Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Przebrnąłem... teraz wiem czego na pewno nie kupię.
A już wcześniej postanowiłem że nie kupię nic co reklamuje wojewódzki i mucha. Celowo małymi literkami.
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
korzysta ktoś z Was z oferty nju ??? głównie chodzi mi o ofertę za 39 zeta (wszystko w kraju bez limitu + 2GB neta), jakiś opinie, spostrzeżenia ??? .....
Patrzę najlepszą ofertę dla osób mało dzwoniących a sporo korzystających z internetu ma Orange Free na kartę:
za 50 zł (można za darmo przedłużać ważność) mamy ponad 16GB i 50zł na rozmowy po 29gr.
korzysta ktoś z Was z oferty nju ??? głównie chodzi mi o ofertę za 39 zeta (wszystko w kraju bez limitu + 2GB neta), jakiś opinie, spostrzeżenia ??? .....
Mam jedną kartę NJU. Dożywotnia ważność, dożywotnio środki na koncie. I mam ustawione 99gr. na komórki. Aktywacja 6zł na 2 miesiące i do komórek przez cały dzień piłujesz za 99gr. Nie dzwonisz - nie wydajesz kasy.
„Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
Mam od stycznia do komórkowych za 19.Zasięg jak w Orange, jakość rozmów dobra .Jak mówi Pazura "ograniczenia i limity nie interesują mnie"( od 9 do 19 zł miesięcznie ).
Niestety z internetu nie korzystam.
Mam NJU, dziewczyna korzysta z oferty za 39zł, ja z 19zł na komorki (moj telefon nie obsluguje internetow) i nie narzekam. Support dziala sprawnie, sieć jest na tyle stabilna na ile jest Orange, nie mecza zadnymi smsami promocyjnymi, czy telefonami z ofertami (Po przejściu z Orange i T-mobile to naprawde duza ulga). Kwestia co chcesz wiedziec. Osobiscie polecam.
głównie chodzi mi o zasięg neta w lesie (lubie np zapuszczać się głęboko w las i nawigować przy pomocy google maps) ale też pytanie czy nju nie stosuje jakiś perfidnych sztuczek jak np t mobile i nie uaktywnia jakiś płatnych usług których jak nie wyłączysz to zabulisz. Teraz mam taryfę w play za prawie 37 zeta wszystkie rozmowy w kraju bez limitu + nielimitowany lte przez pół roku + 0,5 gb neta. Lte nie potrzebuje bo w domu mam wifi a w terenie lte od playa ma słaby zasieg (nie pokrywa nawet głównych tras). W nju za 2 złote więcej (39) mam w kwesti rozmów praktycznie to samo + 2 GB neta zamiast 0,5 w playu. Ktoś mi zasugerował aby przed końcem umowy złożyć jej wypowiedzenie i wtedy można pertraktować lepsze warunki ale nie sądzę aby w tej samej cenie dali mi 1.5 GB neta więcej .....
Nie wiem jaki zasięg neta, ale w domku na działce w lesie, plus był w środku, a żeby rozmawiać z nju, wychodziłem na zewnatrz, albo stawałem przy oknie.
Oczywiście nic ci to nie pomoże, nawet jak napisze, że to okolice Lejna.
Zanim przeniosłem numer z plusa, to podpisałem umowę z nju, potem ją wypowiedziałem i miałem dwa miesiace na testy.
Pod wpływem tego wątku przeszedłem jakiś czas temu do Virgin przenosząc numer z Orange free na kartę. Taryfa 29zł brutto miesięcznie z nielimitowanymi rozmowami i sms'ami oraz 2 GB internetu (choć od początku - dwa miesiące - dostaje 4Gb miesięcznie).
U mnie z zasięgiem Play jest słabo więc działam na sztywno po T-mobile i tutaj nie mam z tym problemu. Przy moim korzystaniu z internetu poza domem (gdzie mam wifi) te 2 GB są w zupełności wystarczające - z moich obserwacji wynika że zużywam średnio 500 Mb.
Miałem trochę mieszane uczucia porzucając Orange na rzecz Virgin, ale uważam że była to słuszna decyzja. Do zmiany operatora przekonały mnie moje wcześniejsze wydatki na telefon w Orange na kartę. W zasadzie nigdzie nie dzwoniłem, a okazywało się wydawałem średnio miesięcznie trochę ponad 30zł na doładowania. Teraz po zmianie mój "komfort psychiczny" jest zupełnie inny bo dzwonie ile chcę, nawet za jakimiś drobnostkami, na które wcześniej uważałem. Na razie dobry support, aplikacja pokazująca aktualny stan konta i aktywne usługi, itp.
Na razie jestem świeży u nowego operatora - czas pokaże jak sytuacja się rozwinie na razie jestem na "tak".
Orientuje się ktoś w ofertach na kartę? Nie żadnych abonamentowych, odnawianych co miesiąc. Obecnie jestem w Play Fresh i całkiem sobie chwalę (darmowe minuty i SMS-y przez miesiąc po doładowaniu za 30 zł, każde doładowanie przedłuża ważność konta o rok). Nie podoba mi się tylko, że chcąc otrzymać nanosim, musiałem zarejestrować kartę. Stąd myśl, aby wykupić nowy starter w innej sieci, bo nowa oferta Play na kartę nie jest już tak atrakcyjna jak stary Fresh.
SMS-y są tak samo drogie/tanie, minuta tańsza, ale jest jedno ale. W Play mam prawie całą rodzinę i większość znajomych. Po doładowaniu za 30 zł rozmawiam przez miesiąc za darmo z Play i stacjonarnymi. Z jakich nadajników korzysta ten nju?
Komentarz