Od czego zacząć???
Zwiń
X
-
-
Odp: Od czego zacząć???
Dzisiaj zimno pada i robaczków nie ma ... ale ale. Wyszedłem z domu i zobaczyłem rajd WOŚP. Może zdjęcia nie są WOW, kadrowanie ble, ale przynajmniej potrenowałem sobie panoramowanie. Dla Ciebie pewnie zbędna rzecz, bo chcesz tylko robić portrety.
Od listopada nie zrobiłem dobrych (moim zdaniem
) zdjęć. Ale aparat zabieram jak wychodzę na spacer. Bo lubię to robić, bo może coś się trafi i nie muszę być super fotografę. Jeżeli zdjęcia pozostaną tylko w moim albumie, to i tak do nich wrócę wspominając chwilę, w której je wykonałem, z wielkim uśmiechem na twarzy.
Temat brzmi: "Od czego zacząć???" Odpowiedź: "Od fotografowania"
Siedząc w domu przed komputerem nic nie osiągniesz!Ostatnio edytowany przez Radex; 49029.Komentarz
-
Niestety wszyscy nie chcą być fotografowani bo są nie fotogeniczni.
--- Kolejny post ---
Niestety wszyscy nie chcą być fotografowani bo są nie fotogeniczni.
A jeśli chodzi o rajdy i inne tego typu imprezy to chyba raczej mi to nie wychodzi. Po za tym tu w mojej okolicy wszyscy są nastawieni anty. To taka dziura gdzie nic się nie dzieje, niestety. Tu wszyscy są nauczeni (tak mi się wydaje i to tylko moje zdanie), ja muszę wszystkim za wszystko zapłacić, ale jeśli ja mam coś dla kogoś zrobić to tylko i wyłącznie za darmo.Komentarz
-
Przeprowadź się !
Albo ku długie tele i rób portrety zza rogu
żartuję oczywiście
Kurde porażkę masz trochę . Ja też mieszkam w małej miejscowości ale za to plusem są fajne okolice rzeka, jeziora, łąki, lasy. itd . No ale wiem wiem Ciebie interesują ludzie ...
6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)Komentarz
-
Ale to nie chodzi oto, żeby od razu wychodziło. Tu chodzi o praktykę. Ty też jesteś nastawiony anty ... do fotografii. Odłóż aparat na półkę i poczekaj aż Ci się zachce ... aż stwierdzisz, że już wiesz co chcesz robić, a nie na siłę tworzyć obrazy z magicznego pudełka ze szkłem. Nie na siłę, żeby były wow dla Twojego otoczenia i żeby wreszcie Cię docenili. Nie tędy droga. ;-) Ty musisz to chcieć i czuć. Musisz być otwarty i móc dostrzegać możliwości w każdej (nawet niesprzyjającej) sytuacji. A może stwierdzisz, że szydełkowanie idzie Ci lepiej, a zapewniam, że to tańsze hobby
Komentarz
-
A może właśnie powinieneś odpocząć od modelek skoro robisz to na siłę? Na jakiś czas oczywiście. Robaczki cię nie kręcą? Nie muszą. Jedynym ograniczeniem w temacie zdjęć jest tylko twoja wyobraźnia. Popstrykaj dla siebie,dla własnej przyjemności,postaw sobie jakiś cel i sprostaj mu. Też mieszkam w szaroburej dziurze dechami zabitej,ale staram się przy każdej okazji szlifować warsztat. Trochę pokory dla samej fotografii pomoże. A co dalej sam zdecydujesz.Komentarz
-
Ale ten wątek jest bez sensu. Próbujecie namówić gościa na coś na co ewidentnie nie ma ochoty. Nic mu nie wychodzi, lepiej nie marnować energii i spożytkować ją w innym celu. Albo masz z tego fun albo zajmij się czymś innym, nic na siłę.R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
Komentarz
-
przecież jest tyle fajnych hobby, ot choćby hodowla jadowitych gadów czy szydełkowanie...http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...Komentarz
-
Drugie hobby może być też inspiracją do focenia
Ja czasami śmigam na ryby zawsze z aparatem jak nic na wędkę nie złapie to czasami chociaż jakąś fotkę
6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)Komentarz
-
Ja za parę miesięcy odpalam aqfa,ryby praktycznie miałem od zawsze (od trzeciej klasy podstawówki),teraz remont w mieszkaniu mam,więc wiadomo. Polecam każdemu,kto uważa że telewizja to chała. Ładne i zadbane akwarium to też temat do fotek.maciek12ss a jak bierze a ty masz kadr to cykasz czy zacinasz?
Komentarz
-
ja uważam ze tv to chała i dlatego zainwestowałem w dwa koty
siadam w fotelu a one dają show
tv wysiada
a i kotom super robi się foty
(dowod w dziale "najpiękniejsze koty")Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!Komentarz
-
Jak bierze to zacinam !!!!
heheheh Teraz dawno nie byłem na jesieni kilka szczupaczków na spining z mojej ulubionej Pisy
No a lato to na grunt nad jeziorami coś tam się łapie
Akwarium miałem ale sprzedałem hodowałem pyszczaki
fajna sprawa .. teraz przymierzam się do psa ale jest taka sprawa ze w weekendy pusty domzostaje na noc i nie wiem co z nim zrobić ... A pofocił bym sobie też psiaka
-
Potwierdzam - rozrywka gwarantowana i modele zawsze do dyspozycji (co prawda czasem w różnych przedziwnych miejscach, ale to drobiazg
)
Komentarz
-
Dlatego właśnie cykam ptactwo,czasem wyglądają dostojnie a kiedy indziej prześmiesznie. Daleko mi do doskonałości,ale widzę postępy i o to chodzi. Moim marzeniem są zdjęcia na takim poziomie jaki prezentuje Grzegorz Leśniewski. Wiem,to wysoka półka,ale może kiedyś
Komentarz
-
Widzę że wątek trochę schodzi na rematy poboczne więc przenoszę do Hydeparku
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz

Komentarz