Dowcipy o/na fotografii
Zwiń
X
-
-
Odp: Dowcipy o/na fotografii
IDOLizacja postępująca. Kiedyś to trzeba było umieć, a teraz wystarczy idiotkamera. Trzeba tylko pamiętać, że konkursy powinny wyznaczać pewne kierunki, egzekwować poziom techniczny i pokazywać, jak powinny wyglądać dobre prace. Nie chodzi tu o narzucanie, tylko pokazywanie. Miliony ludzi robią zdjęcia, ale nieliczni z tych milionów mają "to coś" i rolą jury jest właśnie pokazywać, co jest warte naśladowania, a co nie. Jury legitymizując taki poziom, strzela sobie w kolano, bo za rok - dwa nikt nie będzie pamiętał, jakie prace wygrały w konkursie, za to osoba nagrodzona będzie mogła sobie wpisać w życiorys sukces w konkursie NG. Dzięki takim decyzjom Pan Tomaszewski sam sobie odbiera zawód, bo za jakiś czas NG będzie zamieszczało takie zdjęcia (bo przecież wygrały konkurs), dziękując za współpracę dotychczasowym autorom, bo na honorariach da się zaoszczędzić.Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!Komentarz
-
Może znacie może nie znacie
Wpada facet do banku i krzyczy Stać nie ruszać sie!!!
Ktoś z banku-Czy to jest napad?
Facet- Nie k...a zdjęcie grupowe!
Może być?7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5Komentarz
-
Aukcje z forum:
-Canon XL 1 w pelni sprawny
część opisu: "Sprzedaje gdyz od 5 jej nie uzywam, teraz jako zapas mam canon 5D MK2."
-Canon 5D Mark II +Grip Jak Nowy Ideał tylko 27 235
część opisu: "Przebieg to 27235 zdjęć (27 tysiące). Nigdy nie kręciłem filmów - od tego mam kamerę."
SONY
Komentarz
-
-
pozdro.,
m.
Chyba wszyscy wiemy co to znaczy retusz na potrzeby czasopism:
R3 + RF85LDSKomentarz
-
Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.
Moje gnioty
Moje gnioty 2Komentarz
-
Komentarz
-
Fuji X-H2 | Viltrox 13/1.4 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Fujinon XF 35/1.4 R | Viltrox 75/1.2 PRO
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
-
Władze rosyjskie postanowiły wydać Czukczom dowody osobiste. Do takich dowodów potrzeba naturalnie zdjęć. Jedynemu fotografowi na Czukotce szybko się robota znudziła i stwierdziwszy, że i tak wszyscy jednakowo wyglądają, doszedł do wniosku, że wystarczy sfotografować jednego, a wszystkim pozostałym robić odbitki z tego jednego negatywu. Wszystko szło pięknie do momentu, kiedy jeden z Czukczów zgłosił reklamację:
- To nie moje zdjęcie!
- No jakże nie twoje? Twoje! Twoja morda!
- Morda moja, kufajka nie moja.Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 ISKomentarz

Komentarz