Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Spiskowa teoria dziejow.. ktory to juz raz Wiecie, mi sie nawet nie chce, ale czy ktos z was sprawdzil czy te informacje ktore tam podaja sa prawdziwe? Odnosnie wypowiedzi politykow, tego gdzie kto pracowal (pilot samolotu ktory wbil sie w WTC) itp? Bo gosc niby cos tam cytuje, ale rownie dobrze moze cytowc sam siebie
Ja z ciekawości sprawdziłem czy informacje które oni mieli z internetu są prawdziwe. Dokładnie to fragment gdzie mówili o używaniu komórek w samolocie. Przepisałem fragment do googla i znalazł tę stronę. Nie wiem jak jest wypowiedziami polityków, jeszcze nie sprawdziłem ale zobaczę
Wiecie, mi sie nawet nie chce, ale czy ktos z was sprawdzil czy te informacje ktore tam podaja sa prawdziwe?
Dokładnie Dla mnie to sklejka w stylu Moore'a. Fajnie się ogląda, można sie pośmiać ze spiskowej teorii dziejów, ale wierzyć? - nieeee Jeszcze o ile zdjęcia z Pentagonu (w najlepszym przypadku) nie są jednoznaczne, to jeśli ktoś twierdzi że w WTC uderzył pocisk, Hercules, lekki odrzutowiec, albo nie-wiadomo-co-jeszcze... to ja robię znaczące kółko na czole i całość materiału ląduje na półce "nawiedzony maniak"
Aha, i żeby nie było - buszystów nie cierpię i gdyby pokazał się jakiś sensowny dokument, który udowodniłby że są evil, na miarę starych dobrych afer z lat 60-80, to byłbym pierwszym który by skakał z radości Ale na razie, to są to "dowody" klasy tych, które prezentował swego czasu w ONZ Rumsfeld (akurat to pamiętam jak dziś - "oto niezaprzeczalny dowód posiadania przez Saddama WMD" - jakieś niewyraźne zdjęcia i kilka nagrań jakości MP3 @16kbps), jako pretekst do ataku na Irak.
Jeszcze o ile zdjęcia z Pentagonu (w najlepszym przypadku) nie są jednoznaczne, to jeśli ktoś twierdzi że w WTC uderzył pocisk, Hercules, lekki odrzutowiec, albo nie-wiadomo-co-jeszcze... to ja robię znaczące kółko na czole i całość materiału ląduje na półce "nawiedzony maniak"
Są nie jednoznaczne na tyle, że mozna mieć baaardzo duże wątpliowści co do oficjalnej wersji zdarzeń. Mnie najbardziej rozsmieszył "dowód" na uderzenie Boeninga w Pentagon jaki administracja Busha rozpowszechniła pare miesiecy temu, jakis taki zapis z kamery przemysłowej na którrym totalnie nic nie widać
jak nie ma samolotu ?! Przecież skrzydła się poskładały przy wejściu w budynek i ogon zassało do środka samolotu, bo się próżnia zrobiła przy uderzeniu. To jest najmocniejszy z rządowych budynków i jeszcze był remontowany i wzmacniany!!!! Dobrze, że pilot trafił w okno to się miał samolot gdzie poskładać...inaczej zamieniłby się w harmonijkę przy zderzeniu z taką ścianą....
jak nie ma samolotu ?! Przecież skrzydła się poskładały przy wejściu w budynek i ogon zassało do środka samolotu, bo się próżnia zrobiła przy uderzeniu. To jest najmocniejszy z rządowych budynków i jeszcze był remontowany i wzmacniany!!!! Dobrze, że pilot trafił w okno to się miał samolot gdzie poskładać...inaczej zamieniłby się w harmonijkę przy zderzeniu z taką ścianą....
hyhyhy Ty to tak na serio? przeciez nie trzeba byc inzynierem lotnictwa zeby domyslic sie, ze tego samolotu po prostu nie bylo
Dokładnie Dla mnie to sklejka w stylu Moore'a. Fajnie się ogląda, można sie pośmiać ze spiskowej teorii dziejów, ale wierzyć? - nieeee Jeszcze o ile zdjęcia z Pentagonu (w najlepszym przypadku) nie są jednoznaczne, to jeśli ktoś twierdzi że w WTC uderzył pocisk, Hercules, lekki odrzutowiec, albo nie-wiadomo-co-jeszcze... to ja robię znaczące kółko na czole i całość materiału ląduje na półce "nawiedzony maniak"
A czemu właściwie nie wierzyć. Może nie w całość, może deczko odfiltrować bo wiadomo iż całej prawdy tak łatwo się nie odgadnie i wkraść się mogą pewne nieścisłości. Całość historii opowiadanej przez rząd USA jakoś nie do końca chce trzymać się kupy a w połaczeniu z takimi ciekawostkami to juz wręcz smierdzi na kilometr.
Faktycznie ciekawe. Choć skłaniam się generalnie w kierunku poglądu Muflona, to jednak przyznam, że niektóre argumenty są poważne. Ot choćby sprawa z Osamą mańkutem, chorym na nerki i robiącym co tydzień dializę (potrzebował wedle opisu kilku sanitariuszy), który na wideo wygląda jakby się spasł 20 kg i robi niotatki prawą ręką i śmieje w najlepsze. O wyparowaniu samolotu nie wspominam nawet - Giertych i Macierewicz widać jeszcze mają sporo do nadrobienia względem amerykanów.
Ciekawe.
Komentarz