Bye, bye na zawsze

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 7four
    Uzależniony
    • 2009
    • 850

Odp: Bye, bye na zawsze

Dajcie już spokój, może i nie piszę za wiele , ale wiele osób pamiętam które "odeszło", tak czy inaczej (ban czy samodzielnie zrezygnowali)

Te forum zmienia się w komercję, co tu zgadywać czy wyjaśniać ? To prywatna własność, kupiona.

Cel ? odrobić straty i zarobić więcej, np. premium użytkownicy którzy mogą więcej jak zapłacą.

Potem sprzedać z zyskiem, biznes jak każdy inny.

Komentarz

• centur
      Uzależniony
      • 2011
      • 766

coż, zaglądam do tego wątku i tak szczerze to nie bardzo rozumiem jakie był sens zakładać nowy wątek aby powiedzieć "bye bye"... Nie lepiej było odejść po cichu i tylko w profilu napisać że to już koniec .......
      http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
      http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
      Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

• arturs
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 4196

bo taki chciał Janusz.. też nad tym ubolewam ale
        powtórzę za kolegami modami.. mimo że wiemy o co chodzi to nie będziemy komentować.. nikt tu nie ma 5ciu lat i każdy podejmuje decyzje jakie uważa za słuszne.. To wybór Janusza i tyle.. trzeba to uszanować.. przyłączam się do podziękowań..
        5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• czornyj
          Zasłużeni
          • 2006
          • 2626

Zamieszczone przez centur
          coż, zaglądam do tego wątku i tak szczerze to nie bardzo rozumiem jakie był sens zakładać nowy wątek aby powiedzieć "bye bye"... Nie lepiej było odejść po cichu i tylko w profilu napisać że to już koniec .......
          Jeśli poświęciło się danej społeczności tyle serducha co Janusz, wypada pożegnać się z przyjaciółmi. Nie bardzo rozumiem co w tym jest niezrozumiałego.
          Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• Sergiusz
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2708

Kilku kolegów „wylogowało” się nie zakładając takiego wątku. Ja o Januszu słyszałem na długo, bardzo długo zanim zarejestrowałem się na Forum. W kuluarach baru, do którego wtedy uczęszczałem, rozmawiając o fotografii polecano, powoływało się na jego posty i wątki. Zasadniczo wolę się witać niż żegnać. Może się jeszcze uda.
            Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• maxbmx
              Początki nałogu
              • 2006
              • 364

Wszystkiego dobrego! :-)
              Moje zdjęcia
              RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Komentarz

• Jago
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1503

Zamieszczone przez janmar
                Tjaaa....no jeszcze coś o moderatorach ktoś napisze?Jeszcze jakieś następne kłamstwa czy bezpodstawne insynuacje wyssane z palca.?
                Z całym szacunkiem dla Twojej osoby jeśli uraziłem Ciebie (lub kogoś z pozostałych modów) to przepraszam - nie taki był zamysł mojego posta.
                Wyraziłem w nim tylko swoje subiektywne zdanie z którym ktoś inny może się oczywiście nie zgodzić.

Generalnie chodzi o ty aby na forum była dobra atmosfera bez jakichkolwiek niedomówień, które mogą z kolei rodzić insynuacje z którymi wskazane w nich osoby raczej się nie godzą. A stosowną atmosferę to m. in. Wy tutaj budujecie.

