[C-F-K] Biuletyn Canon-Foto-Klub

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • najeli
    Uzależniony
    • 2008
    • 992

[C-F-K] Biuletyn Canon-Foto-Klub

Jak pewnie niektórzy zauważyli przejęłam redakcję naszego czasopisma.
    Aktualnie wychodzi mi dwumiesięcznik, choć wszystkie znaki na ziemi i niebie mówią, że może będzie częściej...

W związku z tym jeżeli ktoś ma chęć "być wydanym" to zapraszam.
    Całość jest tworzona na zasadzie non-profit (choć dla mnie to jeszcze jest full-effort )

Wymogi techniczne:
    zdjęcia w jpg, rozdzielczość preferowana w okolicach 2400x1700px, minimalnie 1200px na dłuższym boku (output jest A4 200dpi, z tym że nie każde zdjęcie jest A4 ;-)).

Nie ukrywam, że materiały z tekstem mają fory

Aktualnie zbieram materiał do kolejnego numeru, tym razem tematycznego: będzie koncertowo.
    Na zdjęcia okołomuzyczne czekam do 15 kwietnia.

Zapraszam też z różnymi innymi ciekawymi tematami w przyszłości.
    Przypominam także, że otwarta jest kwestia okładki.

Poprzednie wydania:

nr 01/2012 (9)

nr 02/2012 (10)
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
  • zieloo
    Bywalec
    • 2007
    • 189

Nieźle to wygląda, czekam na kolejny numer
    Grupa Fotograficzna Kolumba 5
    http://kolumba5.tv

Komentarz

• zaitsev
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1660

Trzeba być klubowiczem, by być "wydawanym"?

Komentarz

• najeli
        Uzależniony
        • 2008
        • 992

Nie. Na razie nie
        Trzeba zrobić zdjęcia, które się spodobają Jaśnie Panującej Pani Redaktor ;-)
        Ostatni numer był tego doskonałym przykładem zresztą -- chociażby MacGyver, Rojja...

Choć nie ukrywam, że klubowicze będą traktowani priorytetowo.
        C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Komentarz

• najeli
          Uzależniony
          • 2008
          • 992

Dodam jeszcze, że najlepiej kontaktować się przez adres [email protected] (skuteczność taka sama jak do mnie bezpośrednio, a łatwiej mi to sortować )

Do wydania koncertowego jestem jeszcze w stanie trochę przygarnąć, ale już bez przesady

Komentarz

• najeli
            Uzależniony
            • 2008
            • 992

Pozdrawiam znad składu
            Finalnie zostanie opublikowanych 8 fotografów + jeden w formie wywiadu.

Zapraszam gdzieś w okolicach połowy maja

Komentarz

• najeli
              Uzależniony
              • 2008
              • 992

Zapraszam do lektury kolejnego wydania!

Komentarz

• zieloo
                Bywalec
                • 2007
                • 189

Świetnie! Zabieram się do lektury
                Grupa Fotograficzna Kolumba 5
                http://kolumba5.tv

Komentarz

• Saapcio
                  Bywalec
                  • 2009
                  • 192

Zamieszczone przez najeli
                  Jak pewnie niektórzy zauważyli przejęłam redakcję naszego czasopisma.
                  Aktualnie wychodzi mi dwumiesięcznik, choć wszystkie znaki na ziemi i niebie mówią, że może będzie częściej...
                  Powodzenia. Idę poczytać (i popatrzeć).
                  ....C50E....C40D

Komentarz

• najeli
                    Uzależniony
                    • 2008
                    • 992

Następny numer przewiduję na pierwszą połowę lipca.
                    Do niego zbieram:
                    -- relacje z wszystkich spotkań i plenerów (Chojnia, Cierszewo, ognisko szczecińskie itp)
                    -- wszelkie relacje z wydarzeń bieżących
                    -- fotografia portretowa
                    -- podróże, góry (choć możliwe, że to przejdzie na następny numer w zależności od objętości powyższych materiałów)

Potrzebuję to do 20 czerwca.

