Filmy SF - są tu miłośnicy?
Zwiń
X
-
Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P | -
Odp: Filmy SF - są tu miłośnicy?
:-) zaraz po tym obejrzałem Alien, Aliens i Alien 3. W każdej częsci były niedorzeczne sceny, pierwsza niezły klimat, kolejne dwie coraz gorsze. Zostało mi jeszcze Przebudzenie, póki co Prometeusz na pierwszym miejscu.
Moon - jednak już widziałem wcześniej, bdb.Komentarz
-
Podobno Bitwa pod Wiedniem to "canon" polskiego kina SF (jakies wilki, "mnichy" i CGI rysowane w "pajncie")
Wolę jednak Kin-dza-dza! (1986) - IMDbKomentarz
-
w swoim czasie oglądałem Ucieczka w kosmos (Farscape) - chyba ze 100 odcinków - dla miłośników sf pozycja obowiązkowa.Ludzie listy noszą...Komentarz
-
Wiesz może czy jest gdzieś do ściągnięcia ten film?Pozdrawiam RysiekKomentarz
-
Komentarz
-
Ja nie rozumiem dlaczego nikt nie potrafi czytac ze zrozumieniem i wiecznie powtarza bzdure iz trylogia Jacsona majaca w tytule Hobita jest oparta na tej tylko jednej ksiazce.Hobbit mnie bawi. Trylogia z cienkiej książeczki. Zobaczymy.
Swiat srodziemia to nie tylko Hobbit i Wladca Pierscieni. Ciekawsze tak naprade sa dzieje przed tymi ktore rozegraly sie w najbardziej znanych dzielach Tolkiena. Nowa trylogia bedzie oparta na Hobicie, dodatkach z wladcy pierscieni, listach i notatkach tolkiena, niedokonczonych opowiesciach itd
A wielki Sauron to najzwyczajniej w swiecie popierdulka byla
Polecam na poczatek Silmarillion
Ostatnio edytowany przez v3n; 35421.Komentarz
-
Tolkieny, Wiedźminy, Eragony, Ziemiomorza to fantazy i ze sajens_fikszyn niewiele ma wspólnego. Równie dobrze mogę polecić Martwicę Mózgu i Zły Smak w reżyserii Petera Jacksona (tego samego
). Zresztą oba te filmy gorąco polecam, żeby zainteresowani mogli zobaczyć jaki z reżysera był gość...nie to co teraz.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpisKomentarz
-
nie wiem czy ktoś tu wspomniał ale oglądałam Test pilota Pirxa na kanwie Lema, to też SF tylko trochę nietypowyDobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgiKomentarz
-
Komentarz
-
Ku
Dzieki Kinski, zapomnialem o tubie.
Ku
To jeszcze moze Veld ĐоНŃĐ´ (УСйокŃиНŃĐź,1987) - YouTube
Ku.Komentarz
-
Jest jeszcze "O-bi, o-ba: Koniec cywilizacji" z 1984 z m.in. Jerzym Stuhrem.Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!Komentarz
-
a to jest na peb-ie
--- Kolejny post ---
a to jest na peb-ie
A tak przy okazji oglądam MiB III - całkiem przyjemny film. Jednym z lepszych SFów, które widziałem, jest kreskówka Duch w pancerzu.Pozdrawiam RysiekKomentarz
-
MIB III raczej mnie zawiedli, konwencja trochę się wyczerpuje. Ale jeżeli chodzi o kino sf - którego programowo nie lubię - to "2001:Odyseja Kosmiczna" S.Kubricka zmiotła mnie z powierzchni ziemi. Produkcja imponuje nawet dziś, a co dopiero w momencie premiery...Komentarz
-
W momencie premiery 2001 miał raczej słabą oglądalność. Widzowie zaczęli na to chodzić dopiero z czasem, a spora część tej publiczności to byli różnej maści hippisi, którzy oglądali film pod wpływem LSD i podobnych środków. Wartość filmu została dostrzeżona sporo później po premierze.Komentarz
Komentarz