Parodie na weselach (i nie tylko) :D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zakk Wylde
    Początki nałogu
    • 2006
    • 349

Parodie na weselach (i nie tylko) :D

Witam....
    Temat ten został założony po to by każdy z was podzielił się z sytuacjami z życia wzięte (dokładnie chodzi mi o wesela), które są wielką pomyłką i parodią w jednym.

To może znaczne pierwszy:

Tydzień temu w sobotę robiłem zdjęcia na weselu. Zabawa trwała tylko jeden dzień i nie miałem czasu na nudy. Oczywiście pstrykałem zdjęcia tu i tam ale zawsze miałem uczucie, że ktoś z gości zwraca na mnie szczególną uwagę. Oczywiście nie myliłem się to jakiś facio z 3 rzędu w koszulę w kratę która jest już niemodna I tak do końca wesela gostek bacznie mnie obserwował. Nie wiem jak wy ale mnie to trochu krepowało. I tak pod koniec podchodzi do mnie on z jakaś fajną koleżanką i powiedział, że też interesuje się fotografią. Więc powiedziałem "masz tu aparat, zrób mi zdjęcie z koleżanką" oczywiście zapolowaliśmy jakoś i było git. Potem pogaduchy o tym i o tym. Z czego co słyszałem gostek znał się na tym o czym mówił. Oczywiście z góry było wiadome ze mam cyfrową lustrzankę. W pewnym momencie zadaje mi jedno strasznie głupie pytanie. "A pokaż mi jak wkładasz film "czyli klisze" do niego".

:-? Zamarłem. Z Goskiem gadam od Ok 30 minut o cyfrowych lustrzankach i widach ze cos wie na ten temat a ty nagle klops

No i teraz może wy się podzielicie własnymi "doświadczeniami" z wesela
    sprzęt | | |
  • KuchateK
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 4895

A gdzie fota z kolezanka?
    ...

Komentarz

• Zakk Wylde
      Początki nałogu
      • 2006
      • 349

Zdjęciez kolezanka tutaj http://img87.imageshack.us/img87/9080/cccwo5.jpg
      sprzęt | | |

Komentarz

• JSK
        Początki nałogu
        • 2006
        • 318

Zamieszczone przez Zakk Wylde
        "NIE MOŻNA WYŚWIETLIĆ STRONY"

Komentarz

• Zakk Wylde
          Początki nałogu
          • 2006
          • 349

U mnie działa
          Ale jau i innch tez nie działa to daje nowy link:
          sprzęt | | |

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

A czemu tylko na weselach?
            U mnie wczoraj wlasciwie standard - na lotnisku w Radomiu szczelalem 100-400 na maks wysunieciu (a wtedy to sie dluuuuga luufa robi) i jakis koles obok zaczal mnie dreczyc "a ilukrotnie toto przybliza?" , ja pana naprowadzam "znaczy ile ma zooma?" - przytaknal gorliwie... no to nie chcialem go zadreczac wykladem o ogniskowych i tylko podalem ze w porownaniu do standardowego, szerokiego widoku (przyjalem 35mm na fullframe) to ma prawie 20krotnego zooma (640mm na 20D). Pan byl chyba zadowolony z odpowiedzi i jeszcze tylko mnie i Broncobilly (tez mial 100-400 i stalismy obok) pomeczyl by pare fotek pokazac .
            Eh te kompaktowe wychowywanie konsumentow .

Komentarz

• birez
              Uzależniony
              • 2005
              • 609

Mieczak :P

Ja zawsze ide w zaparte i podaje max/min. Ciekawe sa reakcje ludzi dowiadujacych sie ze 70do200 ma tylko 2,8 krotny zoom

A i tak najgorsze sa proby zoomowania stalkami...

Komentarz

• pito
                Bywalec
                • 2005
                • 147

Zamieszczone przez birez
                A i tak najgorsze sa proby zoomowania stalkami...
                Znaczy krecenie pierscieniem ostrosci przy wlaczonym AF?
                boli, fakt

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez birez
                  Mieczak :P

Ja zawsze ide w zaparte i podaje max/min.
                  A to nie chcialo mi sie rozpisywac... bo podalem ze ma ogniskowe 100-400 czyli niby 'zoom 4x' , ale widzac mine pytajacego po takim stwierdzeniu ("taka lufa a tylko 4x" ? ) zaraz dodalem ze na "zoom" czyli przyblizenie to sie inaczej przeklada i zrobilem mu wyliczenie na bazie 35mm .

