Przetestuj swój komputer!
Zwiń
X
-
-
Raczej szukać płyty wieloprocesorowej i dwa wstawić. W tym teście najwyraźniej wydajność procka jest decydująca. 12 rdzeni - wow... a rachunki za prąd jakie! Te cholerne procki mają pobór mocy po 100W
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
Hm, ale zwróć uwagę, że Coronado mając 2x mniej rdzeni, a każdy z nich taktowany o 1/3 wolniej od Twojego wynalazku wykręcił czas tylko ~1.8x dłuższy od Twojego
Dać mu dobre pamięci, puścić na 4GHz, zejdzie do 3s
Gdybym miał "fizyczną" Vistę to sam bym chętnie spróbował.
Komentarz
-
Moja galeria: MyLightscapes.com
Chcesz na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.
Komentarz
-
Wynik imponujący
Ale problemem nie jest obróbka jednej fotografii tylko całej serii z sesji zdjęciowej. Wtedy wąskim gardłem są dyski. I tu jest problem dyski są jakie są. Lekką nadzieją jest raczkujące SSD lub coś takiegoKomentarz
-
-
W pracy spotkałem się już z maszynami 4 x Xeon 3.2GHz (16 rdzeni) + 16GB ramu Ciekawe czy zrobiłby to samo w 1.25 sekPłyta: Intel D5400XS
Procesory: 2 x Xeon (łącznie 8 rdzeni) podkręcone na 3.59 GHz
RAM: 16GB
Dyski: 1Tb - 4 x 500Gb na RAID 10
Karta graficzna: NVidia 9600
Vista Ultimate 64 bit
PS CS4
Czas: 2.5 sek - z "normalnym" obciążeniem w tle.
Sprawdzane 10 razy.
Komputer nie mój
Niesety serwery również nie moje więc nie moge instalować PS CS4 do testów. Servery te pracują zazwyczaj na win 2003 server x64 lub win 2008 server x64.
No i dyski maja zazwyczaj cos ala 2x320 GB w RAID
Tylko cena takiego sprzętu odstraszy każdego fotografa raczej
EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta
Komentarz
-
To "uruchamianie Office w 0.8s" tak naprawdę nie bierze się z tych "2GB/s" - czyli przepustowości, ale z latencji, którą z definicji dyski SSD mają nieporównywanie mniejszą niż jakiekolwiek "zwykłe". I dlatego są takie fajne
Gdyby zamiast 2GB/s było 200MB/s, to ten Office uruchamiałby się tak samo szybko.
BTW, to mi przypomina jak ostatnio kolega w pracy konfigurował nową zabawkę, z 24 (albo 48, nie pamiętam) dyskami SAS - zwykłe, nie SSD. Zapuścił jakieś tam mirrorowanie, pokazuje: "o, zobacz 200MB/s leci!" - "hmm, tyle to ja na domowym raidzie miałem" - "a czekaj... jest ustawiony limit w jądrze... zobacz teraz - 900MB/s"
Ech, żebym ja mógł instalować PS na wszystkim co mam w pracy ;-) Ostatnio przychodzą 24-rdzeniowce (4x X7460)...Komentarz
-
łyta główna: Gigabyte GA-P35-DS4 Procesor: Intel Core2 Duo E4300 1.80 GHz BOX @3,00 Ghz vcore default Pamięcć RAM
DR2 2x1024MB PC-800 OCZ Platinum Rev2 CL4 4-4-15 @ 833 4-4-4-12 Zasilacz: Bequiet Straight Power E5-450W | Dysk twardy: Seagate 250 GB 120 WD| Karta graficzna: GeForce 8600 GT Asus 256MB HDTV & DVI-HDMI adapter PCI-E Karta Dzwiękowa: Creative Sound Blaster X-Fi mX Xtreme Gamer-Fatality Pro i mam na viscie 64 bit i PS CS3 10,33 sec.
Komentarz
-
marudzicie, marudzicie, to odpalilem test z postu #1
wynik 12s
C2D E6600 (2,4GHz)
P5W DH Deluxe
Patrioty ELK 4x1GB @800MHz timingami 4-4-4-12 i napieciu 2.2V (inaczej system sie wiesza)
2x500GB Seagate serii Nearline w RAID0
system - W2K SP4 PL - nieco pociety przeze mnie
a PSuja to jakas wersja portable CS4 na szybko zassana z netu
A co do szybkich dyskow:
...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
Komentarz
-
Problem w tym że muszą te urządzenia upowszechnić sięA co do szybkich dyskow:Komentarz
-
Ano
A wczeniej producenci zmniejszyc proces produkcji, coby mniej sie to to grzalo, mniej pradu potrzebowalo, wyzsza uzyskali wydajnosc z wafli Si, albo wogole przeszli na inny material (nanorurki weglowe?)
...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
Komentarz
-
-
Dzis złożony nowy komp
C2quad 2,33
4gb ddr2 1333
2x 250gb RAID
Nvidia 9800gtx CUDA(ps4 obsluguje cuda)
win xp x64
Photoshop cs4 x64 (obsluguje cuda od nvidii)
5,30 sek
dla porownania stary komp p4 3,2 HT, 2 gb ram800, bez raid i karta bez cuda, cs3 to 36 sek5d mk2,20d, 24-70 f2,8Komentarz
-
Tu zaszło kiedyś pewne nieporozumienie i widzę że i Ty padłeś tego ofiarą.
Jest na odwrót - to CS4 korzysta z hardware'owego wsparcia karty graficznej przy niektórych algorytmach. Nie musi to być Nvidia z technologią CUDA czy PhysiX. CS4 korzysta z akceleracji z kart dedykowanych, czyli te zintegrowane z płytą główną się nie łapią, ale mogą to być i Nvidie i Radeony.Komentarz
Komentarz