Pzdr.
                C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• centur
                  Uzależniony
                  • 2011
                  • 766

Zamieszczone przez czornyj
                  Jeśli poświęciło się danej społeczności tyle serducha co Janusz, wypada pożegnać się z przyjaciółmi.
                  no własnie to napisałem że można było zrobić to na inne sposoby, bardziej dyskretne nie wzbudzając przy okazji 'medialnego szumu'...
                  http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
                  http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
                  Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

• Kolaj
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 3293

Zamieszczone przez Jago
                    Generalnie chodzi o ty aby na forum była dobra atmosfera bez jakichkolwiek niedomówień, które mogą z kolei rodzić insynuacje z którymi wskazane w nich osoby raczej się nie godzą. A stosowną atmosferę to m. in. Wy tutaj budujecie.
                    Janusz napisał dokładnie tyle ile chciał napisać. Jeżeli nawet w gronie moderatorskim czy jakimkolwiek innym wyjaśnił swoje powody szerzej, to też jego sprawa. Taka była jego wola i jestem pewien, że z szacunku, jakim go wszyscy darzymy, nikt nie będzie tych powodów podawał do publiczniej wiadomości. Chyba, że sam Janusz lub ktoś przez niego upoważniony.
                    Ostatnio edytowany przez Kolaj; 5109.

Komentarz

• pomiarowiec
                      Coś już napisał
                      • 2011
                      • 88

Ja też dziekuje, szczególnie za wykłady o RAWach i ich obróbce.
                      http://maciejko.net/cbsearch/

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18793

Zamieszczone przez 7four
                        Te forum zmienia się w komercję, co tu zgadywać czy wyjaśniać ? To prywatna własność, kupiona.

Cel ? odrobić straty i zarobić więcej, np. premium użytkownicy którzy mogą więcej jak zapłacą.

Potem sprzedać z zyskiem, biznes jak każdy inny.
                        Nie ma nic gorszego niż takie generalizowanie i wrzucanie wszystkiego do jednego wora. Prosiłbym o powstrzymanie się przed taką nieuprawnioną futurologią i bezpodstawnymi ocenami.
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• 7four
                          Uzależniony
                          • 2009
                          • 850

Zawsze można ogłosić upadłość, to jest druga opcja prowadzenia biznesu. Ale jeżeli ktoś podjął decyzję że opuszcza forum bo nie zgadza się z "czymś tam" to jest jego wewnętrzna sprawa i nie ma co nad tym dyskutować, biadolić i nie wiadomo co jeszcze.
                          Janusz odszedł z klasą bo taką posiadał, zaznaczył że coś nie tak i tyle, wątek nie ukazałby się jeżeli byłby w innym tonie - to chyba jest logiczne.

Komentarz

• janmar
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 3468

wątek nie ukazałby się jeżeli byłby w innym tonie - to chyba jest logiczne.
                            Tak,tak.. silnik forum jest tak ustawiony że jeśli ktoś pisze krytycznie to wątek się nie ukazuje..że też te Twoje posty się ukazują jakaś awaria czy co?

Komentarz

• 7four
                              Uzależniony
                              • 2009
                              • 850

A co ma silnik forum do moderowania treści ? Tylko nie mówcie że nie macie narzędzi do usuwania postów bo nie uwierzę. Mam przytoczyć wypowiedzi moderatorów o tzw. "ciachaniu postów" czy "sprzątaniu wątku". I w którym momencie krytycznie coś tu napisałem ? Wg. mnie forum powinno właśnie być nastawione na komercję, bo tylko to zapewni fakt jego istnienia. Tak jak napisałem biznes jak każdy inny, jeżeli nie dba się o swoje interesy, to sorry. Czy coś w tym złego jest że ciśnienie się tak podniosło ?

Komentarz

• marito
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 176

Panowie dajcie sobie na wstrzymanie. Nie znamy powodów dlaczego pan Janusz zrezygnował z udzielania się na forum a co niektórzy mam wrażenie najchętniej rozpętaliby krucjatę przeciwko pozostałej części moderacji. Rozbieżności w poglądach były, są i będą - wkońcu to zalety demokracji. Napewno jest to duża strata dla forum, niewiele było i jest osób o takim zasobie wiedzy w dodatku dzielącej się nią nieodpłatnie i z tym sie chyba wszyscy zgodzimy. Ale skoro decyzja zostala podjęta - uszanujmy ją i żyjmy dalej.
                                był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Komentarz

Pracuję...