W jakim banku konto osobiste?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tlustyx
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1304

Odp: W jakim banku konto osobiste?

Wpływy na konto mam, z karty korzystam, zarówno nią płacę jak i wypłacam z bankomatów, ale jak pisałem na początku tylko część bankomatów jest darmowa pod warunkiem wypłaty co najmniej 100zł (poniżej opłata 1,3 zł) a z niektórych bankomatów wypłata kosztuje min. 7 zł lub więcej zależy od kwoty. Wpłacam kilka lub kilkanaście razy w miesiącu. Dodatkowo z darmowych wpłatomatów, których było wiele pozostaną tylko 2. Obydwa w miejscu, gdzie w dzień nie ma jak w pobliżu zaparkować samochodem, a w dodatku przynajmniej jeden z nich z którego niekiedy korzystałem jest często "chwilowo nieczynny"
    Co do porównywarki kont to @Zowa nic mi nie pomogłeś - nie ma tam wielu ważnych szczegółów i tak aby dowiedzieć się konkretów muszę dzwonić do danego banku.
    Dzwoniłem wczoraj do Millenium i wszystko było by dobrze gdyby nie to, że jest u mnie w mieście tylko 1 wpłatomat i to w jeszcze gorszym miejscu niż w mBanku inne są płatne, ale pani z infolinii nie potrafiła mi powiedzieć ile kosztuje wpłata, dlatego wolę zapytać tutaj, może ktoś akurat ma konto w jakimś konkretnym banku i wie co ile kosztuje itd.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Komentarz

• Tom77
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2875

Zamieszczone przez tlustyx
      Wpływy na konto mam, z karty korzystam, zarówno nią płacę jak i wypłacam z bankomatów, ale jak pisałem na początku tylko część bankomatów jest darmowa pod warunkiem wypłaty co najmniej 100zł (poniżej opłata 1,3 zł) a z niektórych bankomatów wypłata kosztuje min. 7 zł lub więcej zależy od kwoty. Wpłacam kilka lub kilkanaście razy w miesiącu. Dodatkowo z darmowych wpłatomatów, których było wiele pozostaną tylko 2. Obydwa w miejscu, gdzie w dzień nie ma jak w pobliżu zaparkować samochodem, a w dodatku przynajmniej jeden z nich z którego niekiedy korzystałem jest często "chwilowo nieczynny"
      Co do porównywarki kont to @Zowa nic mi nie pomogłeś - nie ma tam wielu ważnych szczegółów i tak aby dowiedzieć się konkretów muszę dzwonić do danego banku.
      Dzwoniłem wczoraj do Millenium i wszystko było by dobrze gdyby nie to, że jest u mnie w mieście tylko 1 wpłatomat i to w jeszcze gorszym miejscu niż w mBanku inne są płatne, ale pani z infolinii nie potrafiła mi powiedzieć ile kosztuje wpłata, dlatego wolę zapytać tutaj, może ktoś akurat ma konto w jakimś konkretnym banku i wie co ile kosztuje itd.
      No to od tego zacznij - co masz obok siebie. Ja używam mbanku do codziennych płatności, przelewów. Ing używam jako wpłatomatu - mam go pod ręką. Mam tez Tmobile - każde ma coś do zaoferowania

Komentarz

• jaś
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 2601

Zamieszczone przez rafels3
        Być może tak jest, że "trzeba" używać karty, by było za darmo. Ale w końcu po to się ją ma, nieprawdaż?
        ja staram sie nie zapelniac bazy banku informacjami co kiedy i za ile kupuje, karty uzywam jak kupuje kanapke bo taką informacją jestem gotów sie podzielic z bankiem - lubie te z salami lub suszonymi pomidorami
        Jestem szumofobem
        S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
        Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• Tom77
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 2875

Zamieszczone przez jaś
          ja staram sie nie zapelniac bazy banku informacjami co kiedy i za ile kupuje, karty uzywam jak kupuje kanapke bo taką informacją jestem gotów sie podzielic z bankiem - lubie te z salami lub suszonymi pomidorami
          nic z twojej wypowiedzi nie zrozumiałem

Komentarz

• Merde
            Grzeczny i układny podpis
            • 2008
            • 7756

Być może tak jest, że "trzeba" używać karty, by było za darmo. Ale w końcu po to się ją ma, nieprawdaż?
            Nie. Ja np. kartę mam po to, żeby wyjąć kasę z bankomatu w razie potrzeby.
            I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• rafels3
              Początki nałogu
              • 2008
              • 454

jasiu, na paranoję nic Ci nie poradzę...

