HDR, DRI tutorial
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Komentarz
-
Aberacje aberacjami ale wydaje mi sie ze w tym przypadku chyba nieco poruszyles aparat przy strzelaniu kolejnych naswietlen.
Usunac aberacje mozesz odrazu po wolaniu z RAW'a z Lightroomie lub innym "wolaczu". Standardowo opcja ta sie nazywa chromatic abberations i masz dwa suwaczki bodajze red/cyjan, green/blue o ile moja dobra acz krotka pamiec mnie nie zawodzi.
Mozna tez aberacje usuwac w fotoszopie ale to juz wymaga troche wiecej wysilku.D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne dupereleKomentarz
-
Tak na szybko...wiec nie dopieszczałem za bardzo.Generalnie zabawa na maskach
.
Poprawione
Tak na koniec chciałbym zauważyć,że takie zdjęcia wykonuje się ze statywu bo żadne z nich po nałożeniu na siebie nie pasuje
.
PozdroOstatnio edytowany przez Richie; 6228.Komentarz
-
To są moje pierwsze próby ze zdjęciami do HDR.Tak na szybko...wiec nie dopieszczałem za bardzo.Generalnie zabawa na maskach
.
Poprawione
Tak na koniec chciałbym zauważyć,że takie zdjęcia wykonuje się ze statywu bo żadne z nich po nałożeniu na siebie nie pasuje
.
Pozdro
Obiecuję, że następnym razem skorzystam ze statywu. Myslałem, że przy takich krótkich czasach wszystkie zdjęcia (nawet "z ręki") będą z takim samym kadrem. Dzięki za "poprawkę".
Jakbyś mi powiedział jeszcze w jakim programie to robiłeś i jak to byłbym zobowiązany.
Pozdrawiam,
WoodlandCzym staram się robić zdjęcia - szczegóły tutaj.Komentarz
-
-
-
otworzyć w PS zdjęcie nr 1
powielić warstwę
zastosować do górnej warstwy: odwrotność,tryb mieszania nakładka
może nie jest super efekt ale zawsze coś
Komentarz
-
W czasopiśmie "Fotografia & aparaty cyfrowe" nr 9/2007 jest artykuł na temat HDR.
Są opisane dwa programy do jego tworzenia:
- Photomatix
- PS CS3
Bardzo przydatny opis, szczególnie Photomatix-a, bo PS CS3 jest prostszy w użyciu.
Jeszcze bodajże w sobotę, widziałem to czasopismo w kiosku.Komentarz
-
-
Czy ten artykul jest tylko po angielsku na naturalscapes? Bo na obiektywnych nie moge otworzyc
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.Komentarz
-
Komentarz
-
gapa ze mnie, przeciez ten artykul juz od dawna mam w ulubionych
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.Komentarz

Komentarz