Forum "Nikoniarze" na sprzedaz.
Zwiń
X
-
-
Odp: Forum "Nikoniarze" na sprzedaz.
z tym ze to by mialo racje bytu przy wspolnej puli moderatorow, no bo sila rzeczy przy banowaniu (czy w ogole "przetwarzaniu" uciazliwych przypadkow) raczej probujemy najpierw w wewnetrznym gronie dojsc do konsensusu
Komentarz
-
Wspólna baza niczego nie zmienia w kwestii oceny użytkownika.
Nie wymaga konsultacji,po prostu rejestr.
Na pewno ograniczyłoby to wędrówki trolli z forum na forum i przez lata psucie naszej pracy.
Przy wspólnym silniku to nie problem IMHO.
Taki Interpol forumowy :smile:Komentarz
-
Nie tylko zbędne, ale dodatkowo ja byłbym zdecydowanie przeciw. Koszmar logistyczno-technologiczny bo jestem pewien że mnóstwo zduplikowanych nazw użytkowników by się pojawiło, niekoniecznie należących do tej samej osoby...
Do tego sama konstrukcja bazy danych silnika forum ściśle łączy jeden login z jednym profilem danych i by zachować oddzielność (różne wpisy na obu forach, ilość postów, uprawnienia, grupy itd), a wspólny login, to byłby kolejny koszmar, tym razem dla jakiegoś bardzo sprawnego programisty php/sql z wiedzą o działaniu silnika vbulletin... oj nie nie nie, lepiej nawet o tym nie myśleć.
Prędzej będzie możliwość logowania się na jedno lub drugie forum poprzez konto Facebook - tu sprawa jest sporo prostsza, bo jest to narzędzie już wbudowane w silnik forum a podlinkowanie konta FB do danego profilu jest całkiem proste. Tylko trzeba Nikoniarzy najpierw zaktualizować
Ostatnio edytowany przez Vitez; 18.Komentarz
-
Bardziej internetowy fotograficzny sowkoz.
Sorry, że nie podzielam egzaltacji i skojarzyło mi się zgoła odmiennie
--- Kolejny post ---
Ze względu na sympatię, zmilczę.Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpisKomentarz
-
Ooo..trollujesz i się wystraszyłeśSorry, że nie podzielam egzaltacji i skojarzyło mi się zgoła odmiennie

Przez sympatię wycofuję poparcie dla tego pomysłu.żadnych wspólnych baz.W życiu...Komentarz
-
Troszkę się przestraszyłem. Przy okazji chciałbym pozdrowić wszystkich userów forum Nikoniarze, którzy nie odczuwają potrzeby posiadania profilu na C-B.info oraz wszystkich fotografujących świata nie odczuwających potrzeby zaglądać na żadne fotograficzne forumy
Jestę fotografę
-
Chyba zdezaktualizować bo mi się zdaje, że tamto Forum jest jakoś bardziej nowoczesne. Można założyć płatny wątek ( przerobiłem kiedyś i działa ) czy są wspomniane grupy tematyczne. To w sumie fajna sprawa. Z tym FB to masakra jakaś. Jak by mi na PW trzy razy dziennie przychodziło powiadomienie, że szuka mnie znajomy dealer fistaszków z powiadomieniem na pocztę mejlową to już bym się chyba poddał.Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.Komentarz
-
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Nie znam się na silnikach i pewnie masz rację. Ale w tej chwili jest tam ponad 500 osób a u nas ledwie ponad 300 ale tam jest też portal może to dlatego.Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.Komentarz
-
Tam jest portal, a tu będzie portyk...w przyszłości. I nie tylko 500, ale nawet 1000 osób się zmieści
Jestę fotografę
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Uff. Ulżyło mi. Ale w sumie nikoniarze mają info z pierwszej ręki. Widziałeś ich kalendarz? Montezuma mięknie.Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.Komentarz
-
Nie panikujcie, kalendarz Majów się konczy, zacznie się kalendarz Czerwców...:grin:EOS30, 40D, T28-75/2.8, T70-300VC, C20-35/3,5-4,5:grin:Komentarz
Komentarz