Poza tym zbieram materiały z tematów:
                    -- opuszczone/zapomniane -- łaziliście po takich rzeczach, więc słać :P
                    -- fotografia niecyfrowa -- wszelkie analogi, polaroidy i inne cuda
                    -- fotografia sportowa wszelakiego rodzaju

Jak ktoś ma pomysł na temat przewodni biuletynu to też przyjmuję.

Wszystko słać na [email protected].
                    Dzięki z góry.

Komentarz

• ChM
                      Coś już napisał
                      • 2008
                      • 61

Znakomita publikacja, może istniała by szansa jeden z przyszłych numerów poświęcić fotografii abstrakcyjnej.

Komentarz

• najeli
                        Uzależniony
                        • 2008
                        • 992

Zamieszczone przez ChM
                        Znakomita publikacja, może istniała by szansa jeden z przyszłych numerów poświęcić fotografii abstrakcyjnej.
                        Szanse zawsze istnieją, skład numerów w dużej mierze zależy od tego, jaki materiał mi się "trafi". Czasami mam jakąś wizję i ją realizuję, czasami wizję dorabiam do tego, co dostaję

No i nie wszystkie wydania będą tematyczne, niektóre będą mieszane (tak jak 2 pierwsze), i wtedy, żeby podjąć dany aspekt wystarczy materiał na 5-10 zdjęć.

Także zapraszam.
                        [email protected]

Komentarz

• ChM
                          Coś już napisał
                          • 2008
                          • 61

Zamieszczone przez najeli
                          Szanse zawsze istnieją, skład numerów w dużej mierze zależy od tego, jaki materiał mi się "trafi". Czasami mam jakąś wizję i ją realizuję, czasami wizję dorabiam do tego, co dostaję

No i nie wszystkie wydania będą tematyczne, niektóre będą mieszane (tak jak 2 pierwsze), i wtedy, żeby podjąć dany aspekt wystarczy materiał na 5-10 zdjęć.

Także zapraszam.
                          [email protected]
                          jeszcze mi taki pomysł przyszedł go głowy. Może by tak coś na kształt warsztatów z cyfrowej ciemni, wybrane zdjęcie np z numeru, (ale może być i z poza) daj my na to z nr 10 jakieś zdjęcie z kolekcji Roberta Jachima z materiałem wyjściowym i opis zastosowanej techniki, myślę, że to pomogło by doskonalić warsztat początkującym fotografom. Niektóre zdjęcia powalają swym klimatem ale nie są to czyste zdjęcia, reporterskie. Przemyślana obróbka i nadanie szlifów wydobywa z kadru "to coś". Oczywiście opis obróbki był by autorstwa twórcy zdjęcia jeżeli by wyraził na to zgodę i zechciał podszkolić innych użytkowników.

Komentarz

• najeli
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 992

Akurat Robert dość kompletnie opisał jak tworzył te zdjęcia

Ale coś takiego mam w planach. Może nawet się uda w następnym numerze i to z takim "bardziej sławnym" fotografem

Komentarz

• najeli
                              Uzależniony
                              • 2008
                              • 992

Wizja następnych dwóch wydań się w miarę wykrystalizowała:
                              -- kolejny numer leci z wydarzeniami bieżącymi i portretem (gość specjalny: Gregor Laubsch)
                              -- następnie będzie numer niecyfrowy (już mam obiecane otworki, kolodiony i polaroidy, pomijając "standardowe" analogi, więc zapowiada się ciekawie)

Jeżeli ktoś chce się jeszcze załapać na portretowe, to proszę o dość szybki kontakt.
                              Z deklaracjami na analogi czekam do końca lipca.

Reszta planów na razie pozostaje bez zmian, czyli:
                              -- opuszczone/zapomniane (powoli się zapełnia)
                              -- fotografia sportowa (świeci pustkami :P)
                              -- fotografia "krajobraz i podróże" (też już sporo materiału mam)

Wszelki informacje pod adresem [email protected]

Komentarz

Pracuję...