Masz aparat ? ZAiKS ściągnie haracz...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • happytommy
    Coś już napisał
    • 2008
    • 75

Odp: Masz aparat ? ZAiKS ściągnie haracz...

Od lat kupuję w Niemczech, i to nie tylko elektronikę, jest sporo taniej!
    5D II | 33 | 35/1.4 | 85/1.8 | 70-200/4 IS | EX 430 II |

Komentarz

• Kuba1
      Uzależniony
      • 2010
      • 960

Zamieszczone przez jellyeater
      Poważna ekipa dobiera się do naszych portfeli. Zresztą kogo teraz ZAIKS reprezentuje? Krzysztofa Krawczyka i Dodę? Przecież u nas się właściwie nie robi muzyki. A przynajmniej nie takiej co by się dała słuchać.
      Robi się robi kolego, tylko teraz zarówno tworzenie jak i słuchanie przyzwoitej muzyki to hobby dla najwytrwalszych. Nie licz na tzw. kluczowe media - sam musisz sobie radzić. I teraz pytanie czy Ci się będzie chciało..

Komentarz

• zysk
        Pełne uzależnienie
        • 2013
        • 1120

Z w/w linku:
        Coraz głośniej mówi się o tym, że do sojuszu mogą dołączyć organizacje zrzeszające autorów książek i wydawców, jak Kopipol i Polska Książka

Jeśli ktoś nie wie:
        Kopipol i Polska Książka "SOLIDARNIE" zbierają dziesiątki milionów złotych od punktów kserograficznych z tytyłu:"praw autorskich",choć nie ma nawet pomysłu na dystybucję tych pieniędzy a więc nie ma tym bardziej dystrybucji .Kwoty to pewien procent obrotów podatkowanych już zgodnie ze stawkami w US.
        Kwota
        "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
        7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18793

Zamieszczone przez jellyeater
          Zresztą kogo teraz ZAIKS reprezentuje? Krzysztofa Krawczyka i Dodę? Przecież u nas się właściwie nie robi muzyki. A przynajmniej nie takiej co by się dała słuchać.
          To jest moim zdaniem daleko idące uproszczenie i bardzo niesprawiedliwe generalizowanie nie mające nic wspólnego z prawdą.
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• marbudzyk
            Coś już napisał
            • 2009
            • 96

Tytuł żywcem wyjęty z Wrtualnej Polski lub innego pudelka…
            Szczerze mówiąc mam alergie na takie tytuły…
            Wkurza mnie takie straszenie Polaków praktycznie na każdym kroku.
            "Masz firme-pójdziesz z torbami", Masz działaność - nie wyjdziesz z długów", "Nie masz OC - zbankrutujesz", "Masz cośtamcośtam - zobacz co Ci grozi".
            Takie tytuły w prasie i internecie kojarzą mi się z sensacją dla pań z magla.
            Prawda jest taka że jak ktoś nie zechce - to żadnej postkomunistycznej instytucji nie zapłaci ani grosza.
            Przepraszam jeśli nie na temat, ale szlag mnie trafia jak czytam takie tytuły ciągle straszące Polaków.
            Pozdrawiam. Marek
            Canon EOS 1V, 1DSMKIII. 14/2.8 L, 35/1.4, 50/1.2, 85/1.2, EF 300mm f/2.8L IS II, 600/4
            Leica M7, MP, M9, Monochrome, M240. Obiektywy: Summilux 35/1.4, Noctilux 50/0.95 , Summilux 1.4/50, Summicron 90/2
            Fujichrome Provia 100F/400X, Kodak Tri-X, T-max 100/400 + Flextight X5

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

Zamieszczone przez marbudzyk
              No cóż tu jedyna odpowiedź jak się nasuwa to magiczne słowo - oglądalność - a właściwie klikalność .

