Obróbka zdjęć w Androidzie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bangi
    Moderator
    • 2010
    • 5499

Zamieszczone przez jan pawlak

A więc ?

To są 2 różne ale uzupełnjące się procesy.
    Bufor jest "kołowy" kilkusekundowy przy każdej matrycy i był wprowadzony już na początku tej technologii fotografi
    Technologia AI "dołaczyła" trochę później a zawartość buforów w znacznym stopniu zwiększa skuteczność AI

Które zdanie jest nieprawdziwe lub nie na temat ?

jp

PS
    Generatywna AI "dodając świat" do aktualnego zdjęcia opiera się o wiedzę z tysięcy przeanalizowanych zdjęć danego typu w necie
    A ewentualne dodatkowa zawarość (o tym świecie) w którymś z buforów przy robieniu konkretnego jest bardzo pomocna.
    I tyle
    A więc nie będę z Tobą dyskutował już na ten temat.
    Masz rację. AI jest jednym wielkim buforem.
    SAMOLOTY CB
    SAMOLOTY lotnictwo.net
    SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• jan pawlak
      Pełne uzależnienie
      • 2012
      • 4335

Zamieszczone przez Bangi

A więc nie będę z Tobą dyskutował już na ten temat.
      Masz rację. AI jest jednym wielkim buforem.
      To moja wina,
      Powinienem się wyrazać tak prosto by każdy mnie rozumiał ...... i nie posądzał mnie że myślę/uważam/pisałem..... AI jest jednym wielkim buforem

jp

puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
      Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
      http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
      public.fotki.com/janusz-pawlak/

Komentarz

• tomfoot
        Pełne uzależnienie
        • 2010
        • 2362

Zamieszczone przez jan pawlak

To moja wina,
        Powinienem się wyrazać tak prosto by każdy mnie rozumiał ...... i nie posądzał mnie że myślę/uważam/pisałem..... AI jest jednym wielkim buforem

jp

Byłbym jednak skłonny przyjąć opinię, że to Ty Janie kompletnie nie wiesz. o czym piszą pozostali...Reagujesz na wpisy i odpowiadasz na nie niczym bot (przy czym nie z tych najnowszych). Chyba masz w buforze zakodowane określone słowa kluczowe, a do nich przyporządkowane cytaty.

Komentarz

• jan pawlak
          Pełne uzależnienie
          • 2012
          • 4335

Zamieszczone przez tomfoot

Byłbym jednak skłonny przyjąć opinię, że to Ty Janie kompletnie nie wiesz. o czym piszą pozostali...Reagujesz na wpisy i odpowiadasz na nie niczym bot (przy czym nie z tych najnowszych). Chyba masz w buforze zakodowane określone słowa kluczowe, a do nich przyporządkowane cytaty.
          Ok, w pewnym sensie masz rację

Z jednej strony widać więc dobitnie że jest bez sensu na tym portaluj pisać o szczegółach technologii fotografii obliczeniowej. szczegółach powstawania zdjęcia w smartonach
          i np. o tym jak ta technologia dodatkowo wspomaga działania AI przy tworzeniu pliku wynikowego lub przy obróbce zdjęć.

Jednak z drugiej strony jest przykro gdy obserwuje się zamierający ruch na tym portalu

jp
          Ostatnio edytowany przez jan pawlak; 45158.
          puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
          Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
          http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
          public.fotki.com/janusz-pawlak/

Komentarz

Pracuję...