Dowcipy o/na fotografii

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fhumargo
    Bywalec
    • 2006
    • 116

Odp: Dowcipy o/na fotografii

Zamieszczone przez adawro
    Kryzys dopadł także kamerzystów:
    "Tego jeszcze nie było! Kamerzysta próbował zwinąć z wesela 26 butelek wódki, 63 sztućce i odświeżacz do toalety. Zuchwałego złodzieja nakrył pan młody, który o godz. 4.30 nad ranem zadzwonił na policję. "
    Pan młody w szoku! Kamerzysta zrobił to na weselu - Nasygnale.pl
    Rozwijając powyższy wątek jak jeszcze kiedyś więcej filmowałem na weselach niż robiłem foto byłem świadkiem takiej sytuacji.
    Zespół muzyczny w czasie wesela zbierał z sali puste butelki po alkoholu mówiąc, że potrzebne są na oczepiny i konkurs. Ale nic takiego nie było. Wesele się skończyło przyszedł czas na poprawiły i wyszło do czego te puste flaszki. Zespół na poprawinach na swoim stole zaczął kolejną podmianę butelek ale tym razem pustych na pełne i do torby. Pomysłowość Polaka nie zna granic.
    7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5

Komentarz

• Nabla
      Dopiero zaczyna
      • 2013
      • 25

ciężkie życie modelki - repostuj.pl - nowe obrazki z internetu

Komentarz

• cohontes
        Początki nałogu
        • 2011
        • 345

Grając w GTA V zauważyłem, że panowie z R* zaznaczyli nawet czerwony pasek na teleobiektywach Canona L to się nazywa rozmach.
        5D | R6 | EF 16-35MM F/4L IS USM | EF 40MM F/2.8 STM | RF 50MM F/1.8 STM | EF 135MM F/2L USM | RF 70-200MM F/4L IS USM
        X-T30 | XF 18-55 mm f/2.8-4.0 R | XF 35 mm f/1.4 R | XF 56 mm f/1.2 R |

Komentarz

• sebfoto
          Początki nałogu
          • 2009
          • 380

Zamieszczone przez cohontes
          Grając w GTA V zauważyłem, że panowie z R* zaznaczyli nawet czerwony pasek na teleobiektywach Canona L to się nazywa rozmach.
          Zrób screena
          Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Komentarz

• cohontes
            Początki nałogu
            • 2011
            • 345

Musiałbym znaleźć gdzieś tą misję

ale widać białe lufy są bardziej kojarzone z paparazzi
            5D | R6 | EF 16-35MM F/4L IS USM | EF 40MM F/2.8 STM | RF 50MM F/1.8 STM | EF 135MM F/2L USM | RF 70-200MM F/4L IS USM
            X-T30 | XF 18-55 mm f/2.8-4.0 R | XF 35 mm f/1.4 R | XF 56 mm f/1.2 R |

Komentarz

• namoamo
              Uzależniony
              • 2009
              • 928

Nagrodzone prace 9. Wielkiego Konkursu Fotograficznego - National Geographic
              Flickr

Komentarz

• Radex
                Coś już napisał
                • 2013
                • 54

Komentarz

• jellyeater
                  Pełne uzależnienie
                  • 2010
                  • 1631

Dobre miejsce żeby skomentować ten konkurs.

http://jellyeater.net84.net/

Komentarz

• maciek12ss
                    Początki nałogu
                    • 2012
                    • 492

Noooo Aż korci że by się zgłosić do konkursu Już przeglądam galerie w poszukiwaniu czegoś na poziomie pierwszego zdjęcia z linku namoamo
                    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Komentarz

• namoamo
                      Uzależniony
                      • 2009
                      • 928

Zamieszczone przez maciek12ss
                      Noooo Aż korci że by się zgłosić do konkursu Już przeglądam galerie w poszukiwaniu czegoś na poziomie pierwszego zdjęcia z linku namoamo
                      Trzeba by mieć jakiś program do odzyskiwania plików z oczyszczonego Kosza.
                      Flickr

Komentarz

• becekpl
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 4318

trzeba kupić nikona,w reklamie było ze on robi zdjęcia zanim się naciśnie przycisk-będzie z czego wybierać do następnej edycji
                        Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                        Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• maciek12ss
                          Początki nałogu
                          • 2012
                          • 492

Ej a może zaniedbałem aparat w telefonie :O a ja tu w lustrzance będę migawkę marnował na jakieś konkursy z national, coś tam geoGRAFIK.
                          6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Komentarz

• Eberloth
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2663

Panowie szydercy naprawdę sądzą, że ich fotoszopowane foty są więcej warte od tych nagrodzonych? A może tak chwila refleksji nad innym punktem widzenia?

