znaleziono aparat Canon w Warszawie !

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zoomi
    Uzależniony
    • 2012
    • 551

znaleziono aparat Canon w Warszawie !

wklejam z FB :

Uwaga! Poszukiwany właściciel! Wczoraj wieczorem na Starym Mieście w Warszawie na chodniku przy ulicy Senatorskiej, w okolicach numeru 9, znalazłam aparat Canon EOS 1000D. Proszę udostępnijcie tę wiadomość, liczę, że facebook będzie pomocny. Na karcie aparatu jest ponad 900 zdjęć z podróży po Polsce, na większości z nich jest dziewczyna z dzieckiem. Może ktoś zna osobę ze zdjęcia, lub poznaje np. wnętrza prawdopodobnie wynajętego w Warszawie mieszkania. Proszę o kontakt [email protected] lub tutaj na fb. Sądząc po paczce papierosów utrwalonych w kadrze, są to turyści z Francji. Może ktoś udzieli jakichś wskazówek. Chciałabym zwrócić zatroskanym właścicielom ich aparat i utrwalone przy jego pomocy wspomnienia, zresztą bardzo wzruszające.

link pod którym widać zdjęcia z aparatu :

Uwaga! Poszukiwany właściciel! Wczoraj wieczorem na Starym Mieście w Warszawie na chodniku przy ulicy Senatorskiej, w okolicach numeru 9, znalazłam aparat Canon EOS 1000D. Proszę udostępnijcie tę...
  • Mateusz.
    Bywalec
    • 2012
    • 126

Odp: znaleziono aparat Canon w Warszawie !

Super, że są jeszcze tacy ludzie Mam nadzieje, że aparat trafi do właściciela.

Komentarz

• piast9
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3267

Zdjęć nie widać, pojawia się strona logowania, więc sam tego nie sprawdzę.

Może w exif jest nazwisko autora? Pomogłoby to w szukaniu.
      650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• zoomi
        Uzależniony
        • 2012
        • 551

tu powinno być widać zdjęcie z karty która była w aparacie :

może któryś z kolegów z Waszawy rozpoznaje elewacje budynku ? aparat znaleziono na Senatorskiej 9, istnieje prawdopodobieństwo że zdjęcie wykonano w wynajętym
        mieszkanku/apartamencie/pokoju hotelowym, właściciele aparatu mogą być z Francji - jakby ktoś rozpoznał co jest za oknem proszę o info !

Komentarz

• piast9
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3267

Jeśli chodzi o informacje z exif to należałoby poprosić znalazcę o nieprzetworzone zdjęcie albo o samodzielne odczytanie informacji z exif. Zdjęcie zamieszczone powyżej ma wycięty exif.
          650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• mrek
            Początki nałogu
            • 2004
            • 331

Zamieszczone przez Mateusz.
            Super, że są jeszcze tacy ludzie ...
            Na szczęście są. W środę zostawiłem statyw na zakopiańskiej Antałówce. Już odjeżdżałem gdy zwrócił mi na to uwagę inny fotograf polujący w tym samym czasie na tatry.
            Pozdrawiam
            Marek
            -----------
            canon user

Komentarz

• zoomi
              Uzależniony
              • 2012
              • 551

exif sprawdzony, brak danych o właścicielu, powiadomiona policja, jak ktoś będzie szukał mają zawiadomić, googlujemy też numer seryjny, może pojawi się gdzieś
              w sieci z info o zagubieniu sprzętu

co do uczciwości - dwa razy zgubiłem komórkę - dwa razy znalazcy zadzwonili na numer z kontaktów (na najbardziej oczywisty - "mama")
              innym razem zgubiłem czołówkę od radia (mam na niej wydrapany od tyłu numer telefonu) - znalazł szef ochrony pewnego klubu, o znaleźnym nie chciał
              nawet słyszeć, ba, nawet o piwie

Komentarz

• rysz
                Początki nałogu
                • 2010
                • 271

Może spróbuj tego:
                Stolen Camera Finder - manual search

Powinno znaleźć w necie fotki zrobione tym aparatem. O ile oczywiście są i mają zachowany exif. Jak się znajdzie zdjęcia z aparatu z właścicielem powinno być łatwiej.

Komentarz

• zoomi
                  Uzależniony
                  • 2012
                  • 551

proszę o nie usuwanie tego postu - poszukiwania nie dały jak na razie rezultatu dlatego wklejam numer seryjny, może właściciel wygoogluje zgubę :

Canon 1000d znaleziono Warszawa numer nr seryjny 2850667749

Canon 1000d Warsaw found serial number nr 2850667749

Canon 1000D Varsovie trouve le numéro de série 2850667749 nr

kontakt contact contacter > [email protected]

Komentarz

Pracuję...