Conchita Wurst vs. Siara :-)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • centur
    Uzależniony
    • 2011
    • 766

Conchita Wurst vs. Siara :-)

http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...
  • candar
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 3410

Odp: Conchita Wurst vs. Siara :-)

Conchita Wurst - My Heart Will Go On (Die grosse Chance - Castingshow 3 - 23.09.2011) - YouTube
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Komentarz

• centur
      Uzależniony
      • 2011
      • 766

swoją drogą szkoda że Edzia 20 lat temu na to nie wpadła (nawet jej do twarzy), byłoby pewnie 1 zamiast 2 miejsce, coż... czekamy teraz na warkocze pod pachami...
      http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
      http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
      Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

• candar
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 3410

Conchita Wurst - My Heart Will Go On (Die grosse Chance - Castingshow 3 - 23.09.2011) - YouTube

gdybyśmy wiedzieli wcześniej, byłoby pierwsze miejce

Ostatnio edytowany przez candar; 18138.
        Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Komentarz

• tomfoot
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 2362

Obrzydliwe.

Komentarz

• Canonierzysta
            Bywalec
            • 2012
            • 185

Hehe, też dorzucę

EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)

--==<<Jeśli martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią>>==--

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

Ale widzę niektórych wzięła ta historia. Dosłownie strach już otworzyć lodówkę, bo brodatą babę zobaczę .
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• Merde
                Grzeczny i układny podpis
                • 2008
                • 7756

Zamieszczone przez tomfoot
                Obrzydliwe.
                A tam, po prostu jesteś nietolerancyjnym *.*fobem o XIX-wiecznym sposobie myslenia

A tak poważnie, jest to kolejny przykład popierający "spiskowe teorie" "prawicowych oszołomów".
                Ciekawi mnie tylko wynik tego, ekhm, czegoś po odcięciu głosów jury.
                Ostatnio edytowany przez Merde; 14420.
                I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Canonierzysta
                  Bywalec
                  • 2012
                  • 185

To tak dla dobicia...

Wurst to wiadomo co oznacza...z niemieckiego kiełbasa, ale niewiele osób zdaje sobie sprawę z conchita

Nie wprost, ale jest to tłumaczenie od "concha", a to z hiszpańskiego oznacza "muszlę" bądź "muszelkę"... i dla niewtajemniczonych, nie chodzi tu bynajmniej o tą z morza...

Przekaz Conchita Wurst wyraźny -> muszelka łączy się z kiełbasą.
                  EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)

Komentarz

• pan.kolega
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2817

Zamieszczone przez Canonierzysta

Przekaz Conchita Wurst wyraźny -> muszelka łączy się z kiełbasą.
                    Przekaz subtelny i dowcip trzeba przyznać przedni jak na gust austry-jacki
                    Ciekawe jak by to Svejk skomentował...

Chyba trudno wymyśleć coś nowego w świecie rozrywki, bo najwieksza popularność pokazów typu "femme a barbe" czy "freak show" przypada wiek XIX.

Mi się Austria i tak kojarzy raczej z Josefem Fritzlem.
                    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• candar
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 3410

jak dobijać - to dobijać

cała europa zobaczyła, że pralki w naszych domach to cały czaas towar luksusowy

Komentarz

• Canonierzysta
                        Bywalec
                        • 2012
                        • 185

Za to praczek mogą nam pozazdrościć

Komentarz

• tomfoot
                          Pełne uzależnienie
                          • 2010
                          • 2362

a'propos rozszyfrowywania pseudonimu tego czegoś - uważam, że Conchita Wurst powinna byc na polski tłumaczona (w końcu jesteśmy przaśni i prości) prościej, jako Conchita Parówka.

Komentarz

• janhalb
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 325

Jako normalny facet (o, pardon, dziś zdaje się mówienie "normalny w tym kontekście jest już niepoprawne politycznie...) w warstwie wizualnej zdecydowanie wyżej oceniałbym występ reprezentacji Polski. Widok ładnej dziewczyny jest mi miły, widok "baby z brodą" (czy raczej brodatego faceta w kiecce...) w zależności od sytuacji albo mnie śmieszy, albo żenuje.

Problem polega na tym, że to jest (przynajmniej w założeniu) konkurs PIOSENKI. Spróbowałem zatem odciąć się od warstwy wizualnej (zamknąć oczy, zapomnieć kto śpiewa) - i niestety doszedłem do wniosku, że obie reprezentacje - Polski i Austrii - reprezentowały bardzo podobny poziom. Konkretnie - nędzny.

Pan(i) Kiełbasa - prymitywny pop pozujący na "wielkie emocje", w warstwie muzycznej dokładnie nijaki.
                            Donatan i Kleło - równie prymitywna pioseneczka (cała muzyka składa się z dwóch fraz powtarzanych w kółko, nawet bez wariacji), która - nie oszukujmy się - w polskim internecie zrobiła furorę, mówiąc delikatnie, niekoniecznie dzięki warstwie muzycznej.

Oba występy muzycznie równie nędzne. Jak cała ta żenująca impreza, zresztą...
                            Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Komentarz

• Canonierzysta
                              Bywalec
                              • 2012
                              • 185

Zamieszczone przez janhalb
                              Problem polega na tym, że to jest (przynajmniej w założeniu) konkurs PIOSENKI
                              Właśnie, przynajmniej w założeniu.

Kilka lat temu w 2006 w Atenach wygrało to:

Też równie kontrowersyjne co teraz, choć może nie tak bardzo bo brody to tam żaden nie miał, a nawet jeśli to nie tak bujnej

Komentarz

Pracuję...