" Cykl o przyszłych stewardesach nie zasługuje na główną nagrodę ani na zwycięstwo w kategorii reportaż. Ale na wyróżnienie w otwartym dla amatorów konkursie NG? Jak najbardziej. Bo autorka pokazała najciekawszy projekt, mimo że jeszcze nie potrafi dobrze fotografować. Gdy się nauczy, moim zdaniem wyprzedzi resztę wyróżnionych fotografów o głowę. Być może dołączy dla klasyków fotografii dokumentalnej w stylu np. grupy Sputnik Photos. Tam też nie estetyka jest podstawowym komunikatem dla widza."

Całość artykułu tu Dlaczego zdjęcia z kursu stewardes zasługują na wyróżnienie w konkursie National Geographic [KOMENTARZ]
                            Sprzęt - dekielek z przyległościami.
                            Fumare humanum est!

Komentarz

• maciek12ss
                              Początki nałogu
                              • 2012
                              • 492

Zamieszczone przez Eberloth
                              Panowie szydercy naprawdę sądzą, że ich fotoszopowane foty są więcej warte od tych nagrodzonych? A może tak chwila refleksji nad innym punktem widzenia?

" Cykl o przyszłych stewardesach nie zasługuje na główną nagrodę ani na zwycięstwo w kategorii reportaż. Ale na wyróżnienie w otwartym dla amatorów konkursie NG? Jak najbardziej. Bo autorka pokazała najciekawszy projekt, mimo że jeszcze nie potrafi dobrze fotografować. Gdy się nauczy, moim zdaniem wyprzedzi resztę wyróżnionych fotografów o głowę. Być może dołączy dla klasyków fotografii dokumentalnej w stylu np. grupy Sputnik Photos. Tam też nie estetyka jest podstawowym komunikatem dla widza."

Całość artykułu tu Dlaczego zdjęcia z kursu stewardes zasługują na wyróżnienie w konkursie National Geographic [KOMENTARZ]
                              Tak samo jak ja się dołączę do klasyków jak zrobię zdjęcie kelnerkom na weselu bez przesady. nadęta impreza i na siłe szukaja sztuki w byle czym

Komentarz

• Radex
                                Coś już napisał
                                • 2013
                                • 54

Zamieszczone przez Eberloth

Eberloth - to są po prostu zwykłe pstryki z telefonu poukładane w reportaż . Jaki najciekawszy projekt? Może dlatego że poukładane w jakąś logiczną całość. Jak podałem link w poprzednim poście: "Miś" puchar na zachętę ;-) Jestem amatorem i fotografia to moja pasja, mimo wszystko nie widzę nic w tych zdjęciach. A jeżeli to był konkurs fotograficzny, to oprócz zapału i posiadania urządzenia rejestrującego obraz, powinny być też umiejętności (niekoniecznie na wysokim poziomie). A artykuł, to jeden wielki bełkot na temat: "daliśmy ciała, ale napiszmy, że ma potencjał" ... czytałeś kolego komentarz pod artykułem? idealnie oddaje klimat: "ble ble ble ble ble, taką filozofię można dopasować nawet do gromkiego pierdnięcia, bo autor pierdnięcia chociaż jeszcze pierdzieć profesjonalnie nie potrafi to jednak ma potencjał i kiedyś wypierdzi symfonię" ... inne komentarze (ponad setka ogólnie) są w podobnym tonie ... czyżby cała Polska nie potrafiła dostrzec potencjału ;-)

Komentarz

Pracuję...