Komentarz

• MacGyver
                    Cenzor
                    • 2006
                    • 7043

Często noszę na wierzchu czarne 300D z nakręconym 55-200 lub też ustawiam sobie aparat na statywie, w miejscach nazwijmy to "turystycznie popularnych". Ilekroć widzę kogoś, kto z małpką w ręku rozgląda, się za kimś, kto mógłby zrobić jemu i towarzyszom pamiątkowe zdjęcie, mam jak w banku ze podejdzie właśnie do mnie, choćbym stał kilkanaście metrów dalej a po drodze stało mnóstwo innych ludzi
                    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• fotoania

Dzisiaj przyjechali do mnie przyszli państwo młodzi i zamawiają usługę wykonaną aparatem cyfrowym. Tylko i wyłącznie, "bo nie można się cofać". Na koniec pytają czy dostaną negatwy... (Pomyślałam, że owszem, w formacie .cr2 i przyjdą do mnie, że nie działa ;P)

Komentarz

• shaqi
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 448

Zamieszczone przez Zakk Wylde
                        Witam....
                        W pewnym momencie zadaje mi jedno strasznie głupie pytanie. "A pokaż mi jak wkładasz film "czyli klisze" do niego".

:-? Zamarłem. Z Goskiem gadam od Ok 30 minut o cyfrowych lustrzankach i widach ze cos wie na ten temat a ty nagle klops
                        mogles mu pokazac jak wkladasz CF`am
                        jestem ciekaw co by powiedzial
                        Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
                        Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
                        A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Komentarz

• mrek
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 331

Zamieszczone przez Vitez
                          A czemu tylko na weselach?
                          [ciach]
                          No wlasnie.
                          Wloczylem sie ostatnio po Karkonoszach i przyleglych miasteczkach i w jedym mialem przyjemnosc dostac w lape Smienę Symbol z prosba o zrobienie zdjec starszym paniom. Zeby to jeszcze byla stara Smiena M8, ktora kiedys mialem, to bym wiedzial gdzie sa pokretla. Ale to byla "nowsza" werjsa SYMBOL, gdzie ludzkie oznaczena zamienili na symbole. Ustawilem slonce za chumrka i.... nie znalazlem przyslony. Nie moglem dlugo poszukiwac, zeby nie stracic twarzy zawodowca .
                          Z gory wiec przepraszam Szanowne Panie za niedoswietlone zdjecia (bylo pochmurno). Nastepnym razem widzac Smiene uciekne gdzie pieprz rosnie.
                          Pozdrawiam
                          Marek
                          -----------
                          canon user

Komentarz

• muflon
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 6763

Zamieszczone przez mrek
                            Z gory wiec przepraszam Szanowne Panie za niedoswietlone zdjecia (bylo pochmurno). Nastepnym razem widzac Smiene uciekne gdzie pieprz rosnie.
                            Hehe, skąd ja to znam ;-) Mi kiedyś na statku w Paryżu, widząc dyndające na szyi body z 70-200IS, jeden pan wręczył jakiegoś starego, manualnego Canona, z ostrzeniem na klinie. Na jego twarzy malowało się bezgraniczne zaufanie do moich umiejętności Ciekawe jak bardzo się przeliczył :-P
                            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Bagnet007
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1344

Zamieszczone przez mrek
                              ...Ustawilem slonce za chumrka i.... nie znalazlem przyslony. Nie moglem dlugo poszukiwac, zeby nie stracic twarzy zawodowca .
                              Z tego co pamiętam to na spodzie obiektywu są liczby zamiast symboli ;-) Więc tak straszna to nie jest. Też ją miałem, do czasu gdy obiektyw z niej ewoluował do bagnetu EF Fajne makro (blisko 1:1).

Komentarz

Pracuję...