Rozterki po kradzieżach

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adam1717
    Coś już napisał
    • 2011
    • 63

Rozterki po kradzieżach

Czyli rozumiem że za bardzo nie ma co się martwić kradzieżami sprzętu ? W końcu 21 wiek
    Canon 5D Mark II + 40D + 50mm f1.4 + 28mm 1.8 + 580EX https://www.facebook.com/AdamHombekFotografia
  • Kuba1
    Uzależniony
    • 2010
    • 960

Odp: Lista skradzionego sprzętu (2)

Zamieszczone przez IGI
    Trochę mi go nawet szkoda, młody łepek, może przemyślał swoje zachowanie, ale sprawa już nabrała biegu i nic nie można było zrobić. Tzn ja chciałem nawet tylko zapłacić byle odzyskać ale policja powiedziała że próbował już zbyć sprzęt i muszą go zatrzymać. [...]
    I tu bredzisz kolego. Ile Ty musisz pracować żeby kupić taki sprzęt? O ile kupiłeś go normalnie..
    Puściłbyś gnoja "bo przemyślał", a on za tydzień skubnąłby sprzęt mnie. I sprzedał za 500zł.

Komentarz

• YaneC
      Początki nałogu
      • 2009
      • 367

Zamieszczone przez Kuba1
      Puściłbyś gnoja "bo przemyślał", a on za tydzień skubnąłby sprzęt mnie.
      No popatrz... a Papież po zamachu powiedział "Modlę się za brata, który zadał mi cios, i szczerze mu przebaczam" i wystąpił z prośbą o ułaskawienie zamachowca...
      BYKOM STOP

Komentarz

• MC_
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 3444

Ponoć był świętym. Kolega widocznie nie ma takich aspiracji.

Komentarz

• Kuba1
          Uzależniony
          • 2010
          • 960

Jestem grzesznikiem. I nic mi z Nieba nie spada.

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez YaneC
          No popatrz... a Papież po zamachu powiedział "Modlę się za brata, który zadał mi cios, i szczerze mu przebaczam" i wystąpił z prośbą o ułaskawienie zamachowca...
          To Ty sobie występuj z prośbami o uniewinnianie, a ja pójdę swoją drogą, do czego również mam prawo. Zapewne nigdy nie musiałeś spłacić rat za sprzęt, który Ci skradziono.

Komentarz

• YaneC
            Początki nałogu
            • 2009
            • 367

Zamieszczone przez Kuba1
            Zapewne nigdy nie musiałeś spłacić rat za sprzęt, który Ci skradziono.
            NIE, ja wydaję pieniądze, które mam a nie te, które "może" będę miał....
            BYKOM STOP

Komentarz

• Kuba1
              Uzależniony
              • 2010
              • 960

Odp: Rozterki po kradzieżach

Z mojej strony EOT.

Komentarz

• olek.tbg
                Początki nałogu
                • 2011
                • 309

NIE, ja wydaję pieniądze, które mam a nie te, które "może" będę miał....
                To jesteś bardzo szczęśliwym, i chyba jednym z nielicznych, których stać na wyłożenie sporej kasy na zakup mieszkania/samochodu/czegokolwiek
                Jeśli chciałeś swoim zdaniem wyrazić, że sprzęt na raty to zakup dla ludzi niemyślących i nierozsądnych to...to lepiej jak nic nie powiem
                5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8L

Komentarz

• salas
                  Pełne uzależnienie
                  • 2012
                  • 3000

Powiedzmy sprzęt warty parę tysiaków i opycha za 500zł kolega trafił na jakiegoś idiotę, dlatego go złapali.
                  Raczej jest małe prawdopodobieństwo odzyskania sprzętu po kradzieży a tu kilka dni i mają.
                  SONY

Komentarz

• YaneC
                    Początki nałogu
                    • 2009
                    • 367

Zamieszczone przez olek.tbg
                    To jesteś bardzo szczęśliwym, i chyba jednym z nielicznych, których stać na wyłożenie sporej kasy na zakup mieszkania/samochodu/czegokolwiek
                    O czym mowa ? O samochodzie/mieszkaniu za 10kzł ? Bo tego "czegokokwiek" o wartości tego skradzionego sprzętu nie biorę na raty. Nie stać mnie - nie kupuję (proste ?).
                    BYKOM STOP

Komentarz

• janhalb
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 325

Zamieszczone przez YaneC

Wybacz, ale porównanie, pardon, z d... wyjęte, jak mawiają dziennikarze.

