Telewizyjny zawrót głowy

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • darekPolsztyn
    Coś już napisał
    • 2008
    • 59

Telewizyjny zawrót głowy

Witajcie,

stoję przed wyborem TV jak pewnie, kiedyś lub obecnie, wielu z Was. Szukam czegoś rozsądnego, 42" za ok 2000zł. Wolę się trzymać tej kwoty, choć wiem (zresztą tak samo jak w foto), że jak się dołoży z 200-300zł to można mieć coś lepszego. Ale tutaj raczej nie ma takiej opcji. Szybciej wybrałbym coś budżetowego niż jeszcze dokładał.
    Na czym mi zależy? Chyba łatwiej będzie zacząć od tego co dla mnie jest nieistotne. Zdecydowanie 3D. Nie lubię, nie chcę, nie potrzebuję. Oczywiście jak będzie miał to niech ma, ale nie zwracam na to uwagi. Ważne żeby była odpowiednia ilość wejść HDMI, USB. Oczywiście Wi-Fi. No ale przede wszystkim jakość obrazu.
    Do tej pory uważałem, że jak telewizor to Sony. Dobrze kojarzona marka, klasa sama w sobie. Coś jak Canon w fotografii I moją uwagę przykuł ten model Telewizor 3D Sony KDL-42W705 - Ceny i opinie na Ceneo.pl Ale oczywiście im więcej się czyta, tym większy ma się mętlik w głowie. Ze względów budżetowych zacząłem jednak szperać w tańszych markach i zwróciłem uwagę na model LG, który jak widzę cieszy się dużą popularnością i dobrą oceną Telewizor 3D LG 42LB650V - Ceny i opinie na Ceneo.pl
    Jest między nimi 400zł różnicy, kwestia tylko jakości...
    Czy jest ktoś wśród forumowiczów, kto mógłby coś mądrego podpowiedzieć? Z góry dzięki!
  • becekpl
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 4318

Odp: Telewizyjny zawrót głowy

jeśli o czymś czytasz i to coś ma pozytywne opinie to czego jeszcze oczekujesz?
    mialem przez lata lg i bylo ok
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• darekPolsztyn
      Coś już napisał
      • 2008
      • 59

Dlatego, że z opiniami czytanymi w necie różnie bywa. Ok, są ważne i prawie od nich się zaczyna. Ale uważam, że trzeba mieć swój filtr. Poza tym, wiem że część z nich jest "kupowana". Płaci się ludziom za pisanie opinii na forach, porównywarkach itd.
      Ok, ale mówisz, że Twoje doświadczenia z LG są pozytywne. Czy teraz jakbyś kupował, też wybrałbyś LG?

Komentarz

• namoamo
        Uzależniony
        • 2009
        • 928

Jakość obrazu najlepiej sprawdzić samemu, w sklepie.
        Ja podobnie, miałem dobre skojarzenia z Sony. W 2009 roku kupiłem takowy (32w5500) mimo że sprzedawca w MM zalecał Szajsunga. TV działa bezbłędnie do dziś i kolejny raczej tez będzie od Sony. BTW myślałem że technologia zmieniła się na plus, Teść kupił 32cale fhd led za 1000pln i jego obraz nie ma najmniejszego podejścia.
        Flickr

Komentarz

• cobalt
          Pełne uzależnienie
          • 2012
          • 1513

Nie wiem co teraz w trawie TV piszczy. Ale mam Soniaka 40" od 5 lat i działa OK. System dźwięku jest dobry i właśnie dlatego polecił mi go znajomy sprzedawca.
          Kolega kupił LG 42" z 3D i widzę, ze jest średnio zadowolony. Byłem u niego i oglądałem obraz z TV-kablowej (nie w 3D) i niestety odnosiłem jakieś dziwne wrażenie, ze obraz jakby się "przycinał".
          Chyba najlepiej o TV pytać speców na forum Elektroda. Gdybym teraz kupował, to od tego bym zaczynał rozkminkę w sieci .
          C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
          www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• becekpl
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 4318

Zamieszczone przez darekPolsztyn
            Dlatego, że z opiniami czytanymi w necie różnie bywa. Ok, są ważne i prawie od nich się zaczyna. Ale uważam, że trzeba mieć swój filtr. Poza tym, wiem że część z nich jest "kupowana". Płaci się ludziom za pisanie opinii na forach, porównywarkach itd.
            Ok, ale mówisz, że Twoje doświadczenia z LG są pozytywne. Czy teraz jakbyś kupował, też wybrałbyś LG?
            nie ,kupilem plazme panasonica
            ale gdybym mial teraz kupowac to pewnie szajs albo lg
            to wszystko jest to samo

Komentarz

• Leon007
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 2875

Jakieś 2 lata temu kupowaliśmy z bratem prawie identyczne telewizory - ja Sony, a brat LG. Specyfikacja była w zasadzie tak sama, a LG kilkaset zł tańszy. Kupiłem Sony tylko dlatego, że już miałem wzmacniacz i odtwarzacz tej firmy. Po tym okresie jakościowo oba bez zarzutu, ale...
              LG jest jakiś przyjaźniejszy w użytkowaniu sieciowo-internetowym: funkcje jakby mniej obcięte (na przykład przeglądarko-wyszukiwarka youtube w sony to jakaś porażka), lepiej obsługuje filmy na flashu, itp. Teraz kupiłbym LG. I zewnętrznie LG jakby ładniejszy.
              Ostatnio edytowany przez Leon007; 27765.
              Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
              Ja
              Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
              Konfucjusz

Komentarz

• cobalt
                Pełne uzależnienie
                • 2012
                • 1513

Zamieszczone przez Leon007
                Jakieś 2 lata temu kupowaliśmy z bratem prawie identyczne telewizory - ja Sony, a brat LG. Specyfikacja była w zasadzie tak sama, a LG kilkaset zł tańszy. Kupiłem Sony tylko dlatego, że już miałem wzmacniacz i odtwarzacz tej firmy. Po tym okresie jakościowo oba bez zarzutu, ale...
                LG jest jakiś przyjaźniejszy w użytkowaniu sieciowo-internetowym: funkcje jakby mniej obcięte (na przykład przeglądarko-wyszukiwarka youtube w sony to jakaś porażka), lepiej obsługuje filmy na flashu, itp. Teraz kupiłbym LG. I zewnętrznie LG jakby ładniejszy.
                Fakt dodatkowe funkcje czasami są ważne. W Samsungu znajomego jednym przyciśnięciem klawisza w menu można sobie posortować programy tematycznie: sportowe, filmowe, informacyjne itd. W moim Sony muszę zrobić to ręcznie.
                C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
                www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• tom517
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 495

Jeszcze można zwrócić uwagę na ambilight lub coś w tym stylu.

Komentarz

• tomek s
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 180

Pewnie ile ludzi tyle opinii i upodobań, ja mam od prawie 5 lat plazmę Panasonic i szczerze polecam, głównie za bardzo naturalny obraz
                    Pozdr

Komentarz

• becekpl
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 4318

tylko ze już plazm więcej nie będzie

Komentarz

• mariusz231
                        Coś już napisał
                        • 2010
                        • 71

Dobrym jest pasan lcd seria a650. Sam mam plazme St50 i sobie chwale, tv w podobniej cenie jak moja nawet startu nie maja jezeli chodzi o obraz
                        Serie sonego od 600 w gore tez maja dobre opinie
                        Samsung ma dobry smart jak ktos bedzie laczyl z siecia, fajnie to dziala.

Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2
                        C450D/T17-50 2.8/C70-210 3.5-4.5

Komentarz

• Przemek_PC
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2462

A ja proponuje w ogole nie kupowac telewizora. Wiecie jaki spokoj w domu bez telewizyjnego jazgotu i tej papki serialowo-teleturniejowo-informacyjnej okraszonej tysiacami reklam? A do tego ile wolnego czasu wieczorami. Filmy proponuje ogladac z projektora na duzym ekranie w otoczeniu dobrego audio. Od dwoch lat nie mam telewizora i szcerze polecam takie rozwiazanie.

Komentarz

• mariusz231
                            Coś już napisał
                            • 2010
                            • 71

Projektor faja sprawa ale lampa tez kosztuje swoje i nie kazdy ma kawalek wolnej sciany na obraz

Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2
                            C450D/T17-50 2.8/C70-210 3.5-4.5

Komentarz

• darekPolsztyn
                              Coś już napisał
                              • 2008
                              • 59

Dzięki wszystkim za wypowiedzi.
                              Słyszałem właśnie o tej funkcjonalności LG, co znowu jest wytykane Sony in minus... To jest jakiś argument. Kwestia na ile się korzysta z tych smartów itd. To rzecz indywidualna. Nie miałem tego w poprzednim tv i ciężko mi na to ze swojej perspektywy spojrzeć.
                              Co do niekupowania TV. Powiem Ci, że to nie jest mi obce. Moja siostra ze szwagrem i 3 letnim synkiem żyją bez TV. Nie uważam, żeby TV był jakiś niezbędny do życia ale podziwiam ich i widzę jaki ma to pozytywny wpływ na wychowanie dziecka.
                              Niemniej ja jestem po tej ciemnej stronie i dalej chciałbym kupić TV Poza tym w moich warunkach ciężko będzie ze ścianą pod projektor.
                              Wydaje mi się, że dobrą opcją jest skorzystanie z możliwości zwrotu przy kupnie przez neta. Kupno, przetestowanie i albo zostawienie albo wymiana. I coś mnie skłania, żeby zacząć od LG...
                              Ale może faktycznie jeszcze warto zasięgnąć języka na forum Elektrody.

Komentarz

Pracuję...