Przetestuj swój komputer!
Zwiń
X
-
-
Komentarz
-
Gdyby procedura się zmieniła, jaki byłby sens porównywania wyników? Procedura oczywiście nie mogła się zmienić.
Nalezy jednak zwrócić uwagę, że przyspieszenie częściowo zawdzięczamy hardware-owi a częściowo przyspieszeniu samego Photoshopa w jego nowych odsłonach.
Dobrym przykładem jest post marcin_s18, który pokazuje, że zmiana software ma duży wpływ na wydajność (zwiększona ilość RAMu akurat miała w tym wypadku drugorzędne znacznie w mojej ocenie).
Z drugiej strony, nowy wydania PS mają zwykle większe wymagania na starcie, a na pewno nie mniejsze, o tym też trzeba pamiętać.Komentarz
-
No racja, że procedura nie mogła się zmienić bo nie było by z czym porównywać, ale czy metodą rozmycia pozostał "obrót" czy może "powiększenie"
Bo jak ostatni raz tutaj zaglądałem, pewnie było to w połowie tego wątku toczyła się dyskusja nad wyborem metody stąd tez było moje pytanie.
PozdrawiamKomentarz
-
12,5 sekundy
PS CS3 + Vista Ultimate SP2 + Phenom II X2 3.00 GHz + 4 GB najtanszego RAMu od GOODRAM w 2 kosciach.Komentarz
-
-
-
Viśta 64, PS CS4, no swap.
PC, Asus p5qe, Ram 4x2GB DDR2, CPU Intel Q9300 (core2quad).
[email protected] (nominal), RAM@2x400MHz(nominal) ~ 6.8s
[email protected] (overclocked, VCore=1.4V), RAM@2x470MHz) ~ 4.6s
Za kilka dni zrobię test na win7 - lezy kupiony ale nie ma czasu zainstalować ;-)
Jak ktoś ma quada i zamierza koniecznie upgradować do i5-i7 to warto przetestować podkręcenie procka - u mnie już tydzień chodzi podkręcony bez zwisu systemu, a podkręcony jest tyle, co legendarne Celeronki 300MHz
5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek TolińskiKomentarz
-
Ameryki nie odkrywasz... u mnie Q9650 już prawie rok chodzi podkręcony z 3.0 na 4.15 bez zwieszeń itp a temperatury ok 55 stopni w stresie.
Ale to nie forum o overclockingu, więc prosze nie sprowadzać tematu na tą ścieżkę.Komentarz
-
Oświeć mnie zatem proszę, o czym jest ten wątek, bo święcie przekonany byłem, że właśnie o szybkości pracy procesorów...
ehh Vitez.. napisałem pierwszy post od pół roku, nietyczący się plenerów krakowskich i już odechciałeś mi się pisania czegokolwiek.5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek TolińskiKomentarz
-
Sony Vaio Core 2 Duo T6600 / 4GB / ATI 4570 / WIN 7 - 12,32 sekCanon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW
| ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...Komentarz
-
Wątek jest o przetestowaniu prędkości całego zestawu komputerowego (hardware+software) pod względem wykonywania jednej konkretnej funkcji w Photoshopie. Nie o podkręcaniu procesorów.
To żaden argument do uzasadniania tworzonego offtopa.ehh Vitez.. napisałem pierwszy post od pół roku, nietyczący się plenerów krakowskich i już odechciałeś mi się pisania czegokolwiek.Komentarz
-
Sam w tym wątku piszesz o podkręcaniu, z detalicznymi instrukcjami, więc proszę nie bądź HIPOKRYTĄ! Zalatuje mi to Orwellem i 'równiejszymi'....Asus ROG Commando
C2D E8400 3.0 GHz @ 4.06GHz
8GB OCZ Reaper HPC 1066 CL5 @ 890 CL 5-5-5-15
WD Raptor 74GB
GF GTX280 Asus TOP
Vista Ultimate 64bit, PS CS4 64bit
WYNIK - 7.8sek
Powtarzalny, ze stopera.
System ostatnio czyszczony w październiku... swap wyłączony, w tle wszystko działa (Norton Internet Security 2009, GG, Everest Ultimate, Nokia PC Suite, Pasek boczny windy, SB X-Fi panel, Roccat Kone panel - tyle mam na tacce).
Z tym prockiem i pamięciami możesz śmiało kręcić do ok 4.1 GHz nawet na boxowym coolerze
.
Jak zostawiasz pamięci i procka na auto w biosie to często mają gorsze timingi niż fabryczne (np CL6) co przy 8GB (zapewne 4 kości po 2GB) może się kumulować w opóźnienie.
Czepiasz się, żeby się tylko po to żeby się przyczepić, tworząc w ten sposób dyskusję i off-topa...5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek TolińskiKomentarz
-
może coś dla Lr?Komentarz
-
Był gdzieś test. który polegał na importowaniu raw i exportowaniu jpg z raw, z tym że to raczej testuje bardziej cały system razem z dyskiem, aniżeli samą wydajność obliczeniową, jak test z motylkiem...5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek TolińskiKomentarz
Komentarz