Komentarz

• Tom77
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2875

Zamieszczone przez Merde
                Nie. Ja np. kartę mam po to, żeby wyjąć kasę z bankomatu w razie potrzeby.
                ... okazjonalnej potrzeby

Komentarz

• Merde
                  • 2008
                  • 7756

Żyjemy w ciekawych czasach. Coraz częściej okazuje się, paranoicy i piewcy spiskowych teorii jednak maja rację.
                  Ostatnio edytowany przez Merde; 14420.

Komentarz

• 7four
                    Uzależniony
                    • 2009
                    • 850

Jaka paranoja ? Wszyscy tu wiemy (ci w miarę aktywni)na co jasiu wydaje kasę.
                    A czy to jest prawda, nieprawda, półprawda, to już "inna teoria spiskowa".

Komentarz

• atos
                      Dopiero zaczyna
                      • 2015
                      • 17

Konta wcześniej - tzn przed wprowadzeniem podatku bankowego były sporo tańsze. Później banki zaczeły przerzucać obciążenia podatkowe na klientów, trochę sie nie dziwię.
                      Jeżeli chodzi o aktualną sytuację, to wygląda tak jak tutaj: Konta Bankowe dla Firm, Tanie konto dla Firmy - Porównanie, Opinie
                      Jedyne darmowe, takie typowo darmowe konto które się ostało, to Nest Bank. Pytanie tylko jak długo?

Komentarz

• Tom77
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2875

Zamieszczone przez atos
                        Konta wcześniej - tzn przed wprowadzeniem podatku bankowego były sporo tańsze. Później banki zaczeły przerzucać obciążenia podatkowe na klientów, trochę sie nie dziwię.
                        Jeżeli chodzi o aktualną sytuację, to wygląda tak jak tutaj: Konta Bankowe dla Firm, Tanie konto dla Firmy - Porównanie, Opinie
                        Jedyne darmowe, takie typowo darmowe konto które się ostało, to Nest Bank. Pytanie tylko jak długo?
                        Kont darmowych jest sporo, trzeba sie jedynie swoim stylem zycia i upodobaniami pod nie dopasować

Komentarz

• Merde
                          • 2008
                          • 7756

Zamieszczone przez Tom77
                          Kont darmowych jest sporo, trzeba sie jedynie swoim stylem zycia i upodobaniami pod nie dopasować
                          To po przecinku należy traktować właśnie jako koszt takiego konta.

Komentarz

• Tringa
                            Coś już napisał
                            • 2016
                            • 81

Ja mam w Credit Agricole i sobie chwalę. Wszystko za darmo: konto, karta, wypłaty ze wszystkich bankomatów na świecie.
                            "Uczeni wyliczyli, że jest tylko jedna szansa na bilion, by zaistniało coś tak całkowicie absurdalnego. Jednak magowie obliczyli, że szanse jedna na bilion sprawdzają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć."
                            Terry Pratchett – Mort

Komentarz

• Tom77
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2875

Zamieszczone przez Merde
                              To po przecinku należy traktować właśnie jako koszt takiego konta.
                              Reasumując: w życiu nie ma nic za darmo

Komentarz

• ezzo
                                • 2016
                                • 12

A słyszeliście o tym prawie, w którym UE wymusiła na bankach, aby te przynajmniej jedno konto bankowe oferowały za darmo dla swoich klientów. Tutaj np o tym piszą: https://bezprawnik.pl/darmowe-konto-2018/

Nowe prawo ma pojawić się z początkiem sierpnia 2018 roku. Z tego co czytam, to darmowe konta bedą dotyczyły indywidualnych. Konta dla firm nadal pewnie będą płatne, chociaż nie we wszystkich bankach tak jest. Np Nest Bank ma konta bankowe dla firm za free: https://www.nestbank.pl/biznes/konta.html

Komentarz

Pracuję...