Wolny tranfer danych

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • trampek9
    Coś już napisał
    • 2005
    • 60

Wolny tranfer danych

Witam

Kilka tygodni temu podłączono u mnie internet. Niestety nie działa on
    prawidłowo. Problem polega na tym ze pliki sciągają sie z predkością 2-3 kb
    (łącze 512). Dzisiaj był u mnie serwisant po oględzinach podpieliśmy kabel do
    jego laptopa i tam wszystko działało prawidłowo a na moim kompie nie. Wymiana karty sieciowej na inną nic nie dała. Format dysku i przeinstalowanie XP także. Co ciekawe net w akademiku przed przeprowadzką działał wysmienicie. Problem o tyle istotny że niemożliwe jest przeglądanie jakichkolwiek zdjęć (ściąganie trwa wieki i na dodatek się wysypuje) jaki i wysyłanie większych plików też nie wchodzi w grę.

Ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązac problem? Byłbym bardzo wdzięczny

pozdrawiam Piotrek Wolak
    Piotrek Wolak "trampek"
    EOS 20D + BG-E2 + EOS 50E + BP-50 + 17-40 4,0 + 70-200 4,0 + 50 1,4 + 85 1,8 + 550EX
  • rysiaczek
    Uzależniony
    • 2005
    • 897

a jak net dziala w trybie awaryjnym z obsluga sieci? (trzymaj F8 przy starcie komputera, pozniej odpowiednia pozycja w menu)

EDIT: Jak rozumiem, ten transfer tyczy sie wszystkich stron... innych uslug rowniez?
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• Silent Planet
      Uzależniony
      • 2004
      • 832

Czy to popularna radiówka?
      is SILENCE
      "Enjoy the silence."
      ---
      Wróciłem...!
      analog & digital / black & white / calm & easy...

Komentarz

• Wiesiek_TGT
        Coś już napisał
        • 2005
        • 78

proste, stary numer

Zamieszczone przez Silent Planet
        Czy to popularna radiówka?
        To stary numer

Technik przychodzi z notebookiem, ma tam przeglądarkę WWW i spory cache zdefiniowany.
        Wywołuje tylko te strony , które oglądał wcześniej mają notebooka podpiętego do szybkiego netu.

Łacze jest do d. jeśłi to radiowe lub GSM to na 99%
        Pozdrawiam

Wiesiek
        www.tgt.pl/galeria_wieslaw_czerniawski

Komentarz

• Shadow
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1572

Zamieszczone przez trampek9
          Witam

Kilka tygodni temu podłączono u mnie internet. Niestety nie działa on
          prawidłowo. Problem polega na tym ze pliki sciągają sie z predkością 2-3 kb
          (łącze 512). Dzisiaj był u mnie serwisant po oględzinach podpieliśmy kabel do
          jego laptopa i tam wszystko działało prawidłowo a na moim kompie nie. Wymiana karty sieciowej na inną nic nie dała. Format dysku i przeinstalowanie XP także. Co ciekawe net w akademiku przed przeprowadzką działał wysmienicie. Problem o tyle istotny że niemożliwe jest przeglądanie jakichkolwiek zdjęć (ściąganie trwa wieki i na dodatek się wysypuje) jaki i wysyłanie większych plików też nie wchodzi w grę.

Ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązac problem? Byłbym bardzo wdzięczny

pozdrawiam Piotrek Wolak

Cudów nie ma. Spróbuj pożyczyć czy załatwić na próbę innego kompa i podepnij się do linii. Jeśli będzie dobrze to wina leży po stronie Twojego sprzętu, a jeśli będzie kulał to wezwij kolesia jeszcze raz. Masz neostradę, czy jakąś kablówkę osiedlową ?

Komentarz

• trampek9
            Coś już napisał
            • 2005
            • 60

Dzieki wszystkim za sugestię. Dzisiaj po pracy pogrzebałem trochę w ustawieniach karty sieciowej i wszystko jest ok. Pozdrawiam
            Piotrek Wolak "trampek"
            EOS 20D + BG-E2 + EOS 50E + BP-50 + 17-40 4,0 + 70-200 4,0 + 50 1,4 + 85 1,8 + 550EX

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez trampek9
              Dzisiaj po pracy pogrzebałem trochę w ustawieniach karty sieciowej i wszystko jest ok.
              A czemu od razu tak nie zrobiles?

Komentarz

Pracuję...