Zamieszczone przez Amber
Przetestuj swój komputer!
Zwiń
X
-
To ja mam coś strasznie komp chyba zamulony, niby podobny config, a znacznie gorsze wyniki (z tym, że ja mam Pentium D 820 2.8 GHZ).DSLRs & lenses -
Komentarz
-
Dobijający test. Przypomina o tym że wszystko jest już do wymiany :-(
84sek
AMD Sempron 2500+
Gigabyte Radeon 9550
2x256MB RAM Twinmos+Kingston
Jutro sprawdzę ile będzie po podkręceniu, teraz było na ust. fabrycznych.
EDIT:
73sek przy
Sempron 2500+ 1740@2006MHz
Radeon 9550 250/392@413/528
I jedziemy dalej
Jak nie będzie następnej edycji to będzie oznaczać że następny post będzie pisany z kafejki internetowej 
EDIT2:No i płyta gł. odmówiła współpracy, ale naszczęście reset BIOSa pomógł. Dość już takich zabaw
Ostatnio edytowany przez Bagnet007; 6605.
Komentarz
-
51 sek.
P4 2,8GHz
512Mb RAM (mało !)
ale test był na PS CS nie 2 więc pewnie nie miarodajny.5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
No, narazie używam komputera jedynie do CB i oglądania zdjęć ;-) Podkręcałem teraz tylko dla satysfakcji. Zmnieniłem FSB z 166 do 201MHz i napięcia CPU z 1,6 do 1,675V a chłodzeniem zajął się wentylator pokojowy
EDIT: płyta to EPOX 8RDA3i
Komentarz
-
IBM Lenovo T43p
Pentium M 2.0 GHz
1 GB
No nie - 1'12", nie chce być inaczej, ale na PS Elements 4.0
Nie zamienię notebooka na blaszaka
Komentarz
-
W koncu zdecydowalem sie na ten test, ale z ciekawosci odpalilem Paint Shop Pro 9.... i tu niespodzianka. Radial blur, wszystkie ustawienia jak dla PSa, i wynik - ok. 1 sekundy (nie potrafie dokladnie zmiuerzyc).
Ciekawe, czy obrazek wynikowy dla obu programów jest taki sam. Jeżeli tak - mogłoby to sugerować pewną tendencję firmy Adobe do komplikoania algorytmów, co z kolei tłumaczyłoby zadziwiającą szybkość pracy Lightrooma...Tako rzecze Watson.
/// //Galeria przejściowaKomentarz
-
podobnie jest na gimpie tez kolo 1sek ;-)
ale tutaj wazne jest zeby przetestowac ta konkretna procedure tak zeby wyniki byly porownywalne - nie chodzi tu o otrzymanie podobnego obrazka czy tez testu predkosci PS'a - chodzi o to z jaka predkascia komp pokona ten algorytm ... wiec testy na innych programach nie nadaja sie do porownania w tym tescieKomentarz
-
Ależ rozumiem, rozumiem.
Widzialem wczesniejsze rozwazania nt. Gimpa, ja dorzucilem 2 grosze o PSP.Tako rzecze Watson.
-
-
No dobra - przyznam się.
Ostatni raz PS gościł u mnie na dysku w 1995, była to bodajże wersja 3.0.
Jak tylko znajde CD z softem do mego Eosa (o ile dobrze kojarze, jest tam Elements 4) - zainstaluje i przeprowadze testa.Tako rzecze Watson.
-
-
Jac, cos Ty kupil? Laptopa dla ksiegowych z klawiatura numeryczna?
Biorac pod uwage, ze G5 jest konstrukcja z 2003 roku to faktycznie sukces
Komentarz
Komentarz