Co do grania
Zwiń
X
-
-
Odp: Co do grania
To Bach czy klasyka jest mało wymagająca?
Ps. Do testów audio sporo osób jednak używa Yello
Komentarz
-
... oraz "Kind of Blue" Davisa
--- Kolejny post ---
chodziło mi o to, że podczas słuchania np. Bacha, zwracam uwagę tylko na muzykę, refleksje na temat jakości dźwięku pojawiają się dużo później
ale wiem, każdy ma inaczejKomentarz
-
Mam nadzieję, że ten post to troll...
Co do sprzętu, warto samemu coś poskładać, kolumny i DAC mam DIY, wzmacniaczy pełno narobiłem, ale usłyszenie różnicy we wzmacniaczach i DACach jest dużo trudniejsze niż w kolumnach (najgorsza jest autosugestia), więc na razie gram na gotowym...
A w przypadku wzmacniacza, mniejszym kosztem od budowy nowego jest kupienie jakiegoś zabytku, wiem, bo mam kilka.Ostatnio edytowany przez asdf; 52773.T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.Komentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Zaciekawilo mnie to stwierdzenie. Możesz to jakoś rozwinąć? W Bachu czy klasyce zwracasz uwagę na muzykę,a w Pink Floydach na jakość?Komentarz
-
przy takim stopniu skomplikowania muzyki jak u Bacha (polifonia, harmonia, interpretacja) muszę słuchać czynnie (tak mam), jakość nagrania mniej mnie interesuje, Floydzi (cóż za porównanie w ogóle?) to muzyczny lajt, miłe granie, gdzie dobre brzmienie jest jednym z głównych elementów całego utworu.Komentarz
-
W sensie te:
Słuchawki Creative AURVANA LIVE (51EF0060AA001) jest dostępny w Morele.net! Szukasz tego produktu? Sprawdź - najczęściej to właśnie Morele.net ma najniższą cenę w Polsce.
a nie te:
Słuchawki Creative Aurvana Live 2 (51EF0660AA001) jest dostępny w Morele.net! Szukasz tego produktu? Sprawdź - najczęściej to właśnie Morele.net ma najniższą cenę w Polsce.
?
Używki nie wchodzą w grę, czułbym się tak jak w cudzych majtkach... :-)I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
W sensie te:
Słuchawki Creative AURVANA LIVE (51EF0060AA001) jest dostępny w Morele.net! Szukasz tego produktu? Sprawdź - najczęściej to właśnie Morele.net ma najniższą cenę w Polsce.
a nie te:
Słuchawki Creative Aurvana Live 2 (51EF0660AA001) jest dostępny w Morele.net! Szukasz tego produktu? Sprawdź - najczęściej to właśnie Morele.net ma najniższą cenę w Polsce.
?
Używki nie wchodzą w grę, czułbym się tak jak w cudzych majtkach... :-)
1 wersja ma 2 wersje. Stara, lepsza jakościowo, potem chodziły słuchy o zmianie przetworników i kiepskiej kontroli jakości, teraz zależy jak trafisz, albo bedzie dobrze albo nie. Natomiast Cali 2 to inna konstrukcja jakością podobne do Cali 1, pierwszej wersji, tyle że droższeKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz