alternatywa dla 350d

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • macherstudio
    Dopiero zaczyna
    • 2014
    • 34

alternatywa dla 350d

Witam od 2006 użytkuję poczciwą 350d obecnie z obiektywem tamron AF 17-50 1:2,8 IF (XR DiII SP) i stałka 50 tką canonowską, niestety 350 już ma swoje lata, nie działa regulacja dioptrii, przez co robienie zdjęć jest jak małpką pstryka się i czeka na efekty, gdzie było ostro, poza tym brakuje możliwości filmowania

Mówiąc wprost czas na zmiany:
    - foce amatorsko typowo,
    - nie chce kupować nowego obiektywy ani nie chcę nikona z kitowym starterem, chcę zaadoptować Tamrona AF 17-50 1:2,8 IF (XR DiII SP)
    - mam też lampe 480 EX
    chce to wykorzystać z nową puszka.

Przedmiotem zainteresowania obiektywu są głównie dzieciaki, trochę portrety, rzadko padają fotki tzw u cioci na imieninach ale jednak.

Co więc wybrać - budżet do 2,5 k.
    - 650 d
    - 600 d
    i wasze propozycje ?
    Ostatnio edytowany przez macherstudio; 50877.
  • salas
    Pełne uzależnienie
    • 2012
    • 3000

Odp: alternatywa dla 350d

używany 7d
    5d
    albo 60d
    SONY

Komentarz

• Adam71
      Początki nałogu
      • 2011
      • 316

Jak musisz zatrzymać 17-50 to kup 600D lub 60D. 650D/700D/100D do filmowania potrzebują obiektywów z STM żeby dobrze wykorzystać AF w trybie VIDEO.
      Albo kup 650/700D z kitem STM i używaj kita do filmowania a 17-50 do zdjęć.

Komentarz

• kayo.kajewski
        • 2014
        • 6

Polecam 700d jeśli chodzi o foto... Filmów prawie nim nie robiłem ale z kilku testowych daje super efekty jeśli zależy Ci na af w filmie to kup kita albo 18-135 z stm, ale równie dobrze możesz manualnie ostrzyc swoim tamronem ten 18-135 is stm nada Ci się tez do wezszych ujęć, czesto focac dzieciaki przyda Ci się trochę więcej ogniskowej pozdrawiam.

Komentarz

• macherstudio
          Dopiero zaczyna
          • 2014
          • 34

Interesujące i cenne uwagi dlatego kolejne pytanie :
          Tamron - jakiego posiadam - czy kitowe szkło wypadną lepiej w fotografii codziennej ?
          Ostrzenie manualne przy filmowaniu - to chyba jednak będzie nieco uciążliwe ?

Komentarz

• kayo.kajewski
            • 2014
            • 6

Ostrzenie manualne? Nie koniecznie.. w foto codziennej... Zdecydowanie tamron, światlo, jakość obrazka, ostrość, jeśli tylko trafiłeś na ostrą sztukę ostrzaca w punkt

Komentarz

• macherstudio
              Dopiero zaczyna
              • 2014
              • 34

OK to na co zwrócić uwagę przy wyborze egzemplarza zarówno 650d jak i 700d ?

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18793

Zamieszczone przez macherstudio
                Ostrzenie manualne przy filmowaniu - to chyba jednak będzie nieco uciążliwe ?
                Ostrzenia manualne przy filmowaniu to elementarz. AF tu bardziej przeszkadza niż w czymkolwiek pomaga.
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

• macherstudio
                  Dopiero zaczyna
                  • 2014
                  • 34

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                  Ostrzenia manualne przy filmowaniu to elementarz. AF tu bardziej przeszkadza niż w czymkolwiek pomaga.
                  Nie filmowałem nigdy aparatem a kupuję go do foto filmy będa jako gadżet - więc mnie trochę uspokoiłeś 700D za 2150 w stacjonarnym sklepie co sądzicie o tej cenie ?

Komentarz

• macherstudio
                    Dopiero zaczyna
                    • 2014
                    • 34

A o co tutaj chodzi:
                    Kitowy tańszy niż BODY ?
                    "canon 700d" - wyniki wyszukiwania - Media Expert

Komentarz

Pracuję...