Conchita Wurst vs. Siara :-)
Zwiń
X
-
Conchita Wurst vs. Siara :-)
http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...Tagi: Brak -
Odp: Conchita Wurst vs. Siara :-)
Conchita Wurst - My Heart Will Go On (Die grosse Chance - Castingshow 3 - 23.09.2011) - YouTube
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6
obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com -
http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...Komentarz
-
Conchita Wurst - My Heart Will Go On (Die grosse Chance - Castingshow 3 - 23.09.2011) - YouTube
gdybyśmy wiedzieli wcześniej, byłoby pierwsze miejce
Ostatnio edytowany przez candar; 18138.Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6
obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.comKomentarz
-
-
-
Ale widzę niektórych wzięła ta historia. Dosłownie strach już otworzyć lodówkę, bo brodatą babę zobaczę
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
A tam, po prostu jesteś nietolerancyjnym *.*fobem o XIX-wiecznym sposobie myslenia
A tak poważnie, jest to kolejny przykład popierający "spiskowe teorie" "prawicowych oszołomów".
Ciekawi mnie tylko wynik tego, ekhm, czegoś po odcięciu głosów jury.Ostatnio edytowany przez Merde; 14420.I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
To tak dla dobicia...
Wurst to wiadomo co oznacza...z niemieckiego kiełbasa, ale niewiele osób zdaje sobie sprawę z conchita
Nie wprost, ale jest to tłumaczenie od "concha", a to z hiszpańskiego oznacza "muszlę" bądź "muszelkę"... i dla niewtajemniczonych, nie chodzi tu bynajmniej o tą z morza...
Przekaz Conchita Wurst wyraźny -> muszelka łączy się z kiełbasą.EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)
--==<<Jeśli martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią>>==--Komentarz
-
Przekaz subtelny i dowcip trzeba przyznać przedni jak na gust austry-jacki
Ciekawe jak by to Svejk skomentował...
Chyba trudno wymyśleć coś nowego w świecie rozrywki, bo najwieksza popularność pokazów typu "femme a barbe" czy "freak show" przypada wiek XIX.
Mi się Austria i tak kojarzy raczej z Josefem Fritzlem.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.Komentarz
-
jak dobijać - to dobijać
cała europa zobaczyła, że pralki w naszych domach to cały czaas towar luksusowy
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6
obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.comKomentarz
-
Za to praczek mogą nam pozazdrościć
EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)
-
a'propos rozszyfrowywania pseudonimu tego czegoś - uważam, że Conchita Wurst powinna byc na polski tłumaczona (w końcu jesteśmy przaśni i prości) prościej, jako Conchita Parówka.Komentarz
-
Jako normalny facet (o, pardon, dziś zdaje się mówienie "normalny w tym kontekście jest już niepoprawne politycznie...) w warstwie wizualnej zdecydowanie wyżej oceniałbym występ reprezentacji Polski. Widok ładnej dziewczyny jest mi miły, widok "baby z brodą" (czy raczej brodatego faceta w kiecce...) w zależności od sytuacji albo mnie śmieszy, albo żenuje.
Problem polega na tym, że to jest (przynajmniej w założeniu) konkurs PIOSENKI. Spróbowałem zatem odciąć się od warstwy wizualnej (zamknąć oczy, zapomnieć kto śpiewa) - i niestety doszedłem do wniosku, że obie reprezentacje - Polski i Austrii - reprezentowały bardzo podobny poziom. Konkretnie - nędzny.
Pan(i) Kiełbasa - prymitywny pop pozujący na "wielkie emocje", w warstwie muzycznej dokładnie nijaki.
Donatan i Kleło - równie prymitywna pioseneczka (cała muzyka składa się z dwóch fraz powtarzanych w kółko, nawet bez wariacji), która - nie oszukujmy się - w polskim internecie zrobiła furorę, mówiąc delikatnie, niekoniecznie dzięki warstwie muzycznej.
Oba występy muzycznie równie nędzne. Jak cała ta żenująca impreza, zresztą...Amator, po prostu amator*
*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalbKomentarz
-
Właśnie, przynajmniej w założeniu.
Kilka lat temu w 2006 w Atenach wygrało to:
Też równie kontrowersyjne co teraz, choć może nie tak bardzo bo brody to tam żaden nie miał, a nawet jeśli to nie tak bujnej
EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)

Komentarz