klocek jak klocek, ale...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mazeno
    Początki nałogu
    • 2014
    • 276

klocek jak klocek, ale...

o ponizszym klocku mowa.
    ...ale, cytuje:
    "Całkowity koszt inwestycji na chwilę obecną to 640 004 921 zł"
    "Utrzymanie MSN-u będzie kosztować miasto około 20 mln zł rocznie, ale nie jest to całkowity koszt"

za:
    Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie oficjalnie otworzyło swoje drzwi dla publiczności. Jego utrzymanie będzie kosztowne — pochłonie około 20 mln zł rocznie. Skąd miasto weźmie na to pieniądze?

a jesli idzie o sama architekture, no coz.
    gugenheim gehry'ego w bilbao ani fallingwater wrighta to to nie jest.
    KONSTYTUCJA RP Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane.
  • Leon007
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 2875

Odp: klocek jak klocek, ale...

Taki duży jesteś i jeszcze się nie nauczyłeś?
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Komentarz

• mazeno
      Początki nałogu
      • 2014
      • 276

no niby tak, ale...
      jakos nie moge sie przyzwyczaic.

to j#bni#.
      musi j#bn@c.
      KONSTYTUCJA RP Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane.

Komentarz

• Leon007
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 2875

Porównanie do kontenerów mi się podoba.

Jest w Gdańsku osiedle Osowa, powstałe jeszcze za Gierka, w najstarszej części zabudowane domami jednorodzinnymi w stylu kostka sześcienna - tak wtedy budowali. Często tamtędy jeżdżę, bo to droga z mojej wsi do Obwodnicy Trójmiasta i centrum Gdańska. Wielu właścicieli dobudowuje na tej kostce dodatkowe pięterko z dwuspadowym, czasem mansardowym dachem, żeby chociaż trochę uatrakcyjnić wygląd tego postgierkowskiego betonowego klocka. Niektórzy dodają jakąś kolorową elewację.
        A można by im pokazać Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Stolicy i wykrzyknąć: "Co robicie?! Skończcie z tym bezczeszczeniem awangardy! Wyprzedziliście epokę o jakieś pół wieku!"

Jaki kraj, taki Guggenheim.
        Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
        Ja
        Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
        Konfucjusz

Komentarz

Pracuję...