Prawda jest taka że jak ktoś nie zechce - to żadnej postkomunistycznej instytucji nie zapłaci ani grosza.
              Nie do końca to jest takie proste - w niektórych branżach jest to nie do ominięcia.
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• Kuba1
                Uzależniony
                • 2010
                • 960

Wkurza mnie takie straszenie Polaków praktycznie na każdym kroku.
                "Masz firme-pójdziesz z torbami", Masz działaność - nie wyjdziesz z długów", "Nie masz OC - zbankrutujesz", "Masz cośtamcośtam - zobacz co Ci grozi".
                Takie tytuły w prasie i internecie kojarzą mi się z sensacją dla pań z magla.
                Sensacja się najlepiej sprzedaje i basta. Magiel rządzi. Czasy mediów z klasą czy jak to nazwać, minęły i nie wrócą.

Przepraszam jeśli nie na temat, ale szlag mnie trafia jak czytam takie tytuły ciągle straszące Polaków.
                Pozdrawiam. Marek
                A ciekawy jestem swoją drogą, czy gdyby swobodnie wieszano Wasze najlepsze obrazki w gabinetach stomatologicznych, klubach, sklepach, u fryzjera, w hipermarkecie i w piwiarni, to czy organizacja "pobierająca haracz" z tego tytułu od właścicieli w.wym. lokali i przekazująca Wam te pieniądze (po odliczeniu sobie prowizji "za fatygę") też byłaby "postkomunistyczna"?
                Czy może jednak to ci, którzy chcą za darmo zdobić Waszymi obrazkami ściany swoich firm byliby be? I nie piję do tzw. ślubniaków - im nie trzeba tego tłumaczyć.

Komentarz

• Adammm
                  Dopiero zaczyna
                  • 2013
                  • 32

Kuba1, to nie chodzi o ściąganie należnej opłaty, ale odgórne uznawanie każdego za przestępce. Istnieje coś takiego jak domniemanie niewinności, czemu taki przepis by przeczył.

Komentarz

• Kuba1
                    Uzależniony
                    • 2010
                    • 960

Zamieszczone przez Adammm
                    Kuba1, to nie chodzi o ściąganie należnej opłaty, ale odgórne uznawanie każdego za przestępce. Istnieje coś takiego jak domniemanie niewinności, czemu taki przepis by przeczył.
                    Nie dramatyzujmy. Opłaty od tzw. czystych nośników działają w Polsce od min. kilkunastu lat, a ten nagłówek prasowy jest klasycznym odgrzewanym kotletem, w celu wzbudzenia sensacji/oglądalności. Jeśli dostosowują ustawę do aktualnego stanu rynku to raczej dobrze, niż źle. Już widzę te szybujące w górę ceny RTV. Nie pomyśleliście o tym, że to jest informacja obliczona na wzbudzenie obawy w maluczkich, że jak teraz nie kupią, to później będzie 2x drożej? Klasyczna polityka przedświąteczna. Przecież zaraz dowiemy się z telewizora, że już są święta! LOL

Komentarz

• namoamo
                      Uzależniony
                      • 2009
                      • 928

Radiowa Trójka - Za a nawet przeciw - właśnie rozmawiają o podatku na rzecz artystów.
                      Flickr

Komentarz

• basia95
                        • 2013
                        • 4

Jakim prawem ktoś może ściągać haracz za to, że mam aparat ? Jak oni mi to mogą udowodnić >
                        Pozycjonowanie stron Warszawa http://eyedesign.com.pl/pozycjonowanie w najlepszej możliwej jakości, fachowym, bezproblemowym wykonaniu, a przede wszystkim bardzo skuteczne, co przejawi się na pozytywne efekty, niezależnie od tego, czego państwo oczekują.

Komentarz

• centur
                          Uzależniony
                          • 2011
                          • 766

Zamieszczone przez basia95
                          Jakim prawem ktoś może ściągać haracz za to, że mam aparat ? Jak oni mi to mogą udowodnić >
                          chyba zapomniałaś że żyjesz w Polsce... poza tym wg zaiksu te propozycje to nic wielkiego, tylko taka "mała aktualizacja" obecnych przepisów...
                          Ostatnio edytowany przez centur; 43228.
                          http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
                          http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
                          Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

• Merde
                            Grzeczny i układny podpis
                            • 2008
                            • 7756

Zamieszczone przez basia95
                            A w jaki sposób udowadniają, że masz płytki DVD-R?
                            I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

Pracuję...