Witam
Ostatnio wystawiłem swój aparat na allegro. Cena ani za niska,ani za wysoka,ot normalna aukcja. Jednak oprócz normalnych maili z pytanie o towar trafiły mi się dwa bardzo podejrzane :
1. Oferta z...ALGIERII
Użytkownik Informácie o Užívateľovi morgancriss21
Wiadomość nr 1:
Halo Czy nadal masz tej aukcji Ważne ... można wysłać za granicą? Pozdrawiać
Odpisałem ,że paczki wysyłam tylko na terenie naszego kraju
Wiadomość nr 2:
Dzięki za maila, i jak będzie można zakończyć aukcję dla mnie, Daj mi znać ostateczną cenę towaru i jaki jest stan item.So wszystko chcę Ci teraz zrobić to żebym koszty transportu z pakiet EMS Pocztex (EE), obliczyć koszt wysyłki i koszt elementu, Wielkiej Brytanii i wrócić do mnie z telefonem:
Imię i nazwisko:
adres:
Miasto:
Kod pocztowy:
Hrabstwo:
Numer telefonu:
Nazwa banku:
Numer konta bankowego:
Kod Swift:
czekając na szybką odpowiedź tak, że można dokonać płatności do was jak najszybciej
Czekam na wasze odpowiedzi teraz.
2. Oferta z ...ALGIERII
Użytkownik Informácie o Užívateľovi anna-john144
Strona wygląda całkiem jak allegro, nowy użytkownik itp
wiadomość nr 1:
Halo
Czy nadal masz towar na sprzedaz
Mrs Anna
Odpowiedziałem,że nie wysyłam paczek za granicę.
wiadomość nr 2:
Halo
OK .. Jestem bardzo dobra z cena i stanu pozycji i mozna zaplacic na konto bankowe .. Wiec chce Ci teraz zrobic to zebym koszty transportu z pakietu przez Pocztex EMS do odbiornika w Nigerii a takze dostarczyc mi nastepujace szczególy dotyczace platnosci:
Imie i nazwisko:
adres:
Numer konta:
BIC / S.W.I.F.T:
Nazwa banku:
Numer telefonu:
Koszt wysylki:
Koszt produktu:
POCZTEX - EMS - Cennik usług - www.pocztex.pl
I oczekujemy najwczesniej odpowiedzi.
Pozdrawiam
W obydwu przypadkach : nowe konta, ta sama strona, wiadomości z translatora, wygląda na to,że pisane z automatu z małymi modyfikacjami
Mieliście podobne przypadki? Oczywiście paczki nie zamierzam tam wysyłać, ale bardzo śmierdząca sprawa
Ostatnio wystawiłem swój aparat na allegro. Cena ani za niska,ani za wysoka,ot normalna aukcja. Jednak oprócz normalnych maili z pytanie o towar trafiły mi się dwa bardzo podejrzane :
1. Oferta z...ALGIERII
Użytkownik Informácie o Užívateľovi morgancriss21
Wiadomość nr 1:
Halo Czy nadal masz tej aukcji Ważne ... można wysłać za granicą? Pozdrawiać
Odpisałem ,że paczki wysyłam tylko na terenie naszego kraju
Wiadomość nr 2:
Dzięki za maila, i jak będzie można zakończyć aukcję dla mnie, Daj mi znać ostateczną cenę towaru i jaki jest stan item.So wszystko chcę Ci teraz zrobić to żebym koszty transportu z pakiet EMS Pocztex (EE), obliczyć koszt wysyłki i koszt elementu, Wielkiej Brytanii i wrócić do mnie z telefonem:
Imię i nazwisko:
adres:
Miasto:
Kod pocztowy:
Hrabstwo:
Numer telefonu:
Nazwa banku:
Numer konta bankowego:
Kod Swift:
czekając na szybką odpowiedź tak, że można dokonać płatności do was jak najszybciej
Czekam na wasze odpowiedzi teraz.
2. Oferta z ...ALGIERII
Użytkownik Informácie o Užívateľovi anna-john144
Strona wygląda całkiem jak allegro, nowy użytkownik itp
wiadomość nr 1:
Halo
Czy nadal masz towar na sprzedaz
Mrs Anna
Odpowiedziałem,że nie wysyłam paczek za granicę.
wiadomość nr 2:
Halo
OK .. Jestem bardzo dobra z cena i stanu pozycji i mozna zaplacic na konto bankowe .. Wiec chce Ci teraz zrobic to zebym koszty transportu z pakietu przez Pocztex EMS do odbiornika w Nigerii a takze dostarczyc mi nastepujace szczególy dotyczace platnosci:
Imie i nazwisko:
adres:
Numer konta:
BIC / S.W.I.F.T:
Nazwa banku:
Numer telefonu:
Koszt wysylki:
Koszt produktu:
POCZTEX - EMS - Cennik usług - www.pocztex.pl
I oczekujemy najwczesniej odpowiedzi.
Pozdrawiam
W obydwu przypadkach : nowe konta, ta sama strona, wiadomości z translatora, wygląda na to,że pisane z automatu z małymi modyfikacjami
Mieliście podobne przypadki? Oczywiście paczki nie zamierzam tam wysyłać, ale bardzo śmierdząca sprawa
Komentarz