Po zamachu papież powiedział że przebacza - nie że mają gościa nie wsadzać. O ułaskawienie Agcy prosił dopiero dużo później - w 1999 r., czyli 18 lat po zamachu, uznając że 18 lat w więzieniu to dostateczna kara. W dodatku wcześniej papież odbył z Agcą słynna rozmowę w jego celi, co (jak sądzę) także miało znaczenie.

--- Kolejny post ---

A jeszcze pozwolę sobie zapytać: dlaczego nie widzę całego postu rozpoczynającego wątek, tylko ostatnią linijkę? Czy w tekście (poza tym, czego mogę się domyślać z odpowiedzi) było coś, co było niezgodne z regulaminem forum? Post pozostawiony w takiej formie jest kompletnie "od czapy"...
                      Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Komentarz

• dj_tomek
                        Dopiero zaczyna
                        • 2013
                        • 20

YaneC,
                        oczywiście, że nie jest to proste. To, że ktoś bierze na raty nie oznacza, że kogoś nie stać ( a Ty tak to ujmujesz).
                        Przykład:
                        Mając do wyboru przedmmiot za 10 tys zł za gotówkę lub w tej samej kwocie na raty bez oprocentowania, kupienie na raty jest ekonomicznie najlepszą decyzją.
                        Najlepszy pieniądz to taki, który pracuje. Lepiej zosawic sobie gotówkę ktora może na siebie zarobić. Wiadomo, że w praktyce, rzadziej się takie coś spotyka, jednak pisanie skrajności w Twoim stylu nie ma sensu

Komentarz

• pan.kolega
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2817

Zamieszczone przez YaneC
                          O czym mowa ? O samochodzie/mieszkaniu za 10kzł ? Bo tego "czegokokwiek" o wartości tego skradzionego sprzętu nie biorę na raty. Nie stać mnie - nie kupuję (proste ?).
                          To znaczy jak Cię nie stać np. na telewizór to nie kupujesz, a jak Cię nie stać na samochód to bierzesz kredyt i mimo wszystko kupujesz? A dlaczego to ma być niby proste? Dla mnie krzywa ta logika.

Ja kupuję wszystko co się da na kredyt i nieoprocentowane spłaty, żona kupuje nawet kartofle i cebulę w spożywczym na kredyt. Tak mi pasuje i sa z tego korzyści. (Serdecznie dziękuję płacacym gotówka i płacacym wysokie odsetki i kary za te bonusy )
                          I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• olek.tbg
                            Początki nałogu
                            • 2011
                            • 309

Ja także nieraz kupowałem coś na raty 0% i jak narazie się nie naciąłem Bo po co mam wydać jednorazowo 3-4 tysiące, skoro mogę miesięcznie pozbywać się 200zł przez 2 lata, a nie odczuję tego tak bardzo?
                            5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8L

Komentarz

• YaneC
                              Początki nałogu
                              • 2009
                              • 367

Zamieszczone przez pan.kolega
                              Tżona kupuje nawet kartofle i cebulę w spożywczym na kredyt.
                              Hmmm.. różnie to można rozumieć, skąpisz Jej pieniędzy na te produkty ? Kupujesz na kredyt kartofle i cebulę zaopatrując się na całą zimę ? Aż takiego biedaka to ja bym z siebie nie robił, no ale cóż...
                              BYKOM STOP

Komentarz

Pracuję...