko w gripie a robilem minolta 7dynax , wymiana akumulatorow przebiegala w rekordowym czasie moj koles po przeciwnej stronie przytomny orjetujac sie ocochodzi dal rade fotografowac osoby ktorych ja nie zdolalem i takim cudem uratowal sytuacjie

Komentarz

• filip71
        Początki nałogu
        • 2004
        • 250

Grip człowieka rozleniwia gdyż człowiek przestaje patrzyć na bateryjkę na wyświetlaczu - przekonałem się o tym niedawno.
        Zamiast fotografować ważny dla mnie mecz (firmowy) to prawie pobiłem (w przenośni :-)) babcię w budce z hamburgerami aby dała mi trochę prądu.
        W sumie wyszła kicha gdyż zamiast focić wdychałem lekko spalony dym z oleju do frytek - no ale przeżycie kulinarne było.
        Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3

Komentarz

• satriani
          Początki nałogu
          • 2004
          • 443

Pamiętam jak Pani z biologii (ok.50lat) w podstawówce ogłosiła akcję sadzenie drzewek, po tym że tak powiem czynie społecznym chciała nam wszystkim zrobić zjęcie kompaktem.
          troche jednak nie była zorientowana w zawiłościach swiata fotografi i aparat chwyciła odwrotnie przystawiajac flesza do oka, efekty były dramatyczno-komiczne.

Komentarz

• Krakers
            Początki nałogu
            • 2004
            • 467

cha cha niezle

Komentarz

• Jurek Plieth
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2087

Zamieszczone przez satriani
              ... i aparat chwyciła odwrotnie przystawiajac flesza do oka, ...
              Zgaduję - blondynka?
              http://plieth.com

Komentarz

• satriani
                Początki nałogu
                • 2004
                • 443

dziwne, ale brunetka

Komentarz

• santiblue
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 322

Zamieszczone przez satriani
                  dziwne, ale brunetka
                  Sztuczna inteligencja
                  dSLR + coś tam...

Komentarz

• p13ka
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1013

Robiliśmy niedawno w grupie foty lądującym samolotom na Okęciu, za terminalem cargo i oczywiście za ogrodzeniem. Zero tabliczek zakazujących fotografowania. No to sobie spokojnie focimy i nagle podjeżdża ochrona lotniska (kręci się cały czas wokół płyty i pasów i wzdłuż ogrodzenia) i ochroniarz do nas:
                    - Panowie proszę stąd odjechać!
                    A my:
                    - Ale tu nie ma samochodu :wink: (gwoli wyjaśnienia, samochód został kawał wcześniej bo zero wjazdu na otwarte zachaszczone pole).
                    O.:
                    - Panowie proszę stąd odjechać!!!
                    My:
                    - Nie ma zakazu focenia!
                    O.:
                    - Dobrze ! - co bardzo wrogo rzekłwszy O. sięgnął po krótkofalówkę, coś tam popluł, rzucił nam jeszcze zabijające spojrzenie i powolutku odjechał z zamiarem odgonienia rowerzystów, którzy stali i patrzyli opodal na lądujące maszyny (widzieliśmy z daleka jak dyskutowali).
                    Za jakiś kwadrans podjechał radiowóz. Zatrzymał się koło naszego wozu. Wysiadł podoficer (nie rozpoznaję za bardzo tych ich nowych stopni ale miał dystynkcje sierżanta) z uczącą się młodą i do nas z pytaniem co my tu robimy. Kiedy wyjaśnilismy, że focimy, usłyszeliśmy, że była na nas skarga za wulgarne odnoszenie się do ochrony lotniska !!! Potem dowodziki, spisanie peselków i znowu plucie w krótkofalówkę. Wreszcie glina zgodził się, że ochroniarz nie miał prawa nas przeganiać i żeby się nie dziwić bo to teraz takie czasy. A nuż jestesmy jakimiś terrorystami? Obejrzał na lcd nasze foty i na koniec walnął:
                    - Muszę dla was panowie wystąpić o jakieś licencje na focenie.
                    LICENCJE na focenie w miejscu gdzie można focić bez przeszkód !!!!!!!!!!!
                    I wyjaśnił o co mu chodziło - miałby w ten sposób swoją siatkę informatorów-fotografów, którzy jakby widzieli coś dziwnego, podejrzanego, toby zaraz dawali cynk!

Uważajcie jak będzie focić w tamtych okolicach bo propozycja werbunku gotowa!

Komentarz

• muflon
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 6763

Zamieszczone przez p13ka
                      Robiliśmy niedawno w grupie foty lądującym samolotom na Okęciu, (..)
                      O, kolega spotter :-) Zapraszam do swoich galeryjek samolotowych ;-)
                      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• p13ka
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 1013

Już je widziałem Super są te z panoramowaniem. Wyobrażam sobie, że niezłej trzeba mieć wprawy aby takie foty cyknąć! Bardzo mi się podobają! Gratuluję i zazdroszczę obiektów i imprezy.

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez p13ka
                          Wyobrażam sobie, że niezłej trzeba mieć wprawy aby takie foty cyknąć!
                          Dluga lufa (taka masz), dobry tryb Servo (taki tez masz) i jakies min 10 odwiedzin pokazow samolotowych jako praktyki 8)

Komentarz

• muflon
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 6763

Zamieszczone przez Vitez
                            Zamieszczone przez p13ka
                            Wyobrażam sobie, że niezłej trzeba mieć wprawy aby takie foty cyknąć!
                            Dluga lufa (taka masz), dobry tryb Servo (taki tez masz) i jakies min 10 odwiedzin pokazow samolotowych jako praktyki 8)
                            Eee tam zaraz 10 To byl moj raptem trzeci wiekszy
                            A co do lufy i servo to prawda, jednak tutaj najwazniejszy byl stabilizator Mode2 - ten zestaw praktycznie sam produkuje takie zdjecia, ja tylko trzymalem spust ;-)
                            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Krakers
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 467

no i powoli powracamy do temacika

Komentarz

Pracuję...